Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Διατήρηση του ανοδικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

XA: Διατήρηση του ανοδικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Χθες δημοσίευσε αποτελέσματα η ΕΧΑΕ και ήταν καλά, ενώ σήμερα δημοσιεύει η Motor Oil και η Πλαστικά Θράκης.
Σχετικά Άρθρα
Το βλέμμα των επενδυτών μπορεί να παραμένει στραμμένο στις ΗΠΑ και στις εξελίξεις για το ανώτατο όριο του χρέους, αλλά οι αναλυτές σημειώνουν πως οι επενδυτές του Χ.Α. λόγω της πολιτικής συγκυρίας μπορούν να συντηρήσουν το ανοδικό momentum.
Η χθεσινή συνεδρίαση οδήγησε το Γενικό Δείκτη σε νέα πολυετή υψηλά, όπως και αρκετές μετοχές με τους επενδυτές να «κυνηγούν» τις μετοχές.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται συντηρούν το καλό κλίμα καθώς στην πλειονότητά τους είναι θετικά, ενώ και οι επιχειρηματικές συμφωνίες δε λείπουν από το μενού.
Χθες δημοσίευσε αποτελέσματα η ΕΧΑΕ και ήταν καλά, ενώ σήμερα δημοσιεύει η Motor Oil, η Πλαστικά Θράκης και η Intralot.
Σημειώνεται πως από το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης θα ισχύσουν οι αλλαγές στους δείκτες MSCI και αναμένουν οι αναλυτές αυξημένο όγκο και μεταβλητότητα.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν άνοιγμα για τους δείκτες με μικτές τάσεις καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ψηφοφορία στο Κογκρέσο για το ύψος του χρέους, αλλά πιστεύουμε πως η ελληνική αγορά μπορεί να διατηρήσει το δικό της momentum λόγω της πολιτικής συγκυρίας.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα με την ΕΧΑΕ και τη Motor Oil να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα λόγω και όγκους καθώς τελειώνει ο μήνας και αύριο είναι το rebalancing των δεικτών MSCI.

Beta
Μία παύση για ανάσα: Τεχνικά υπεραγορασμένη η αγορά και μπορεί να συσσωρεύσει στη σημερινή συνεδρίαση αφομοιώνοντας τα νέα υψηλά.

Κύκλος
Αποτελέσματα 1ου τριμήνου σήμερα για την Motor Oil, την Intralot, τα Πλαστικά Θράκης και την Epsilon Net. Ο Γ. ∆. συνέχισε την ανοδική του πορεία, με ενδοσυνεδριακές διορθώσεις. Πλησιέστερη στήριξη στις 1.219 μονάδες και ακολουθεί η
ισχυρότερη στις 1.205 μονάδες. Ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 1.268 μονάδες 

Depolas
Προσεγγίζοντας το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών μετά τις πρώτες εκλογές, ήτοι τις 1250 μονάδες (σημείο που συμπεριλαμβάνει και τις αποκοπές μερισμάτων του Ιουνίου) ο ΓΔΧΑ ενδέχεται να προσπαθήσει να χωνέψει τα επίπεδα αυτά μέχρι την 2η κάλπη. Στο μεσοδιάστημα δεν πρέπει να αγνοούμε και την πορεία των διεθνών αγορών, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η αυτονόμηση του ΧΑ είναι φυσιολογική ως ένα βαθμό. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων η ΕΧΑΕ εμφάνισε ένα βελτιωμένο Α΄τρίμηνο με αύξηση εσόδων κατά 18,2% στα 11,7 εκ ευρώ, παράλληλη αύξηση 16,5% των λειτουργικών EBITDA στα 5,3εκ ευρώ και αντίστοιχα αύξηση στην τελική γραμμή στα 3,33εκ ευρώ. Η τιμή της μετοχής έχει πιθανότατα ήδη ενσωματώσει την εκτιμώμενη βελτίωση για το έτος. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαΐου της Ευρωζώνης (τελική μέτρηση) και των ΗΠΑ (Conference Board).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης