Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με rotation συμπλήρωσε 8 ανοδικές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με rotation συμπλήρωσε 8 ανοδικές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Όγδοη συνεχόμενη με νέους πρωταγωνιστές, αλλά με την ίδια όρεξη από τους επενδυτές. Καμία διάθεση για πωλήσεις και όταν πάει να κάνει διόρθωση μειώνεται ο τζίρος. Νέο ιστορικό υψηλό έγραψε ο DAX και περιμένουμε να δούμε που θα κλείσει. Περιμένουμε και τη FED το βράδυ και αύριο την ΕΚΤ. Ιστορικά υψηλά, πολυετή υψηλά και άλλα τέτοια όμορφα είχαμε πάλι στη σημερινή συνεδρίαση. Καλός και ο τζίρος στα μέσα περίπου επίπεδα του έτους. Στις 1.274,54 μονάδες με άνοδο 0,65% και τζίρο 104 εκατ. ευρώ (7,3 εκατ. ευρώ πακέτα). Ο τραπεζικός με άνοδο 0,43%.

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Συνήθως τα βλέμματα τα τραβάει η Cenergy, αλλά σήμερα τα τράβηξαν και οι τρεις εισηγμένες. Υπενθυμίζεται πως από την επόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου, η Cenergy θα είναι στον FTSE 25, επομένως και οι τρεις εισηγμένες θα είναι στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. Νέα ιστορικά ξανά για CENER και ΒΙΟ και ξύπνησε και η ΕΛΧΑ ξεπερνώντας μετά από σχεδόν 17 μήνες τα 2 ευρώ. Η κοντινή αντίσταση είναι στα 2,10 ευρώ και θα πρέπει να συνεχιστεί η κίνηση και όχι να διορθώσει. Η Cenergy από την αρχή του έτους έχει απόδοση πάνω από 100%. Στο +4,45% και στα 6,10 ευρώ η ΒΙΟ, στα 2,02 ευρώ και στο +2,12% η ΕΛΧΑ και στα 6,29 ευρώ με άνοδο 5,18% η CENER.

JUMBO: Νέο μέρισμα και πωλήσεις πενταμήνου έστειλαν σε νέα ιστορικά τη μετοχή.

ΟΠΑΠ: Έρχεται η επιστροφή κεφαλαίου λίγο μετά την αποκοπή του μερίσματος και η μετοχή πάει για νέα πολυετή υψηλά. Στα 16,58 ευρώ και στο +1,16%.

ΤΙΤΑΝ: Αργά και βασανιστικά πάει να πιάσει την κορυφή του Μαΐου του 2021. Σε υψηλά 2 ετών βέβαια ο τίτλος, αλλά αξίζει καλύτερης αποτίμησης. Στα 16,90 ευρώ με άνοδο 1,20%.

ΟΛΠ: Έχουν «μαστιγωθεί» τα περισσότερα βαριά χαρτιά εκτός από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στα 20,40 ευρώ πήγε βέβαια, αλλά μην τα ξαναγράφουμε. Απλά κάντε τη σύγκριση με το τίμημα που δόθηκε για το λιμάνι του Ηρακλείου.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Έκοψε μέρισμα και υποχώρησε 2,86%.

ΕΧΑΕ: Έκοψε και αυτή μέρισμα αλλά δεν το έχασε. Στα 5,04 ευρώ με οριακές απώλειες 0,20%. Υψηλός και σήμερα ο όγκος συναλλαγών (1,28 εκατ. τεμάχια). Τρομερή «σκούπα» στη μετοχή.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Σε καλή αντίσταση κινείται η μετοχή. Πραγματικά υποτιμημένη και δεν έχει βέβαια πιάσει τα προ πανδημίας επίπεδα ακόμα. Σήμερα έκανε μία δυνατή κίνηση και το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ξεχωρίσει, έχοντας καταγράψει μία καλή κίνηση από τα 2,40 ευρώ στα 3,09 ευρώ. Στο +6,55% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι λίγα για τη συγκεκριμένη.

PERFORMANCE: Συμπλήρωσε 6 συνεχόμενες πτωτικές και από τα 4,71 ευρώ πήγε στα 4,34 ευρώ σε αυτό το διάστημα, με την αγορά βέβαια να είναι εξαιρετική. Με υψηλό όγκο 50 χιλ. τεμάχια και πωλητές στο κλείσιμο.

ΜΕΖΖ: Καλή κίνηση σήμερα από τα περισσότερα και ειδικά από Sunrise και Phoenix.

ΓΕΝΕΥΗ: 13 εταιρείες πήγαν στο mid cap event, μόνο η Κρι-Κρι, δημοσίευσε παρουσίαση. Όποιος σέβεται το μέτοχο φαίνεται.

UNIBIOS: Μετά από πολλά χρόνια έχουμε μεγάλη διάσπαση και έχει τις προϋποθέσεις να κάνει αυτό που έχουμε σχολιάσει το τελευταίο διάστημα για αρκετά γραφήματα, την «κούπα». Για να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της μετοχής στους επόμενους μήνες.

ΜΑΘΙΟΣ: Κάνει λίγα κομμάτια και προφανώς δεν έχει πωλητές. Έτσι πήγε σήμερα πάνω από το 1 ευρώ για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Έκλεισε στο 1 ευρώ με άνοδο 9,89%.

ΕΛΓΕΚΑ: Ανακοίνωσε αναδιάρθρωση δανείων και κάποιες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και ενισχύθηκε η μετοχή 7,89%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Θέλει πιο δυνατούς αγοραστές για να μπορέσει να κάνει καλύτερη κίνηση. Ενισχύθηκε 4,44% με 20 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης