Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Με διψήφιο ποσοστό τρέχουν οι πωλήσεις της Fourlis στο πρώτο τρίμηνο – Στο β’ εξάμηνο η Trade Estates στο Χ.Α.

Με διψήφιο ποσοστό τρέχουν οι πωλήσεις της Fourlis στο πρώτο τρίμηνο – Στο β’ εξάμηνο η Trade Estates στο Χ.Α.
Για το 2023 οι επενδύσεις στην εμπορική δραστηριότητα θα διαμορφωθούν στα 18-20 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Μετά την επίτευξη του στόχου για πωλήσεις 500 εκατ. ευρώ το 2022, η διοίκηση της Fourlis επικεντρώνεται στο στόχο που έχει θέσει για πωλήσεις 750 εκατ. ευρώ έως το 2026 και περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων 8%.
Όπως είπε στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, η τάση του τελευταίου τριμήνου του 2022 διατηρείται στο πρώτο τρίμηνο του 2023 με τις πωλήσεις να καταγράφουν διψήφιο ποσοστό ανόδου.
Παράλληλα, το 80% των θεμάτων τροφοδοσίας των ΙΚΕΑ έχει λυθεί και όσο συνεχίζουν να λύνονται τα θέματα τόσο κερδίζει momentum ο τζίρος και ενισχύονται τα μερίδια.
Οι ενδείξεις για την πορεία του τουρισμού είναι εξαιρετικές για φέτος και αυτό θα βοηθήσει τον όμιλο, ενώ θέλει η διοίκηση να πιστεύει πως τους επόμενους δύο μήνες θα λυθεί και το θέμα των εκλογών με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην υπάρχει πολιτικό ρίσκο.
Η πορεία του τουρισμού το 2022 δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας βελτίωσε το εισόδημα και την κατανάλωση με αποτέλεσμα να επηρεαστεί θετικά η εμπορική δραστηριότητα.
Για το 2023 οι επενδύσεις στην εμπορική δραστηριότητα θα διαμορφωθούν στα 18-20 εκατ. ευρώ ενώ για την Trade Estates το επενδυτικό πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από τα ακίνητα που θα επιλέξει η εταιρεία.
Η εταιρεία αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσα στο δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης με τη μέθοδο της έκδοσης νέων μετοχών και εισαγωγής. 
Σε ερώτηση του Bankingnews γιατί τα κέρδη προ φόρων είναι περίπου ίδια με τα καθαρά κέρδη για δεύτερη χρονιά, δηλαδή ο φόρος είναι ελάχιστος, η διοίκηση ανέφερε πως έχει να κάνει με τη διαφορετική φορολόγηση που έχει η δραστηριότητα των ακινήτων από την εμπορική και υπάρχει αυτό το όφελος, ενώ σημείωσε πως υπήρχαν και σημαντικά κέρδη από αποτίμηση ακινήτων.
Αν υπήρχε μόνο η εμπορική δραστηριότητα τα κέρδη θα είχαν φόρο 18%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης