Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Με το βλέμμα στις εκλογές – Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού και τα αποτελέσματα

ΧΑ: Με το βλέμμα στις εκλογές – Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού και τα αποτελέσματα
Στη Wall Street χθες επικράτησαν ανοδικές τάσεις με τον S&P να σημειώνει άνοδο 0,94%.
Σχετικά Άρθρα
Τελευταία συνεδρίαση για τη χρηματιστηριακή εβδομάδα αλλά και πριν τις εκλογές με τους αναλυτές να περιμένουν από τη μία ανοδικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και από την άλλη να μην αποκλείουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ενόψει των εκλογών.
Οι επενδυτές αισιοδοξούν καθώς βλέπουν λύση στο θέμα του χρέους στις ΗΠΑ, ενώ στο εσωτερικό στήριξη εξακολουθούν να προσφέρουν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Στη Wall Street χθες επικράτησαν ανοδικές τάσεις με τον S&P να σημειώνει άνοδο 0,94%.
Η HelleniQ Energy δημοσίευσε χθες ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, αλλά η διοίκηση υπογράμμισε τα αδύναμα περιθώρια στο δεύτερο τρίμηνο αλλά και το γεγονός ότι λόγω τουρισμού και επενδύσεων αναμένει αυξημένη ζήτηση.
Σημειώνεται πως σήμερα λήγουν τα συμβόλαια σειράς Μαΐου στο χρηματιστήριο παραγώγων.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πρόοδο στις συνομιλίες για το ύψος του χρέους στις ΗΠΑ.
Για την εγχώρια αγορά πιστεύουμε πως είναι λογικές κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, θα περιμέναμε ότι η αγορά θα διατηρήσει τη συγκρατημένα αισιόδοξη στάση ενόψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής, με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις τράπεζες και σε επιλεγμένες μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως Τιτάν, Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και HelleniQ Energy (σταθερά αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2023)

Optima Bank
Περιμένουμε οι επενδυτές να τηρήσουν σήμερα ενόψει των εκλογών.

Beta
Το επικείμενο εκλογικό γεγονός είναι σε πρώτο πλάνο και οι επενδυτές μπορεί να πάρουν κάποια στοιχήματα της τελευταίας στιγμής για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σημειώστε επίσης ότι τα παράγωγα των δεικτών Μαΐου (FTSE και MSCI) λήγουν σήμερα.

Depolas
Ατολμία για υψηλότερα εμφάνισε χθες ο ΓΔΧΑ παρόλο που το διεθνές κλίμα ήταν μάλλον ευνοϊκό με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq μάλιστα να κερδίζει περισσότερο από 1,5 ποσοστιαία μονάδα. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Hellenic Energy κατάγραψε άλλο ένα ιδιαίτερα καλό τρίμηνο εν μέσω υψηλών περιθωρίων διύλισης, αλλά και αυξημένων όγκων πώλησης διύλισης. Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά EBITDA ανήλθαν στα 279 εκ ευρώ, αλλά τα συγκρίσιμα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 404εκ ευρώ κυρίως λόγω ζημιών από τα αποθέματα. Πάραυτα, σημαντική βελτίωση καταγράφεται στον καθαρό δανεισμό στα 1,45δισ ευρώ λόγω και της ομαλοποίησης των αναγκών κεφαλαίου κίνησης. Παρόλο, που είμαστε σταθερά θετικοί για τις προοπτικές του ομίλου σημειώνουμε ότι τα περιθώρια διύλισης δείχνουν να είναι αρκετά χαμηλότερα το Β΄ τρίμηνο. Για σήμερα, δεν υπάρχουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν σήμερα το πρωί οι τιμές παραγωγού Απριλίου στη Γερμανία.

Κύκλος

Η Ελληνική αγορά δεν συντονίστηκε χθες με το εξαιρετικό διεθνές κλίμα. Τήρησε στάση αναμονής ενόψει της εκλογικής ετυμηγορίας. Ο Γ.∆. κινήθηκε πτωτικά με αποτέλεσμα να παραβιάσει την πρώτη ασθενή στήριξη των 1133 μονάδων. Η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 1.125 μονάδων. Η τοπική κορυφή των 1.140 μονάδων, παραμένει σημείο αναφοράς. Λήγουν σήμερα τα συμβόλαια του τρέχοντα μήνα στην αγορά παραγώγων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης