Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά το χθεσινό sell off – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά το χθεσινό sell off – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Όλα αυτά που συμβαίνουν ξυπνούν μνήμες και φυσικά αυξάνουν τον κίνδυνο στις αγορές. Είναι αρκετά νωρίς για να πει κάποιος πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που σημειώνουν ότι πρέπει να τηρήσουμε μία πιο αμυντική στάση. Η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή και περιμένουμε σήμερα την ΕΚΤ να δούμε τι θα πει για τραπεζικό σύστημα και επιτόκια. Έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα από εισηγμένες που αντισταθμίζουν κάπως τις ανησυχίες.

Η αγορά ακολουθεί τις ευρωπαϊκές και βγάζει καλή αντίδραση μετά το χθεσινό sell off. Καλή κίνηση από τράπεζες, ενώ ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές. Καλός ο τζίρος στο ξεκίνημα.

CREDIT SUISSE: Λίγο να ψάξει κάποιος την ειδησεογραφία θα γράψει βιβλίο για τα κατορθώματα της τράπεζας. Αν τα είχαν κάνει απλοί πολίτες θα τους είχαν κλείσει σε κάποιο κελί χιλιάδες μέτρα κάτω από τη γη και φυσικά θα έκαναν λόγο για συμμορία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κορυφαία τράπεζα που οι αναλύσεις της κατευθύνουν τις αγορές. Βρε δε μας τα λέτε καλά.

ΟΠΑΠ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα και καλύτερα από τις εκτιμήσεις της διοίκησης. Θα πούμε πως το τελικό ύψος της διανομής στους μετόχους είναι ανώτερο των εκτιμήσεων και δίνει εξαιρετική απόδοση κοντά στο 9%. Στα 1,45 ευρώ το σύνολο αλλά έχει δώσει ήδη 0,30 ευρώ, επομένως μένουν ακόμα 1,15 ευρώ σε μέρισμα (0,70 ευρώ) και επιστροφή κεφαλαίου (0,45 ευρώ). Από τις μετοχές που πρέπει να έχει εδώ και χρόνια ένας επενδυτής στο χαρτοφυλάκιό του. Στα 15,10 ευρώ και στο +2,03% η μετοχή στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

AEGEAN AIRLINES: Εξαιρετικά και εδώ τα αποτελέσματα και έχουμε κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο για πρώτη φορά όπως σχολιάζουν οι αναλυτές. Επιπλέον, σημειώνουμε πως κάπως ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τα warrants του δημοσίου. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι κάποιες εβδομάδες πριν η μετοχή δεν μπορούσε να βελτιώσει την τιμή της παρά το πάρτι στην αγορά και την εξαιρετική πορεία του τουρισμού, γιατί οι επενδυτές φοβόντουσαν dilution, από την εξάσκηση των warrants. Τώρα η εταιρεία λέει πως δε δίνει μέρισμα και κρατάει τη ρευστότητα για να εξαγοράσει τα δικαιώματα αυτά σε περίπτωση που το δημόσιο θελήσει να τα εξασκήσει. Πολύ καλές είναι και οι προοπτικές για το 2023. Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης με άνοδο 3,8% και τις 4 συστημικές στις πρώτες θέσεις των ανοδικών στον FTSE 25. Προς τα 2 ευρώ προσπαθεί να κινηθεί και πάλι η Πειραιώς και στα 1,18 ευρώ η Alpha Bank. Δυνατή κίνηση και από τις άλλες δύο. Νέο limit down από την Αττικής.

ΟΤΕ-ΟΠΑΠ: Η πρώτη έχει 10 συνεχόμενες πτωτικές και η δεύτερη ισχυρά αποτελέσματα. Η Piraeus Sec. υιοθετεί μία πιο αμυντική στάση και αναφέρει πως διατηρεί τον ΟΠΑΠ στις βασικές της επιλογές και πως πιστεύει ότι ο ΟΤΕ στα τρέχοντα επίπεδα προσφέρει ένα καλό σημείο εισόδου. Με οριακή άνοδο ξεκίνησε ο ΟΤΕ και παραμένει κάτω από τα 13 ευρώ.

AΒΑΞ: Άνοιξε με άνοδο 5,44% και στα 0,8330 ευρώ και με μέτριες συναλλαγές. Ξεχωρίζει από τα μικρομεσαία στο ξεκίνημα.

INTRAKAT: Πολύ γρήγορα έκανε όγκο 143 χιλ. τεμάχια και ενισχύεται 3,38%. Στα 1,59 ευρώ η τιμή της μετοχής. Έκανε πολλά κομμάτια στα 1,60 ευρώ.

LAVIPHARM: Δημοσίευσε εγκαίρως αποτελέσματα και ήταν καλύτερα από την εκτίμηση που είχε δώσει σε επίπεδο τζίρου. Το ενημερωτικό έλεγε και πωλήσεις προ clawback-rebates 48,8 εκατ. ευρώ και δημοσίευσε τελικά 52,1 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA μειώθηκαν στα 5,55 εκατ. ευρώ αλλά ήταν γνωστή η υστέρηση και τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στις 830 χιλ. ευρώ από 1,72 εκατ. ευρώ Η τελική γραμμή θα λέγαμε πως είναι φτωχή με βάση την αποτίμηση των 65 εκατ. ευρώ, αλλά έχει μεσολαβήσει η αύξηση κεφαλαίου και εδώ το στοίχημα είναι το νέο διαδερμικό που στους δύο πρώτους μήνες του 2023 έχει φέρει πωλήσεις 1,2 εκατ. ευρώ και οι συνολικές είναι στα 10,34 εκατ. ευρώ από 8,02 εκατ. ευρώ το 2022. Η διοίκηση έχει δώσει στόχο 59,7 εκατ. ευρώ πωλήσεις το 2023. Μετά βέβαια το 2023 αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων αφού θα αυξηθούν και οι πωλήσεις κάνναβης της Tikun. Φυσικά είναι και οι άλλες συνεργασίες που μελλοντικά εκτιμάται ότι θα φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Με καλή άνοδο η μετοχή στο ξεκίνημα και προσπαθεί να πιάσει και πάλι τα 0,40 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης