Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κάνουν πλάκα οι long – Τρομερό γύρισμα και 9 πλέον οι ανοδικές εβδομάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κάνουν πλάκα οι long – Τρομερό γύρισμα και 9 πλέον οι ανοδικές εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Λες και κάνουν πλάκα οι long στους άχαρτους και όσο περιμένουν διόρθωση τόσο την τραβάνε πάνω για να τους βάλουν μέσα. Ενδοσυνεδριακή και πάλι η διόρθωση. Η κίνηση «κορδόνι» συνεχίζεται. Περιορισμένος πάλι ο τζίρος σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες που ξεπερνούσε για πλάκα τα 110-120 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός σήμερα κάτω από τα 95 εκατ. ευρώ.

Με απώλειες ξεκίνησε και μάλιστα αξιόλογες και τελικά έκλεισε με άνοδο 1,02% και πάνω από τις 1.100 μονάδες. Στο +3,24% η εβδομάδα και από την αρχή του έτους ο Γ.Δ. ενισχύεται κατά 18,60%. Εννέα πλέον οι ανοδικές εβδομάδες. Από το -0,93% που έγραφε ο πρωί στο ενδοσυνεδριακό υψηλό του +1,17%. Απίστευτες οι τράπεζες.

SHORT: Έχουμε ηρεμήσει πάντως και από εκείνες τις θέσεις σορτ που δημοσίευε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και βέβαια πρωταγωνιστούσαν κάποια funds που τελικά έχασαν και μια περιουσία από τη βλακεία τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ: Κάποια στιγμή θα πρέπει να την επαναφέρουμε εκεί που της αρμόζει. Να τελειώσουμε με τα δελτία τύπου που έρχονται και δημοσιεύονται «άκλαυτα», ενώ αρνούνται οι εταιρείες ή οι αρχές ή ακόμα και τα υπουργεία να καλέσουν δημοσιογράφους στις εκδηλώσεις. Να τελειώνουμε και οφείλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το χρηματιστήριο, την οικονομία και τις επιχειρήσεις να το κάνουμε συντονισμένα και όμορφα. Και κάτι ακόμα. Να τελειώνουμε και με την «καλή συνεργασία». Δεν μπορεί να παίρνουν εταιρείες και να προβάλουν τη διαφήμιση που πληρώνουν, ώστε να γράφονται ρεπορτάζ ή να μη γράφονται. Και επειδή εδώ στο ΒΝ έχουμε πλήρη ελευθερία και πολυφωνία, τα γράφουμε όπως θεωρούμε πως πρέπει ή όπως θεωρούμε πως είναι σωστό. Οι πληροφορίες που έχουμε, δημοσιεύονται και όποιοι διαφωνούν να βγάζουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έγραψε χαμηλό ο δείκτης στο -1,41% και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο +3,36%. Απίστευτη η Eurobank, ενισχύθηκε 5,16%μ ακολούθησε η Πειραιώς με άνοδο 3,04%, η Alpha Bank με 2,55% και η Εθνική με 2,16%. Θα πούμε πως είμαστε πλέον ευχαριστημένοι και από την πορεία της ΑΛΦΑ αλλά την κρατάμε στις επιλογές βάζοντας stop profit, όπως έχουμε πει και για άλλες μετοχές.

Σε άλλο θέμα, χρεοκοπημένες ξανά και ξανά τράπεζες δημοσιεύουν προγράμματα μείωσης προσωπικού με αποζημιώσεις έως 200 χιλ. ευρώ! Η Αττικής είναι η τελευταία περίπτωση. Με τα λεφτά των άλλων ή αλλιώς με τα λεφτά των Ελλήνων πληρώνονται τα πάντα. Και η διάσωση της τράπεζας και η παχυλή αποζημίωση του προσωπικού… Που να είχε και χρήματα αυτή η χώρα και οι φορολογούμενοί της δηλαδή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά υψηλά. Έγραψε υψηλό στα 25,50 ευρώ και έκλεισε στα 25,08 ευρώ με άνοδο 1,95%.

MOTOR OIL: Ασταμάτητη και αυτή.

ΤΙΤΑΝ: Πιο σίγουρη για το επενδυτικό στόρι της Τιτάν γίνεται η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ σε σύγκριση με την προηγούμενη ανάλυση που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο και αυξάνει στα 18 ευρώ από 17,30 ευρώ την τιμή στόχο. Οι προοπτικές είναι αρκετά καλές και η ΑΧΕ σημειώνει τον υγιή ισολογισμό και περιμένει επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ χωρίς να αποκλείει ακόμα υψηλότερη. Με οριακή άνοδο σήμερα η μετοχή.

ΟΤΕ: Μάχη στις τελικές δημοπρασίες αφού πήγαινε για κλείσιμο στα 15 ευρώ με όγκο 186 χιλ. τεμάχια. Μπήκαν μετά υψηλότερα οι αγορές και τελικά έκλεισε στα 15,17 ευρώ (-1,62%) που και πάλι ήταν χαμηλό ημέρας, αλλά όχι τόσο χαμηλό.

LAMDA: Δεν ξέρουμε αν η μετοχή δεν ανεβαίνει επειδή ο κλάδος δεν είναι hot, αλλά νομίζουμε πως οι επενδυτές θα ήθελαν μεγαλύτερη πρόοδο στο Ελληνικό, αντί να ακούγονται φήμες για καθυστερήσεις.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Έχει αδυναμία στη συγκεκριμένη από τον κλάδο ο γράφων, εδώ και πολλά χρόνια, καθαρά λόγω διάρθρωσης ισολογισμού. Σήμερα κινήθηκε προς νέα υψηλό 12,5 ετών, που αν προσθέσουμε και το μεγάλο μέρισμα των 0,262 ευρώ που είχε κόψει τον Αύγουστο τα έχει ξεπεράσει και με το παραπάνω. Επιλογή διαρκείας και ακόμα δε θεωρούμε πως έχει «ακριβύνει» για να την αφαιρέσουμε από τις επιλογές μας. Στα 2,75 ευρώ και στο +6,18%.

CENTRIC: Τη μία βάζουν μεγάλες εντολές πώλησης στο limit down στις δημοπρασίες και μετά τις ακυρώνουν (μη χάσουν τα κομμάτια) και την άλλη βάζουν «τάπες» 100 χιλ. τεμαχίων προς πώληση (σήμερα στα 0,3190 ευρώ).

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Όχι ότι δεν δικαιολογεί την αποτίμηση, τη δικαιολογεί και με το παραπάνω, αλλά η διάψευση της δημόσιας πρότασης, με τον τρόπο που έγινε, απλά καθυστέρησε για λίγο την άνοδο της μετοχής. Σήμερα, επέστρεψε δυνατά υψηλότερα και πιο πάνω από εκεί που ήταν προ διάψευσης. Και εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες». Και ακόμα η αποτίμηση είναι κάτω από 90 εκατ. ευρώ.. Με κέρδη προ φόρων 10,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Στα 3,04 ευρώ και στο +9,75%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Είναι από τις μετοχές που το διάγραμμα μας κάνει να… ονειρευόμαστε. Κάπως έτσι είχαμε δει τις δυνατότητές της στα 0,30 ευρώ, όταν τίποτα δεν έδειχνε πως μπορούσε να διπλώσει και βέβαια υπήρχε και αυτό το καθεστώς στην εταιρεία που περιόριζε κινήσεις. Πλέον κοιτάζει προς τα 0,80 ευρώ και έτσι και ξεφύγει λίγο πιο πάνω μπορεί να δούμε τρομερή κίνηση. Θα θέλαμε βέβαια να δούμε και επιχειρηματικές κινήσεις, γιατί καλά τα ακίνητα αλλά πρέπει να έχουμε και κάτι να… λέμε.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Συνεχίζει στο limit up το προνόμιο, για τους λόγους που έχουμε ξαναγράψει, αλλά ανεβαίνει και το κοινό και έτσι το χάσμα παραμένει. Στα 10,5 ευρώ το προνόμιο στα 15,5 ευρώ το κοινό.

ΣΙΔΜΑ: 8 συνεχόμενες ανοδικές και από την αρχή του έτους άνοδος 51,5%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης