Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σημαντική ενίσχυση τζίρου περιμένει η Avax – Στα 2,9 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο

tags :
Σημαντική ενίσχυση τζίρου περιμένει η Avax – Στα 2,9 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο
Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή και θα είναι η πρώτη χρήση μετά από 12 χρόνια που η εταιρεία δίνει ξανά μέρισμα στους μετόχους
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική ενίσχυση μεγεθών περιμένει η διοίκηση της Avax στην τρέχουσα αλλά και την επόμενη χρήση, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Πιο αναλυτικά, σημειώθηκε ότι περιμένει αύξηση τζίρου 15-25% το 2023 και 30-40% το 2024, ενώ σχετικά με την πώληση της δραστηριότητας της Volterra απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας πως αν υπάρξει εξέλιξη θα ανακοινωθεί.
Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή και θα είναι η πρώτη χρήση μετά από 12 χρόνια που η εταιρεία δίνει ξανά μέρισμα στους μετόχους.
Η αποκοπή θα γίνει στις 19 Ιουνίου και θα καταβληθεί στις 23 Ιουνίου.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανέρχεται στα 2,9 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έργα που εκτελούνται εντός του 2023.
Το 2022 ο όμιλος υπέγραψε συμφωνίες ύψους 875 εκατ. ευρώ για νέα έργα, ενώ μέσα στο 2023 έχει υπογράψει συμβάσεις για νέα έργα αξίας 928 εκατ. ευρώ.
Τα κυριότερα είναι ο σταθμός ενέργειας στη Ρουμανία, αξίας 674 εκατ. ευρώ και το οδικό τμήμα Μπράλος - Άμφισσα, αξίας 207 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία επιβεβαίωση τη σύμπραξη με τον γαλλικό όμιλο Meridiam για τη διεκδίκηση της νέας σύμβασης της Αττικής Οδού μαζί με την Άκτωρ Παραχωρήσεις.
Σημειώνεται πως η Avax μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Άκτωρ Παραχωρήσεις, έχουν καταθέσει πρόταση για την υλοποίηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού προς Λαύριο, Ραφήνα και Σήραγγα Ηλιούπολης που θα ενώσει τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού με την Λεωφόρο Βουλιαγμένης ως έργο Παραχώρησης.
Είναι μία πρωτοβουλία που μένει να κριθεί εντός τριμήνου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε η διοίκηση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης