Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα ιστορικά από Viohalco και Cenergy – Η έκθεση της Piraeus Sec. και η αφύπνιση της Ελβαλχαλκόρ

Νέα ιστορικά από Viohalco και Cenergy – Η έκθεση της Piraeus Sec. και η αφύπνιση της Ελβαλχαλκόρ
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα ιστορικά υψηλά διαπραγματεύτηκε η Vioahalco και για ακόμα μία συνεδρίαση και η Cenergy επίσης κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό. Επιπλέον μικρή αφύπνιση παρατηρείται και στην τρίτη του ομίλου την Ελβαλχαλκορ, η οποία μετά από 17 μήνες περίπου έγραψε και πάλι τιμή πάνω από τα 2 ευρώ.
Η Viohalco με όγκο 363 χιλ. τεμάχια έκλεισε με άνοδο +4,45%, με υψηλό ημέρας +5,99%, στα 6,10 ευρώ και με αποτίμηση στα 1,58 δισ. ευρώ.
Η Cenergy έκλεισε με άνοδο +5,18%, με υψηλό ημέρας +6,02%, στα 6,29 ευρώ με όγκο 480 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,2 δισ. ευρώ και η Ελβάλχαλκόρ στα 2,02 ευρώ με άνοδο 2,12%, με υψηλό ενδοσυνεδριακό +4,15% και όγκο 757 χιλ. τεμάχια, με την αποτίμηση  στα 758 εκατ. ευρώ.
Η Piraeus Sec. ξεκίνησε σήμερα την κάλυψη της μετοχής της Cenergy δίνοντας τιμή στόχο τα 7,50 ευρώ και σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς.
Το περιθώριο ανόδου με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι στο 26%.
Σημειώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί ένα ελκυστικό δρόμο να επενδύσει κάποιος στην ενεργειακή μετάβαση που αποτελεί mega trend.
Πιστεύει ότι υπάρχει σημαντικό πλεονέκτημα από το μείγμα προϊόντων και τις νέες επενδύσεις συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου στις ΗΠΑ που θα αναπτυχθεί από κοινού με την Orsted. Η τελική συμφνία με την εταιρεία θα εδραιώσει την ισχυρή της θέση στην παγκόσμια αγορά καλωδίων.
Αν και δεν γνωρίζει η χρηματιστηριακή λεπτομέρειες αν το έργα λάβει το πράσινο φως ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. δολάρια, αλλά στο μοντέλο αποτίμησης δεν έχει συμπεριλάβει αυτήν την εξέλιξη άρα υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης