Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασε το ανοδικό σερί με ήπια διόρθωση – Δεν ανησυχούν οι επενδυτές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασε το ανοδικό σερί με ήπια διόρθωση – Δεν ανησυχούν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ούτε η ΕΚΤ έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων. Αύξησε 0,25% όπως αναμενόταν και είπε ότι η πορεία του πληθωρισμού θα κρίνει το ύψος των επιτοκίων. Πάντως δε βλέπει ύφεση. Το 2023 περιμένει ανάπτυξη 0,9% και το 2024 1,5%. Στα αρνητικά των όσων είδαμε σήμερα, η πορεία του φυσικού αερίου όπου καταγράφει άλμα. Η συνεδρίαση κινήθηκε διορθωτικά και με σημαντική μείωση του τζίρου. Κάτι μας δείχνει αυτό. Στην Ευρώπη είχαμε απώλειες, οι οποίες όμως περιορίστηκαν όταν άνοιξε η Wall Street. Γενικά δεν είδαμε και μεγάλες ανησυχίες στους επενδυτές από τις αποφάσεις που είδαμε από τις κεντρικές τράπεζες. Ούτε 0,5% δεν ήταν τελικά οι απώλειες του Γ.Δ. (μετά από 8 ανοδικές), ενώ και ο τραπεζικός στο τέλος περιόρισε αισθητά τις δικές του.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Καλή εικόνα ξανά από Βιοχάλκο, Eurobank, Motor Oil, Jumbo και Ελβάλχαλκόρ. Διόρθωσαν Aegean, Lamda, Alpha Bank, Autohellas και Πειραιώς. Αύριο στο κλείσιμο θα δούμε και τις ροές από την αλλαγή στον FTSE 25. Μπαίνει η Cenergy και βγαίνει ο ΟΛΠ.

INTRACOM: Λόγω απαρτίας δεν εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου, αλλά είναι απλά θέμα χρόνου. Το σημαντικό στη γενική συνέλευση είναι πως η διοίκηση είπε ότι τα 12 σεντς αποτελούν πλέον τη βάση των μερισμάτων ή των επιστροφών που θα δίνει η εισηγμένη στους μετόχους. Θετική για αύξηση θέσης στην Intralot (χωρίς να δώσει λεπτομέρειες από που θα βρει τα χαρτιά για παράδειγμα), εκτιμά πως τα mothercare θα πάνε καλά, επιβεβαίωσε αυτό που γράφαμε για την αποζημίωση που θα λάβει καθώς έχει ποσοστό στην εταιρεία που μαζί με την Intrakat κέρδισαν τη δίκη και είναι περίπου 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τα δάνεια απάντησε σε ερώτηση γιατί δεν τα αποπληρώνει, ότι το όφελος θα ήταν μικρό και δεν κρίνει πως είναι απαραίτητο αυτήν την περίοδο. Βλέπει επίσης ευκαιρίες στη Λατινική Αμερική.

ΕΥΑΘ: Με σημαντικά καλύτερη πορεία από την ΕΥΔΑΠ, προφανώς γιατί εδώ δεν έχουν ακουστεί τα ίδια από τη διοίκηση και πάλι παραμένει τσάμπα. Βγαίνουν σταδιακά υψηλότερα οι αγοραστές και σήμερα ήταν πάνω από τα 3,70 ευρώ. Αστεία η αποτίμηση των 135 εκατ. ευρώ, όταν το καθαρό ταμείο είναι 70 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: Τα δυνατά χέρια που μάζευαν τις προηγούμενες μέρες δεν αφήνουν τη μετοχή να διορθώσει. Εξαιρετική πορεία! Κοιτάζει πλέον τα 100 εκατ. ευρώ και ακόμα δεν έχει κάνει κάτι με τα λεφτά που πήρε από την αύξηση. Όταν θα γίνουν οι επενδύσεις θα δούμε και τα μεγέθη. YΥπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει δώσει στόχο για πωλήσεις το 2023 περίπου 60 εκατ. ευρώ και 112 εκατ. ευρώ το 2026. Αν δούμε και επέκταση στα διάφορα προϊόντα που έχει αποκτήσει δεν αποκλείεται να δούμε άλλα νούμερα. Ίδωμεν…

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Συνεχίζει ανοδικά και φαίνεται εκ του αποτελέσματος, πως αν ασχοληθούν λίγο οι βασικοί μέτοχοι και υπάρχουν φυσικά και προοπτικές η μετοχή κινείται υψηλότερα. Σε λίγες εβδομάδες έχει πάρει 30% και οι όγκοι έχουν εκτοξευθεί. Σήμερα μάλλον ήταν σε συνεννόηση αγοραστές και πωλητές.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Νέα υψηλά 15 ετών.

ΜΑΘΙΟΣ: Άλλη μία εξαιρετική μέρα και η αποτίμηση πήγε στα 11 εκατ. ευρώ. Αυτή βέβαια η αποτίμηση δε θέλει και μεγάλη βελτίωση μεγεθών για να φτιάξει χαμηλούς δείκτες.Στα 1.13 ευρώ με άνοδο 13% και όγκο 11 χιλ. τεμάχια. 

PERFORMANCE: Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές έβγαλε αντίδραση.

ΜΕΖΖ: Καλή κίνηση πάλι από τα περισσότερα.

ΧΑΜΗΛΑ ΗΜΕΡΑΣ: Στις τελικές δημοπρασίες είδαμε κάποιες πωλήσεις σε επιλεγμένα χαρτιά με αποτέλεσμα να κλείσουν στο χαμηλό ημέρας. Intralot, Κέκροψ, Μουζάκης, Austriacard, MIG, REDS, Frigoglass κάποιες από τις περιπτώσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης