Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Φρέσκο χρήμα 267 εκατ. ευρώ έβαλαν οι ξένοι στο πρώτο τρίμηνο

Χρηματιστήριο: Φρέσκο χρήμα 267 εκατ. ευρώ έβαλαν οι ξένοι στο πρώτο τρίμηνο
Παρά το sell off του Μαρτίου ήταν καθαροί αγοραστές με εισροές 63 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί ο γενικός δείκτης να έχασε πάνω από 6% το Μάρτιο και οι τράπεζες 18% αλλά οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται στο Χ.Α.
Τα ισχυρά αποτελέσματα, η προοπτική αναβάθμισης, η ανάπτυξη που αναμένεται και το 2023 φαίνεται πως συνεχίζουν να προσφέρουν λόγους για τοποθετήσεις.
Στο πρώτο τρίμηνο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χ.Α. (AxiaNumbers) είχαν καθαρές εισροές 267 εκατ. ευρώ ενώ μόνο το Μάρτιο είχαν εισροές 63 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκλογές ανακοινώθηκαν εντός του Μαρτίου για τις 21 Μαΐου, ενώ ταυτόχρονα είχε μεσολαβήσει η χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας SVB και είχε ακολουθήσει η διάσωση μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες διεθνώς, της Credit Suisse που εξαγοράστηκε από την UBS.
Σύμφωνα με στοιχεία του Χ.Α. έχει αυξηθεί η κινητικότητα στους κωδικούς που επενδύσουν στο Χρηματιστήριο.
Αν το 2022 ήταν ενεργοί 21.600 κωδικοί, στο πρώτο 3μηνο του 2023 δραστηριοποιούνται σχεδόν 27 χιλιάδες κωδικοί, κάτι που σημαίνει αύξηση 24,5%!
Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 3,8 δις. ευρώ, που σημαίνει ότι παρά τις πωλήσεις που εκδηλώθηκαν στο πρώτο μισό του προηγούμενου μήνα, κάποιοι πήραν θέση στα χαμηλά της αγοράς και των τραπεζικών μετοχών.
Το Μάρτιο η κεφαλαιοποίηση της αγοράς είχε διαμορφωθεί στα 73,4 δις. ευρώ, ενώ από τον Μάρτιο του 2022 η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς ενισχύθηκε κατά 10,1 δις. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης