Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μυτιληναίος: Αγορές ιδίων μετοχών έως και στα 40 ευρώ – Τι θα αποφασίσει η γενική συνέλευση

Μυτιληναίος: Αγορές ιδίων μετοχών έως και στα 40 ευρώ – Τι θα αποφασίσει η γενική συνέλευση
Αξίζει να τονιστεί πως οι αναλυτές με τις τελευταίες τους εκθέσεις έχουν βάλει την τιμή στόχο πάνω από τα 30 ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Μέχρι και στα 40 ευρώ από 25 ευρώ που είναι σήμερα ή μέχρι και 70% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή των 23,64 ευρώ θα αγοράζει ίδιες μετοχές η Μυτιληναίος.
Σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσεων της γενικής συνέλευσης που θα γίνει στις 10 Απριλίου, οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν το νέο ανώτατο όριο αγοράς ιδίων.
Προφανώς και λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων χρήσης 2022 αλλά και των ισχυρών προοπτικών το ανώτατο επίπεδο που είναι σήμερα η αγορά ιδίων ξεπεράστηκε πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση.
Επιπλέον λόγω των προοπτικών δεν αποκλείεται περαιτέρω άνοδος της μετοχής μακροπρόθεσμα γι΄αυτό και θα τροποποιηθεί η διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή έως 22.3.2024.
Αξίζει να τονιστεί πως οι αναλυτές με τις τελευταίες τους εκθέσεις έχουν βάλει την τιμή στόχο πάνω από τα 30 ευρώ.
Σήμερα η μετοχή ενισχύεται 0,51% με την αποτίμηση να είναι στα 3,38 δισ. ευρώ

To σχέδιο αποφάσεων της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 10ης Απριλίου αναφέρει:

Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της Εταιρείας η κατά τα ανωτέρω ανώτατη τιμή αγοράς ανά μετοχή έχει καταστεί παρωχημένη και είναι χαμηλή σε σχέση με την τιμή της μετοχής το τελευταίο διάστημα.
Επιπλέον, οι τρέχουσες τιμές, τα δεδομένα και οι θετικές προοπτικές της Εταιρείας, που δημιουργούν προσδοκία για περαιτέρω άνοδο της τιμής της μετοχής, δικαιολογούν την εξακολούθηση της απόκτησης από την Εταιρεία ιδίων μετοχών .
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, προτείνεται όπως τροποποιηθεί για την υπολειπόμενη διάρκεια του προγράμματος, ήτοι έως 22.03.2024, η ανώτατη τιμή αγοράς ανά μετοχή σε €40 και κατά τα λοιπά να παραμείνουν σε ισχύ οι υπόλοιποι όροι και προϋποθέσεις απόκτησης ιδίων μετοχών, σύμφωνα με την από 23.03.2022 απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης