Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Σκουπίζουν» οι αγοραστές τα ελληνικά assets – Προς ενδέκατη ανοδική

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Σκουπίζουν» οι αγοραστές τα ελληνικά assets – Προς ενδέκατη ανοδική
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο έχουν ανοίξει οι αγορές της Ευρώπης, και αυτή η άνοδος αρκεί στη δική μας αγορά για να επεκτείνει την ανοδική της κίνηση. Πάνω από τις 1.110 μονάδες κινείται ο γενικός δείκτης στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες του Ορθόδοξου Πάσχα. Ο τζίρος και πάλι υψηλός, με την πλειονότητα των μετοχών που έχουν κάνει πράξη να είναι ανοδικές. Η ροή δείχνει πως στο ξεκίνημα ο τζίρος είναι 1 εκατ. ευρώ ανά λεπτό και η άνοδος είναι πάνω από 1%.

Η προοπτική αναβάθμισης από τη S&P, η αυξημένη πιθανότητα να ενταχθεί η Πειραιώς στον MSCI και οι εκτιμήσεις για μειωμένο πολιτικό ρίσκο, εξακολουθούν να κάνουν τους ξένους επενδυτές να τοποθετούνται στις ελληνικές μετοχές. Οι ξένοι αναλυτές από την πλευρά τους συνεχίζουν να αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους και να αυξάνουν τις τιμές στόχους των ελληνικών μετοχών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα λέγαμε πως είχαν μείνει πίσω το προηγούμενο διάστημα και δεν είχαμε δει ράλι. Είχαμε δει κάποιο rotation με τις επιλεκτικές κινήσεις να εντοπίζονται σε άλλες μετοχές. Σήμερα και λόγω HSBC, η οποία βλέπει discount στις ελληνικές τράπεζες, έχουμε νέα κίνηση. Δίνει τα 6,75 ευρώ για την Εθνική, τα 1,45 ευρώ για την Alpha Bank, τα 3,35 ευρώ για την Πειραιώς και τα 1,60 ευρώ για τη Eurobank. Χρηματιστηριακά, Eurobank και Πειραιώς ξεκίνησαν δυνατά με κέρδη άνω του 2%. Πιο αδύναμη δείχνει και πάλι η Alpha Bank. Ο τραπεζικός δείκτης δεν έχει ακολουθήσει το σερί του Γ.Δ., αλλά έχει υψηλότερα κέρδη από την αρχή του έτους. Δεν μπορούν να αποκλειστούν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα.

AEGEAN: Με καλή άνοδο και τζίρο έχει ξεκινήσει τη συνεδρίαση. Στο +2% και στα 7,87 ευρώ.

CENERGY: Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα. Στα 4,2450 ευρώ και στο +3%. Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ασταμάτητος! «Παλιοί γνωστοί» έχουν επιστρέψει στη μετοχή και τοποθετούνται λόγω των προοπτικών της.

JUMBO: ΜΕ καλό όγκο και το δικό της άνοιγμα και ήπια άνοδο. Πάνω από τα 21 ευρώ η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Σημαντική η βελτίωση του ισολογισμού και κέρδη στην τελική γραμμή. Τα περισσότερα τα περιμέναμε λόγω της πορείας των ναύλων το 2022. Έχουμε σημαντική ενίσχυση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων στα 100 εκατ. ευρώ από 59,4 εκατ. ευρώ, λόγω της υπεραξίας από την αποτίμηση των πλοίων, έχουμε ίδια κεφάλαια 176 εκατ. ευρώ, αύξηση πωλήσεων λόγω ναύλων και καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ από ζημία 4,28 εκατ. ευρώ το 2021. Στα κέρδη περιλαμβάνονται έσοδα από μερίσματα που έδωσαν τα καράβια 4,22 εκατ. ευρώ από 261 χιλ. ευρώ το 2021. Η αποτίμηση είναι στα 89 εκατ. ευρώ ή στο μισό της καθαρής θέση. Με ελάχιστο όγκο η άνοδος της μετοχής.

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Την Παρασκευή θα αφαιρεθούν και τυπικά οι μετοχές των εταιρειών Μπουτάρης, ΑΕΓΕΚ, Ντιονίκ και Βαράγκης από το Χ.Α. Θα γίνει επίσημη διαγραφή, αν και οι επενδυτές τις έχουν διαγράψει εδώ και χρόνια. Αύριο θα είναι και η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης της Πλαίσιο στο Χ.Α. και στη συνέχεια φεύγει και αυτή μέσω επιτυχημένης δημόσιας πρότασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης