Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking – Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking – Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού
Στον τερματισμό των αυξήσεων των επιτοκίων από τη FED αυτήν την εβδομάδα ποντάρουν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή άνοδος στη Wall Street κάνει τα ευρωπαϊκά να κινούνται έντονα ανοδικά, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στη λήξη των αυξήσεων επιτοκίων από τη FED.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει την τάση αν και οι αναλυτές δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών καθώς οι αποδόσεις των τελευταίων συνεδριάσεων είναι μεγάλες.
Υπενθυμίζεται πως ο γενικός δείκτης έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Σημειώνεται πως αύριο οι μετοχές της ΕΧΑΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα 0,156 ευρώ ανά μετοχή, ενώ την ίδια μέρα θα καθοριστεί στο κλείσιμο και η τιμή στην οποία θα γίνει η μετατροπή στον ΟΠΑΠ για την επανεπένδυση του μερίσματος.
Σήμερα, ξεκινάει και το event για τις μικρομεσαίες εισηγμένες στη Γενεύη, με παρουσία μόλις 13 εταιρειών και με ραντεβού που δεν ξεπερνούν τα 70. 

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται ενόψει των στοιχείων για των πληθωρισμό στις ΗΠΑ και αυξάνουν τα στοιχήματα αναφορικά με το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων από τη FED.

Optima Bank
Περιμένουμε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τον ΟΤΕ και την ΕΧΑΕ να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Το θετικό κλίμα στο εξωτερικό ενόψει των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών θα μπορούσε να διατηρήσει τη γενική ανοδική τάση της αγοράς.

Εuroxx
Περιμένουμε μία μικτή συνεδρίαση σήμερα με ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Beta
Αν και οι επενδυτές μπορεί να ακολουθήσουν τα χθεσινά ισχυρά κέρδη στη Wall Street, καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν πως η FED θα σταματήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων αυτήν την εβδομάδα, τα ισχυρά βραχυπρόθεσμα κέρδη και τα τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα μπορεί να μειώσουν τη δυναμική. Δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μίας κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται σήμερα το ύψος του πληθωρισμού του Μαΐου που εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει αισθητά σε σχέση με το +4,9% του Απριλίου. Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με μία αναγνωριστική πτήση πάνω από τις 1268 μονάδων. Ωστόσο ο Γ.∆. δεν κατάφερε να κλείσει υψηλότερα που είναι και το ζητούμενο. Η πλησιέστερη στήριξη παραμένει στις 1.233 μονάδες. 

Depolas
Συντήρηση της ανοδικής τροχιάς έδειξε χθες ο ΓΔΧΑ, εν μέσω επικράτησης των θετικών πρόσημων παγκοσμίως και μάλιστα με τον S&P 500 να καταγράφει το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 14 μήνες. Για σήμερα, αναμφισβήτητα στο επίκεντρο θα βρεθεί το μέγεθος του πληθωρισμού Μαΐου των ΗΠΑ, καθώς θα είναι και η τελευταία μέτρηση που θα έχει στα χέρια της η κεντρική τράπεζα (FED), η οποία συνεδριάζει αύριο με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά. Σημειώνουμε ότι σήμερα το πρωί ο πληθωρισμός Μαΐου (τελευταία μέτρηση) στην Γερμανία διαμορφώθηκε ακριβώς πάνω στις εκτιμήσεις (6,1% σε ετήσια βάση), ενώ υπενθυμίζουμε ότι και η ΕΚΤ συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη με βασικό σενάριο την αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 25μβ. Για τον ΓΔΧΑ πιθανές είναι οι μικρές και απότομες διορθώσεις τιμών, οι οποίες δεν αναμένεται να διαβρώσουν την εν εξελίξει πλαγιοανοδική κίνηση τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Βασική στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 1190 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης