Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απίστευτη κίνηση στις τράπεζες – Νέα υψηλά 8 και πλέον ετών για Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απίστευτη κίνηση στις τράπεζες – Νέα υψηλά 8 και πλέον ετών για Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ό,τι και να γράψουμε λίγο είναι! Μετά από 9 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, ξεκίνησε με τέτοια όρεξη και πήγε πάνω από τις 1.120 μονάδες. Απίστευτη κίνηση! Νέο πάρτι σήμερα στις τράπεζες, αλλά και σε επιλεγμένα χαρτιά από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις. Δεκάδες μετοχές που παραμένουν απογοητευτικά πίσω και προσπαθούν να καλύψουν μέρος από αυτή τη διαφορά. Φανταστείτε που μπορεί να φτάσει η αγορά αν μόνο οι μετοχές του FTSE 25 που έχουν υπο-απόδοση καλύψουν το χαμένο έδαφος και πάνε λίγο πιο πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Τί κι αν ήταν κλειστή η Wall Street σήμερα; Ο τζίρος και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Ξεπέρασε τα 120 εκατ. ευρώ και είχαμε λίγα πακέτα. Μεγάλος ο τζίρος στις συστημικές. Ωραία επίσης κίνηση από Autohellas, ΕΛΠΕ, Τιτάν , Μυτιληναίο, ΟΛΠ, Jumbo κ.α. Από μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις εξαιρετική η Premia, η Ιdeal, η ΕΧΑΕ και αρκετές ακόμα. Ο Γ.Δ. με άνοδο 1,86% την ώρα που τα ευρωπαϊκά ήταν σταθεροποιητικά. O Γ.Δ. είναι σε επίπεδα που είχε να βρεθεί από το Σεπτέμβριο του 2014. 

COVID-19: Τέτοιες μέρες πριν από 3 χρόνια είχαμε αρχίσει να ζούμε με το ενδεχόμενο μίας μεγάλης εξάπλωσης και να αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο ενός lockdown. Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από το Νοέμβριο του 2019 είχε να δει τέτοια τιμή ο τραπεζικός δείκτης σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο. Ξεπέρασε για πλάκα τις 900 μονάδες και έκλεισε στις 911,32 μονάδες με 5,34%. Τρομερή κίνηση από τις συστημικές. Η Alpha Bank εξακολουθεί να είναι αρκετά πίσω και δεν έχει πιάσει ακόμα τα προ πανδημίας επίπεδα, που έχει ήδη ξεπεράσει ο τραπεζικός δείκτης, η Εθνική και η Eurobank. Η Εθνική ξεπέρασε τα 5 ευρώ! Έκλεισε στα 5,0480 ευρώ με άνοδο 5,70%, η ΑΛΦΑ στα 1,47 ευρώ με άνοδο 5,91%, η Eurobank στα 1,4450 ευρώ με άνοδο 5,09% και η Πειραιώς στα 2,33 ευρώ με άνοδο 4,20%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Καθαρά κέρδη (χωρίς τα έκτακτα) 140,1 εκατ. ευρώ περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο η Optima Bank και για το σύνολο της χρήσης μαζί με τα έκτακτα περιμένει 980,1 εκατ. ευρώ. Σημειώνει πως περιμένει οι επενδυτές να εστιάζουν στα σχόλια της διοίκησης για την εταιρική πιστωτική επέκταση, για την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και το κόστος των προθεσμιακών. Σε όρους P/TBV παίζει με σημαντικό discount 49% έναντι των τραπεζών του Νότου και 28% έναντι των ελληνικών. Διατηρεί σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 2,80 ευρώ μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που θα γίνεις τις 24/2.

ΤΙΤΑΝ: Προσπαθεί να πιάσει τα 16 ευρώ.

ΟΛΠ: Ανοδικά το μεγάλο λιμάνι αλλά απέχει ακόμα από τα 19 ευρώ. Στα 18,50 ευρώ το κλείσιμο με υψηλό 18,70 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Μην τα ξαναγράφουμε. Βρήκε και αυτή το δρόμο της. Πριν λίγο καιρό ζοριζόταν να κρατηθεί πάνω από τα 3 ευρώ, για να μη θυμηθούμε εποχές που είχε φτάσει στα 2,5 ευρώ. Πάει να κλείσει και το χάσμα που είχε αφήσει λόγω της πανδημίας 3 χρόνια πριν. Στα 4,48 ευρώ και στο +5,41% με 515 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Μια ανάσα από τα 4 ευρώ έφτασε η μετοχή αλλά τελικά την έκλεισαν με μικρές απώλειες και στα 3,9050 ευρώ. Πριν 3-4 μήνες την «κοπανούσαν στα 2,5 ευρώ το οποίο μάλιστα ήταν και νέο χαμηλό. Ούτε στα lockdowns δεν είχε βρεθεί τόσο χαμηλά. Και έβγαιναν και εκεί χιλιάδες κομμάτια. Να σημειώσουμε μόνο πως πριν την πανδημία ήταν κοντά στα 6 ευρώ.

PREMIA: Παίρνει και αυτή μία καλύτερη αποτίμηση, την οποία και αξίζει. Είχε φτάσει κοντά στο 1 ευρώ πριν λίγο καιρό και σου έδιναν όσα κομμάτια ήθελες. Μαζεύτηκε όμως προσεκτικά και τώρα όσοι τοποθετήθηκαν εκεί βγάζουν απόδοση 30%. Στα 1,33 ευρώ και στο +6,40%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και αυτή! Πόσο καιρό ακόμα θα την κρατάνε με αυτόν τον τρόπο χαμηλότερα; Στα 4,61 ευρώ και στο +2,44% με 61 χιλ. τεμάχια.

CPI: Μεγάλες πωλήσεις ανακοινώθηκαν από insiders.

ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ (απάντηση): Το προϊόν μας αρέσει, αλλά νομίζουμε πως αυτό δεν είναι αρκετό. Είναι φτωχά τα μεγέθη και για να δει καλύτερα νούμερα χρειάζεται να μας δώσει κάποιο νέο, κάτι που να τραβήξει τα βλέμματα. Είναι όμως και η εξαιρετικά χαμηλή εμπορευσιμότητα στο ταμπλό που δεν αφήνει περιθώρια να ασχοληθούμε παραπάνω.

ΔΟΥΡΟΣ: Έγραψε σήμερα και +20% και -20% και τελικά έκλεισε αμετάβλητη η μετοχή. Όλα αυτά με 75 ευρώ συναλλαγές.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Το προνόμιο στο τέλος έκανε δημοπρασία στο 12,60 ευρώ και στο +20% αλλά έκλεισε με άνοδο 15,24% τελικά. Το κοινό έκλεισε με απώλειες 1,29%.

REVOIL: Αρκετά πίσω έχει μείνει και αυτή. Στα 1,49 ευρώ και στο +2,76%.

ENTERSOFT: Αύριο τα οικονομικά της αποτελέσματα και η ενημέρωση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης