Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Παραμένει θετική η επενδυτική ψυχολογία – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Παραμένει θετική η επενδυτική ψυχολογία – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού
Η αξιολόγηση της S&P για την ελληνική οικονομία την προσεχή Παρασκευή θα είναι το γεγονός που θα τραβήξει τα επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία των διεθνών αγορών θα εξακολουθήσει να δίνει την τάση στην εγχώρια αγορά, η οποία ανοίγει και πάλι σήμερα μετά τις διακοπές του Ορθόδοξου Πάσχα.
Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει καλή με τους επενδυτές να αξιολογούν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τις προοπτικές τις νομισματικής σύσφιξης.
Στο εσωτερικό, μετά από 10 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, δεν αποκλείεται νέα ανοδική κίνηση με επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.
Η αξιολόγηση της S&P για την ελληνική οικονομία την προσεχή Παρασκευή θα είναι το γεγονός που θα τραβήξει τα επενδυτικά βλέμματα.
Τα εταιρικά αποτελέσματα για τη χρήση 2022 που θα ανακοινώνονται μέχρι το τέλος του μήνα θα τραβούν επίσης επενδυτικά βλέμματα.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδηλώνουν ήπιο θετικό άνοιγμα για τις αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εκτιμούν την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας και να αξιολογούν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, βοηθούμενο από τις αγορές του εξωτερικού.

Piraeus Securities
Με την εταιρική ειδησεογραφία να είναι περιορισμένη αυτήν την εβδομάδα (η Τέρνα Ενεργειακή δημοσιεύσει αποτελέσματα το πρωί της Πέμπτης) και το περιβάλλον στο εξωτερικό να είναι σταθερό, περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την ανοδική της τάση στους περισσότερους κλάδους.

Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί.

Beta
Το χρηματιστήριο θα ανοίξει και πάλι σήμερα, μετά το διάλειμμα για τις Ορθόδοξες διακοπές του Πάσχα, με την αγορά να αξιοποιεί τις διεθνείς τάσεις όσον αφορά τις ανησυχίες των επενδυτών για πιθανές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Η υπέρβαση των 1.100 μονάδων του Γ.∆. στο Χ.Α. και οι προσδοκίες από τις ανακοινώσεις της Eurostat - S&P για τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2022 και της έκθεσης για το ελληνικό αξιόχρεο στις 21/4, είναι πιθανό να οδηγήσουν το Γ.∆. σε περαιτέρω ανοδική κίνηση!

Depolas
Tο ξεκίνημα σήμερα περιλαμβάνει καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη για το ΑΕΠ Α΄τριμήνου και τις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου της Κίνας δημοσιευμένα πριν από λίγο. Επιλέγουμε να μην αναβαθμίσουμε το εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ μέχρι και την αξιολόγηση του οίκου S&P την Παρασκευή (00.00). Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο της ημέρας ο δείκτης προσδοκιών Απριλίου ZEW στη Γερμανία και τα στοιχεία της αγοράς κατοικίας Μαρτίου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Α΄τριμήνου στο εξωτερικό με Johnosn and Johnosn, Bank of America και Goldman Sachs να δημοσιεύουν σήμερα

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης