Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στην Ευρώπη και στις διανομές των εταιρειών

ΧΑ: Κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στην Ευρώπη και στις διανομές των εταιρειών
Ο τζίρος από τους αναλυτές αναμένεται υποτονικός, καθώς οι αγορές των ΗΠΑ είναι σήμερα κλειστές λόγω αργίας.
Σχετικά Άρθρα
Τα υψηλά βραχυπρόθεσμα κέρδη και το επιφυλακτικό κλίμα που αναμένεται στις αγορές του εξωτερικού, ίσως επηρεάσουν τη δυναμική της αγοράς και δούμε νέες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Ο τζίρος από τους αναλυτές αναμένεται υποτονικός, καθώς οι αγορές των ΗΠΑ είναι σήμερα κλειστές λόγω αργίας.
Οι διανομές των εταιρειών αρχίζουν να μπαίνουν στο επίκεντρο και σήμερα έχουμε καλές διανομές στους μετόχους.
Οι μετοχές του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης οι μετοχές της Viohalco διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή το οποίο υπόκειται σε φορολογία 30% (Βελγική νομοθεσία).
Οι μετοχές της Cenergy επίσης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή με τον ίδιο φόρο 30% όπως της μητρικής.
Τέλος, οι μετοχές της Avax διαπραγματεύονται επίσης χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,0665 ευρώ).
Αύριο κόβει το δικό της μέρισμα η Quest (0,20 ευρώ).

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ελληνικές μετοχές είναι πιθανό να υποχωρήσουν λόγω του επιφυλακτικού κλίματος στις αγορές του εξωτερικού στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς η αισιοδοξία γύρω από την Κίνα εξασθενεί, με τους όγκους να είναι πιθανότατα πιο υποτονικοί λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να επηρεαστεί από τις αποκοπές μερισμάτων σήμερα, με ΟΠΑΠ, Cenergy, Viohalco και Avax να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα και να διατηρήσει τα υψηλά 9 ετών.

Beta
Παρά τις ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφή νίκη και απόλυτη πλειοψηφία του πρώτου κόμματος, τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη μπορεί να προκαλέσουν έναν νέο γύρο κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, επιβραδύνοντας τη δυναμική. Σημειώστε πως οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας.

Κύκλος
Η Wall Street θα παραμείνει σήμερα κλειστή λόγω αργίας (Ημέρα της Ανεξαρτησίας). Με καταλύτη τις δημοσκοπήσεις αλλά και το πολύ καλό διεθνές κλίμα, ο Γ.∆. έκλεισε για ακόμα μία εβδομάδα με θετικό πρόσημο και αξιόλογα κέρδη. Αναφορικά με το
εβδομαδιαίο γράφημα, η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 1.340 μονάδες και η πλησιέστερη στήριξη στις 1.240 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης