Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στην κάλπη – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στην κάλπη – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο και ο DAX να απέχει ελάχιστα από τα ιστορικά υψηλά του. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε σταθεροποιητικά και με χαμηλό τζίρο, όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Τελευταία συνεδρίαση πριν τις εκλογές και οι συνετοί επενδυτές δεν παίρνουν ρίσκα. Ίσως κάποιοι επιλέξουν και κατοχυρώσεις κερδών προκειμένου να δουν το αποτέλεσμα και να κάνουν μετά κίνηση. Υπάρχουν και αυτοί βέβαια που παίρνουν ρίσκα και ποντάρουν με βάση την εκτίμησή τους για το αποτέλεσμα. Ήπιες οι διακυμάνσεις στα βαριά χαρτιά στο άνοιγμα. Ανοδικά Coca Cola και ΔΕΗ και πτωτικά Viohalco και ΕΛΠΕ.

ΕΛΠΕ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και ανώτερα των εκτιμήσεων. Όπως γράψαμε χθες και το συνοδεύσαμε με σχετικό γράφημα, τα περιθώρια διύλισης έχουν υποχωρήσει και τονίστηκε και χθες από τη διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη. Είπε πως το διεθνές περιβάλλον διύλισης φαίνεται πως θα είναι αδύναμο τους επόμενους μήνες, αλλά περιμένει μία δυνατή εγχώρια αγορά, στηριζόμενη στην αυξημένη ζήτηση λόγω του τουρισμού και των επενδύσεων. Αναλυτές αναφέρουν επίσης πως η διοίκηση έκανε λόγω για ένα αδύναμο δεύτερο τρίμηνο, αλλά και πως περιμένει ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο. Νομίζουμε πως στο άνοιγμα επηρεάζεται η μετοχή από τις προοπτικές του δευτέρου τριμήνου και υποχωρεί 1,34% αν και με χαμηλό όγκο.

LAMDA: Εκτός μόδας η μετοχή. Παραμένει χαμηλή η τιμή και η αποτίμηση κάτω από 1 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σταθεροποιητικά κινούνται οι μετοχές στα πρώτα λεπτά με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. Κινήσεις πέριξ του χθεσινού κλεισίματος.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Η ανακοίνωση που βγήκε χθες μετά το κλείσιμο μάλλον δεν έτυχε της προσοχής που θα έπρεπε. Με διαγραφή 18 εκατ. ευρώ δανείων έχουμε βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων και άρα πιθανότατα έξοδο από την επιτήρηση. Επιπλέον βελτιώνεται η σχέση ξένων/ιδίων, μειώνεται ο δανεισμός κ.α. Χρόνια τώρα οι τράπεζες προσπαθούσαν να σώσουν την εταιρεία. Υπάρχουν προνομιούχες μετοχές και μάλιστα αρκετές που έχουν δικαίωμα μετατροπής σε κοινές, άρα μπορεί να αλλάξουν την αποτίμηση που βλέπουμε στο ταμπλό.

MIG: Συνεχίζει και σήμερα ανοδικά με την τιμή στα 6,12 ευρώ.

PRODEA: Να έχει αποτίμηση 2 δισ. ευρώ και να ανοίγει στο -9,15%. Εδώ βέβαια η διασπορά είναι περιορισμένη και νομίζουμε ότι θα έπρεπε να έχει κινηθεί πιο γρήγορα διοίκηση και βασικός μέτοχος, γιατί τα πλεονεκτήματα που δίνει η ΑΕΕΑΠ στους μετόχους και καρπώνονται ελάχιστοι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπάρχει και η Trastor βέβαια με πολύ μικρή διασπορά. Κάποιοι… ανταγωνιστές έχουν αρχίσει και μουρμουρίζουν πάντως.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις. Με μόλις 20 τεμάχια άνοιξε η μετοχή και στη συνέχεια με άλλα 100 πήγε στο +1,47%. Έχει γράψει βέβαια νέα χαμηλά και στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε πως όποτε δοκιμάζει αντίδραση για υψηλότερα βγαίνουν κομμάτια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης