Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά – Η πλειονότητα των μετοχών σε θετικό έδαφος.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά – Η πλειονότητα των μετοχών σε θετικό έδαφος.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κλειστή Νέα Υόρκη σήμερα και μένει να φανεί αν θα μας επηρεάσει στην αξία συναλλαγών σήμερα η αργία. Η εγχώρια αγορά έχει συμπληρώσει 9 ανοδικές εβδομάδες. Από την αρχή του έτους ενισχύεται 18,6%. Εκπληκτική απόδοση, όπως εκπληκτικές είναι και οι επιδόσεις πολλών μετοχών. Με 341% άνοδο από την αρχή του έτους η MIG, 176% το προνόμιο της Τρία Άλφα, 155% η Τράπεζα Αττικής, 154% η Satο, 84% το κοινό της Τρία Άλφα και 84% η Κλουκίνας-Λάππας. Άλλες 25 μετοχές έχουν άνοδο πάνω από 28% και άρα έχουν απόδοση ανώτερη από αυτήν της αγοράς.

Η επενδυτική ψυχολογία είναι στα ύψη και η βελτίωση των αποτιμήσεων των χαρτοφυλακίων κάνει τους επενδυτές να αναλαμβάνουν και ένα ρίσκο παραπάνω, ποντάροντας και σε κάποιες φήμες ή γενικότερα πληροφορίες που ακούγονται. Πάντως σε κάθε περίπτωση και με βάση τα θεμελιώδη δεν μπορούμε να πούμε πως εντοπίζουμε ακριβές αποτιμήσεις. Αντιθέτως, εντοπίζουμε πολλές φθηνές. Τεχνικά τώρα, υπάρχει μία παραμονή των ταλαντωτών σε υψηλά επίπεδα. Ήπια υψηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα. Ο Γ.Δ. ξεκίνησε δυνατά και πάνω από τις 1.110 μονάδες (+0,73%) με καλό τζίρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν να τραβάνε τα επενδυτικά βλέμματα. Νέα ανοδική κίνηση 2% για Πειραιώς, 1,5% για Εθνική και Alpha και με λίγο μικρότερη άνοδο ξεκίνησε η Eurobank. Αμετάβλητη η Αττικής.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: Στην υποχώρηση του ενεργειακού κόστους αποδίδεται σύμφωνα με κάποιους αναλυτές η κίνηση των μετοχών του κλάδου. Ειδικά η υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα, ερμηνεύτηκε ως μείωση στα κόστη και ώθησε τις τιμές υψηλότερα. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε και την πτώση των τιμών των προϊόντων των εταιρειών που θα συμβάλει και στην περαιτέρω υποχώρηση του πληθωρισμού. Αμετάβλητη η ΕΛΧΑ στο ξεκίνημα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετά τις εκλογές οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό, γιατί ποια κυβέρνηση θα περνούσε προεκλογικά αύξηση διοδίων; Για την Τέρνα Ενεργειακή ακούγονται διάφορα αναφορικά με το deal, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε σε θέμα που υπάρχει στο site. Με μικρό όγκο άνοιξαν οι δύο μετοχές και γύρω από το προηγούμενο κλείσιμο.

ΤΙΤΑΝ: Είσοδος της μετοχής στο δείκτη Mid Cap και στο FTSE All World. Από 20 Μαρτίου θα ισχύσουν όλες οι αλλαγές και όχι από 3 Μαρτίου που είχαμε γράψει εκ παραδρομής. Με μικρή άνοδο το άνοιγμα της μετοχής.

PREMIA: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα με άνοδο 4% και τιμή 1,30 ευρώ. Ο όγκος πάνω από 24 χιλ. τεμάχια. Έχει κάνει δυνατές κινήσεις η εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 3,10 ευρώ η μετοχή. Κοιτάς την τιμή και δεν το πιστεύεις. Πριν λίγους μήνες ζοριζόταν να ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Νέα πολυετή υψηλά.

REVOIL: Κοιτάζει προς τα 1,50 ευρώ, αλλά και ακόμα πιο πάνω να πάει πάλι τσάμπα θα είναι.

LAVIPHARM: Συσσωρεύει το τελευταίο διάστημα στα 0,45 ευρώ, αλλά η αγορά τρέχει…

INTRACOΜ: Στα 2,04 ευρώ με άνοδο 1,75% και καλό όγκο για ξεκίνημα.

INTRALOT (απάντηση): Ναι, αν μπει η αμερικανική θυγατρική στο Nasdaq με την αποτίμηση που ακούγεται προφανώς θα αλλάξει και το ύψος των ιδίων κεφαλαίων και θα βγει από την επιτήρηση η ελληνική. Επιπλέον θα δικαιολογεί και υψηλότερη αποτίμηση. Προφανώς, ένα τέτοιο σενάριο οδηγεί το τελευταίο διάστημα τη μετοχή υψηλότερη, σε συνδυασμό με τη γενικότερη θετική ψυχολογία που επικρατεί στην αγορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης