Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκανε το 9Χ9 αλλά δεν ξεπέρασε τις 1.100 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκανε το 9Χ9 αλλά δεν ξεπέρασε τις 1.100 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλό παρέμεινε τελικά το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης και η δική μας αγορά ακολούθησε και με υψηλές συναλλαγές και πάλι. Ωστόσο, οι 1.100 μονάδες επιβεβαιώθηκαν ως αντίσταση. Είδαμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά τα ισχυρά αποτελέσματα της Jumbo έφεραν σημαντικές αγορές και στήριξαν την αγορά. Πολύ καλή πορεία και από Τιτάν, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Πειραιώς και ΟΠΑΠ. Από την άλλη υστέρησε η Motor Oil και η ΔΕΗ. Στις τελικές δημοπρασίες η Autohellas πήγε στο +5% και σε νέα ιστορικά υψηλά και σε χαμηλό ημέρας έκλεισαν Quest, ΕΛΠΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ.

JUMBO: Δικαιολογημένη η κίνηση στο +4,07% και στα 20,44 ευρώ με όγκο 519 χιλ. τεμάχια μάλιστα, αφού οι αναλυτές είχαν βάλει πιο χαμηλά τον πήχη ή αν προτιμάτε τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Τώρα μάλλον θα δούμε και νέες αναβαθμίσεις εκτιμήσεων. Η Optima Bank αναφέρει πως θεωρεί ότι θα πετύχει η διοίκηση το στόχο που έχει θέσει ή και θα τον ξεπεράσει με βάση την πορεία του πρώτου τριμήνου, εξέλιξη που θα μπορούσε να φέρει πρόσθετο μέρισμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Συγκρατημένος και πάλι στην τηλεδιάσκεψη ο Απόστολος Βακάκης, είπε πως ο ισχυρός ισολογισμός σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχα τα βράδια και συμφωνούμε απόλυτα. Αναφορικά με την εξάπλωση του δικτύου και σε άλλες χώρες είπε πως οι συνθήκες δεν έχουν ομαλοποιηθεί. Αρκετά νωρίς για να πει αν θα δώσει κι άλλο μέρισμα στο δεύτερο εξάμηνο, είπε ο κ.Βακάκης.

MOTOR OIL: Έβγαλε EBITDA 1,6 δισ. ευρώ, αλλά στο τέταρτο τρίμηνο υστέρησε λένε οι αναλυτές και μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα υποχώρησε. Δηλαδή θα μας τρελάνουν τελείως… Ούτε δύο φορές τα EBITDA δεν είναι η αποτίμηση. Η μετοχή έχει δώσει μεγάλες συγκινήσεις και όσοι είχαν υπομονή έχουν ανταμειφθεί και φυσικά είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την πορεία της. Όπως και η στήλη. Στα 24,18 ευρώ και στο -3,28%.

AUTOHELLAS: Και νέα ιστορικά υψηλά. Στο κλείσιμο πήγε στο +5,08% και στα 12,82 ευρώ.

TITAN: Από νωρίς στο +2% και έκλεισε κοντά στα 15 ευρώ και συγκεκριμένα στα 14,92 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Κανένα παράπονο από τη μέχρι τώρα πορεία της μετοχής. Νέα υψηλά σχεδόν 13 ετών και ακόμα μας δείχνει πως έχει περιθώριο ανόδου. Στα 15,40 ευρώ με άνοδο 0,65% και υψηλό ημέρας στα 15,60 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Τα καλά αποτελέσματα από Profile και Entersoft και η κίνηση των μετοχών μάλλον αφύπνισε και άλλες του κλάδου, όπως για παράδειγμα την Performance, η οποία ξεπέρασε και πάλι τα 4 ευρώ και έκλεισε στα 4,0450 ευρώ με άνοδο 4,25%. Η Profile κατέγραψε νέα άνοδο 5,30% (με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια!) και η Entersoft 3,21%.

INTRACOM: Νομίζουμε πως ο λόγος που ταλαιπωρείται η μετοχή είναι οι πωλήσεις από τον Κωνσταντίνο Δημητριάδη. Όπως ανακοινώθηκε το ποσοστό του υποχώρησε κάτω από 5%, ενώ πριν ένα χρόνο είχε κάτι παραπάνω από 8%. Τώρα είναι κάτω από 5% και άρα δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει. Ίσως γι’ αυτό ενώ τα θεμελιώδη ήταν ισχυρά η μετοχή δεν ακολουθούσε το γενικότερο κλίμα που ήταν θετικό. Απώλειες 1,21% σήμερα με όγκο 194 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Εμφάνιση πωλητή στη μετοχή αν και το προηγούμενο διάστημα είχε ρίξει όγκους και προσπαθούσε να πιάσει τα 0,60 ευρώ. Στα 0,56 ευρώ και στο -3,45% με 177 χιλ. τεμάχια. Στην τιμή κλεισίματος έμειναν προς πώληση 98 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης