Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε χαμηλά έτους το Ιατρικό Αθηνών – Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα χρήσης 2022

Σε χαμηλά έτους το Ιατρικό Αθηνών – Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα χρήσης 2022
Oι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 233,4 εκατ. ευρώ από 235,6 εκατ. ευρώ το 2021 και τα EBITDA μειώθηκαν 10% και στα 32,1 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Σε χαμηλά έτους βρέθηκε χθες η μετοχή της Ιατρικό Αθηνών συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, λόγω των αποτελεσμάτων χρήσης 2022 που δημοσίευσε.
Ουσιαστικά από την αρχή του έτους κινείται με οριακές απώλειες, αλλά η πορεία της μετοχής δεν έχει προσφέρει κάτι στους μετόχους της τα τελευταία χρόνια και μάλιστα δεν απέχει σημαντικά από τα χαμηλά που είχε γράψει το 2020 λόγω της πανδημίας.
Η διοίκηση αναφέρει στον ισολογισμό: Ο Όμιλός μας συνέχισε και το 2022 την ανοδική πορεία του, παρά την μεγάλη αύξηση του κόστους ενέργειας, την αύξηση των μισθών και τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις σε όλο το εύρος της ελληνικής οικονομίας, υλοποιώντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα.
Ωστόσο, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 233,4 εκατ. ευρώ από 235,6 εκατ. ευρώ το 2021 και τα EBITDA μειώθηκαν 10% και στα 32,1 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 6,9 εκατ. ευρώ από 15,1 εκατ. ευρώ και η αποτίμηση των 122 εκατ. ευρώ δίνει υψηλό p/e. Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 102,2 εκατ. ευρώ.
Οι επενδύσεις ανήλθαν στα 15,8 εκατ. ευρώ.
Οι εμπορικές απαιτήσεις αυξήθηκαν σημαντικά και στα 116,6 εκατ. ευρώ από 82,4 εκατ. ευρώ, ενώ μειώθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 16,6 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. ευρώ.
Η μείωση του ταμείου οφείλεται στην απουσία εισροών από λειτουργικές δραστηριότητες στις ταμειακές ροές με αποτέλεσμα οι εκροές λόγω επενδύσεων και πληρωμής επιστροφής κεφαλαίου και δανείων να καλυφθούν από το ταμείο.
Παράλληλα οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 418 εκατ. ευρώ από 416,4 εκατ. ευρώ, με τις τραπεζικές να είναι μειωμένες κατά 7 εκατ. ευρώ.
Ο Όμιλος, σε συνεργασία με την Dimand Real Estate και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει καταλήξει σε συμφωνία για την αξιοποίηση του οικοπέδου το οποίο ανήκει στο ΤΕΕ και βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το νοσοκομειακό συγκρότημα του Ιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, για την ανέγερση κτιρίων γραφείων και νέων υποδομών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης