Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση μετά το χθεσινό sell off περιμένουν οι αναλυτές – ΟΠΑΠ και Aegean στο επίκεντρο

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση μετά το χθεσινό sell off περιμένουν οι αναλυτές – ΟΠΑΠ και Aegean στο επίκεντρο
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα καταγράφουν αξιόλογη άνοδο
Σχετικά Άρθρα
Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού θα λάβει σήμερα η εγχώρια αγορά και αναμένεται να ακολουθήσει τη θετική αντίδραση.
Μετά το χθεσινό sell off, η παρέμβαση της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας να σώσει την Credit Suisse αναμένεται να δώσει αντίδραση.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα καταγράφουν αξιόλογη άνοδο.
Το Χ.Α. με τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί χθες έχει την ευκαιρία να πατήσει πιο δυνατά.
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε άψογα, όπως τα χαρακτηρίζουν οι αναλυτές, αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και εξέπληξε με τη συνολική αμοιβή των μετόχων ύψους 1,45 ευρώ (1,15 ευρώ η τελική αμοιβή).
Η Aegean Airlines επίσης ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα και η διοίκηση ανέφερε πως δε θα δώσει μέρισμα για να έχει κεφάλαια να εξαγοράσει τα warrants του δημοσίου.
Σημειώνεται πως η ΕΚΤ αποφασίζει σήμερα για τα επιτόκια και δεν αποκλείεται αύξηση 0,25% με κάποιους αναλυτές να περιμένουν ακόμα και 0,50%. 

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές φαίνεται πως ετοιμάζονται για μία αντίδραση καθώς οι επενδυτές αντλούν δύναμη από την απόφαση της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας να στηρίξει με ρευστότητα τη CS.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να ακολουθήσει τις εξελίξεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ αργότερα σήμερα.
Τράπεζες και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Λόγω του αυξημένου ρίσκου στην αγορά, θα υιοθετήσουμε μία πιο αμυντική στάση, με τον ΟΠΑΠ να είναι στις βασικές μας επιλογές μετά και τα δυνατά αποτελέσματα και την εντυπωσιακή μερισματική απόδοση.
Πιστεύουμε επίσης πως ο ΟΤΕ στα τρέχοντα επίπεδα προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις διεθνείς τάσης μετά το χθεσινό sell off.

Βeta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται, με τα πρωινά νέα να είναι υποστηρικτικά για μία αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές αν και η επενδυτική ψυχολογία παραμένει εύθραυστη. Συνεδριάζει σήμερα η ΕΚΤ για να αποφασίσει για το επιτόκιο του ευρώ και κυρίως να αξιολογήσει την κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.
ΟΠΑΠ και Aegean έχουν τηλεδιάσκεψη σήμερα για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Κύκλος
«Η Credit Suisse πληροί τις απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας που επιβάλλονται σε συστημικά σημαντικές τράπεζες. Εάν είναι απαραίτητο, η SNB θα παρέχει ρευστότητα» τονίζουν σε κοινή δήλωση η κεντρική τράπεζα και η ελβετική εποπτική αρχή (FINMA), με το πρόσημο των δεικτών στη Wall Street ωστόσο να παραμένει αρνητικό. 
Μεταξύ 1.013 και 1.060 μονάδων το εύρος πιθανής κίνησης του Γ.∆. στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Depolas
Το νέο τραπεζικό επεισόδιο με την Credit Suisse Group πυροδότησε σημαντικές πωλήσεις από τους επενδυτές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι ημερήσιες απώλειες για τους βασικούς Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες να κινούνται περί των 4 ποσοστιαίων μονάδων. Στην τελευταία ανακοίνωση της τράπεζας ως άμεσο σχέδιο γίνεται αναφορά για δανεισμό από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.
Πορευόμαστε αξιολογώντας τις εξελίξεις επί του θέματος. Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η συνεδρίαση της ΕΚΤ και το μέγεθος της αύξησης επιτοκίων μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών. Η αύξηση πιθανολογείται μεταξύ των 25μβ και 50 μβ. Στο εσωτερικό, πλήρη στήριξη στις αποτιμήσεις προσφέρουν τόσο τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ με ετήσιο EBITDA στα 736εκ. Ευρώ (+33,7%) και κέρδη 592εκ ευρώ εκ των οποίων τα 181εκ ευρώ ήταν έκτακτα (πώληση Betano), αλλά της Aegean όπου τα ετήσια κέρδη διαμορφώθηκαν στα 107εκ ευρώ και μάλιστα με το καλύτερο καταγεγραμμένο Δ΄ τρίμηνο στην ιστορία της (θετική κερδοφορία Δ΄ τριμήνου στα 13,6εκ ευρώ). Ο ΓΔΧΑ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η συνέχεια φαίνεται ότι θα κριθεί εν πολλοίς από τον τραπεζικό δείκτη. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει και τα σημαντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας και κατοικίας των ΗΠΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 905 μονάδες. Σημεία στήριξης 994 και 968 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1083 και 1133 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης