Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης της Aegean Airlines – Στόχος η εξαγορά των warrants

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης της Aegean Airlines – Στόχος η εξαγορά των warrants
Οι πωλήσεις εισιτήριων για το καλοκαίρι υπερβαίνουν σημαντικά τα αντίστοιχα μεγέθη του 2022 και του προ πανδημίας 2019
Σχετικά Άρθρα
Εξαιρετικά αποτελέσματα δημοσίευσε χθες για τη χρήση 2022 η Aegean Airlines και παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον κατάφερε να πετύχει αποτελέσματα ανώτερα του 2019.
Ο τζίρος εκτινάχθηκε στα 1,34 δισ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 106,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 36% σε σχέση με το 2019.
Παρά τις υψηλές τιμές των καυσίμων ο όμιλος κατάφερε με έγκαιρες προαγορές να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από την αύξηση του κόστους αλλά και την ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.
Το σημαντικό έρχεται από την πρόταση για μη διανομή μερίσματος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, προκειμένου να διατηρήσει κεφάλαια για τις επενδύσεις που έχει αλλά και για την εξαγορά των δικαιωμάτων του δημοσίου μετά από πιθανή άσκηση των warrants που κατέχει.
Αυτό απαντά και στο ερώτημα που υπήρχε στην αγορά αναφορικά με το τι θα γίνει με τα warrants και που θα φτάσει ο συνολικός αριθμός μετοχών.
Αυτή η αναφορά παγώνει κάθε σκέψη για dilution και στην αποτίμηση των 655 εκατ. ευρώ η μετοχή παίζει με χαμηλό p/e.
Μετά και την πρόωρη αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει λόγω πανδημίας έχει ρευστότητα πάνω από 500 εκατ. ευρώ ενώ και τα ίδια κεφάλαια έχουν ενισχυθεί σε προ πανδημίας επίπεδα (348,1 εκατ. ευρώ).
«Οι πρώτες ενδείξεις για το 2023 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, με τους επιβάτες μας στις πτήσεις εξωτερικού κατά τους δύο πρώτους μήνες, αλλά και τις πωλήσεις εισιτήριων για το καλοκαίρι να υπερβαίνουν σημαντικά τα αντίστοιχα μεγέθη του 2022 και του προ πανδημίας 2019. Παράλληλα, η χρήση επιπλέον αεροσκαφών νέας τεχνολογίας για μεγαλύτερο μέρος του πτητικού μας έργου θα φέρει περαιτέρω εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου ανά προσφερόμενη θέση, αντισταθμίζοντας μερικώς τις επιπτώσεις από τα υψηλότερα επιτόκια και τον πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη που επηρεάζουν τους προμηθευτές και το λειτουργικό μας κόστος», ανέφερε ο Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της Aegean.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης