Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Δεν αποκλείεται συνέχιση της διόρθωσης – Το βλέμμα στο εξωτερικό και στις εκλογές της Κυριακής

ΧΑ: Δεν αποκλείεται συνέχιση της διόρθωσης – Το βλέμμα στο εξωτερικό και στις εκλογές της Κυριακής
Η προσοχή των επενδυτών θα είναι στις αγορές του εξωτερικού, καθώς έχουν αναζωπυρωθεί οι ανησυχίες για ύφεση
Σχετικά Άρθρα
Μετά από μία μακρά προεκλογική περίοδο φαίνεται πως φτάνουμε στο τέλος, με τις εκλογές της Κυριακής.
Η δεύτερη αυτή εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτιμάται ότι θα δώσει απόλυτη πλειοψηφία στο πρώτο κόμμα (ΝΔ), επομένως ο κίνδυνος να πάμε σε τρίτες εκλογές και ακυβερνησία δεν υφίσταται.
Αυτό έως ένα μεγάλο βαθμό έχει αποτυπωθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπως και η προσδοκία για επενδυτική βαθμίδα.
Η προσοχή των επενδυτών θα είναι στις αγορές του εξωτερικού, καθώς έχουν αναζωπυρωθεί οι ανησυχίες για ύφεση, εξέλιξη που θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Κάποιες τοποθετήσεις λόγω προσδοκιών για το εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσαν να μετριάσουν την υποχώρηση.
Σήμερα, οι μετοχές της Trastor θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης, σήμερα οι κάτοχοι μετοχών Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή στο κλείσιμο της συνεδρίασης, αποκτούν δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,20 ευρώ και 0,38 ευρώ αντίστοιχα το οποίο θα αποκοπή την προσεχή Δευτέρα.

Eurobank Equities
Για σήμερα, η αναζωπύρωση των ανησυχιών για ύφεση διεθνώς ρίχνει τη σκιά της στις μετοχές, με τους συμμετέχοντες στην ελληνική αγορά να τοποθετούνται για το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Piraeus Securities
Περιμένουμε οι επενδυτές να κρατήσουν επιφυλακτική στάση ενόψει Σαββατοκύριακου και λόγω της αβεβαιότητας στο εξωτερικό και των εκλογών της Κυριακής.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι το Χ.Α θα κινηθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σήμερα, εν αναμονή και του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής. Motor Oil, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και Ideal θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των εκλογών της Κυριακής, με αρνητικές διαθέσεις να έρχονται από τις αγορές του εξωτερικού και να επηρεάζουν την πορεία της σημερινής συνεδρίασης.

Κύκλος
Τελευταία συνεδρίαση σήμερα πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 25/6/2023 με τα δημοσκοπικά δεδομένα να αναφέρονται σε άνετη εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος. Αψιμαχίες στις παρυφές των 1268 μονάδων με έπαθλο αρκετές δεκάδες μονάδες. Πλησιέστερη αντίσταση η τοπική κορυφή των 1.277 μονάδων και στήριξη οι 1.256 μονάδες.

Depolas
Ελεγχόμενη διόρθωση τιμών είχαμε χθες στον ΓΔΧΑ και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ θετικές διαθέσεις επικράτησαν στις ΗΠΑ μετά το τελευταίο πτωτικό 3ήμερο σερί. Ωστόσο, φαίνεται ότι ελλείψει νέων καταλυτών οι αγορές δυσκολεύονται να κινηθούν περαιτέρω ανοδικά, κάτι που όμως δεν αναφέρουμε πρώτη φορά. Με την έκπληξη από την κεντρική τράπεζα του ΗΒ, η οποία ανέβασε τα επιτόκια κατά 50μβ έναντι 25μβ που ήταν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις ενδεχομένως να δοθεί μια αφορμή για υποχώρηση των τιμών. Στο εσωτερικό, αν και οι εγχώριες συνθήκες της οικονομίας ενδεχομένως να είναι περισσότερο ξεκάθαρες από Δευτέρα δεν θα μείνουμε ανεπηρέαστοι από μια επιδείνωση του διεθνούς επενδυτικού κλίματος. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αρχική μέτρηση των δεικτών μεταποίησης PMI Ιουνίου των Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Κλειστή θα παραμείνει και σήμερα η αγορά της Κίνας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης