Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έκτη ανοδική με επιλεκτικές κινήσεις – Νέα άνοδος στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έκτη ανοδική με επιλεκτικές κινήσεις – Νέα άνοδος στα μικρομεσαία
ΑΓΟΡΑ: Δίνει τη δυνατότητα και στους νέους να τοποθετηθούν και στους παλιούς να πάρουν μέρος των κερδών τους. Το Μάιο οι ξένοι ήταν πωλητές και οι Έλληνες, όπως είχαμε γράψει και κυρίως τα αμοιβαία «κυνηγούσαν» τις μετοχές. Νέες εκθέσεις για τον τραπεζικό κλάδο, συντήρησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Καλός και πάλι ο τζίρος. Για μία ακόμα συνεδρίαση είδαμε αυξημένη μεταβλητότητα, την οποία πρέπει να προσέξουμε καθώς πολλές μετοχές, ειδικά τα blue chips είναι σε τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα. Για έκτη συνεχόμενη πάντως κλείσαμε με άνοδο έστω και κατά 0,14%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ακόμα πιο ψηλά οι εκτιμήσεις των αναλυτών. Μας άρεσε η έκθεση της Ambrosia Capital, καθώς μας δείχνει με βάση την αποτίμηση και τα ενσώματα ίδια κεφάλαια που βρίσκονται οι μετοχές. H Optima Bank έδωσε τιμή στόχο τα 4 ευρώ από 2,80 ευρώ για την Πειραιώς. Στο θετικό σενάριο θα μπορούσε να τη δει και στα 4,30 ευρώ και στο αρνητικό στα 3,64 ευρώ, δηλαδή και πάλι με περιθώριο ανόδου 23%. Στα 4 ευρώ θα έχει τον ίδιο δείκτη P/TBV με την Εθνική δηλαδή 0,81 φορές, αν κάνουμε ένα συνδυασμό των δύο εκθέσεων. Ξεχώρισε η Eurobank σήμερα η οποία μετά το κλείσιμο του χάσματος πάει ξανά για τα ψηλά της. Στα 3 ευρώ η Πειραιώς! Εθνική και Alpha με μικρές απώλειες.

ΟΠΑΠ: Μετοχή άλλης πάστας η συγκεκριμένη. Απίστευτη πραγματικά. Σχεδόν 17 ευρώ αν βάλουμε και το μέρισμα. Το τελευταίο όχι τα προηγούμενα.

LAMDA: Πάει και αυτή να κάνει κάτι, αλλά βγαίνουν κομμάτια. Στα 6,7150 ευρώ και στο +2,44%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Νέα ιστορικά υψηλά έγραψε σήμερα η μετοχή και προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση. Αστεία πραγματικά η αποτίμηση, καθώς όπως έχουμε γράψει πολλές φορές οι προοπτικές εδώ είναι τεράστιες. Αρκεί πραγματικά να ασχοληθούν λίγο με τα χρηματιστηριακά οι βασικοί μέτοχοι. Στα 354 ευρώ και στο +4,12%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Νέες δυνάμεις μπαίνουν στο προσκήνιο. Νέα χαρτιά ωθούνται υψηλότερα, από το χρήμα που τοποθετείται και ψάχνει υπεραποδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διόρθωσαν και κάποια άλλα που έκαναν καλή κίνηση πριν λίγες συνεδριάσεις.

LAVIPHARM: Δηλαδή για πείτε μας: Θα προτιμούσατε να τη βλέπατε στην Επιτήρηση να κάνει 2 call auction ή να κάνει 900 χιλ. όγκο; Δε διαφωνούμε, ότι η αύξηση που έγινε ήταν μεγάλη και σε χαμηλή τιμή, αλλά άλλαξε τα δεδομένα. Πλέον όλο και περισσότεροι μεγάλοι παίκτες την κοιτάνε και τοποθετούνται. Έχει δώσει μεγάλα κέρδη σε όσους τοποθετήθηκαν στα 0,34 ευρώ που ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Στα 0,5480 ευρώ και στο +7,87%.

UNIBIOS: Τουλάχιστον αγωνιστές οι βασικοί μέτοχοι και προσπαθούν να κάνουν μεγαλύτερη την εταιρεία. Το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό και έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν, γιατί έχουν όραμα. Το ταμπλό τους επιβραβεύει. Νέα υψηλά 8 και πλέον ετών από τη μετοχή. Στα 0,8560 ευρώ και στο +11,17% με 158 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή σήμερα, με ενισχυμένες συναλλαγές.

ΚΕΚΡΟΨ: Έγινε αναφορά στη γενική συνέλευση πριν λίγες μέρες και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «στους άμεσους στόχους, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι οι απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση των ακινήτων για τα οποία δικαιώθηκε, καθώς και η επιδίωξη είσπραξης αποζημίωσης. Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα αξιοποίησης των συμμετοχών της Εταιρείας στις δύο εταιρείες του Λαυρίου, οι οποίες διαθέτουν εκτάσεις άνω των 100 στρεμμάτων στο Λιμάνι του Λαυρίου, καθώς η πολεοδομική επίλυσή τους θα προσδώσει σημαντικές υπεραξίες». Στις εταιρείες έχει χαμηλή συμμετοχή αλλά μπορεί να δώσει υπεραξία.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Προφανώς και η σημερινή κίνηση της μετοχής και με τον όγκο που είδαμε έχει να κάνει με την επιστροφή των σεναρίων για εξαγορά της εταιρείας από τον Δ.Κούτρα. Στα 0,84 ευρώ και στο +4,74% με 144 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Με καλή άνοδο και η συγκεκριμένη και δείχνει διάθεση να πιάσει τα υψηλά του 2021, τα 1,30 ευρώ δηλαδή. Αν τα ξεπεράσει πάει για υψηλά 9 ετών. Στα 1,1940 ευρώ και στο +4,92%

ΕΚΤΕΡ: Για να δούμε θα κάνει τη διάσπαση ή θα το αναβάλει. Δεκάδες μετοχές με την ίδια εικόνα. Κλείσιμο στα 1,87 ευρώ

REVOIL: Λίγο θέλει να γράψει υψηλά 15 ετών. Με τα θεμελιώδη που έχει βέβαια θα έπρεπε να τα είχε γράψει ήδη.

ΕΧΑΕ: Αρκετά πακέτα στο κλείσιμο στα 5,05 ευρώ. Σχεδόν το 2% του συνόλου των μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης