Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε εξέλιξη η αναμενόμενη και εύλογη διόρθωση – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε εξέλιξη η αναμενόμενη και εύλογη διόρθωση – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με καλές απώλειες και στη Γερμανία και τη Γαλλία έχουμε απώλειες άνω του 1%. To ΧΑ δίνει και αυτό τη διόρθωση που «φωτογράφιζε» στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Καλή εξέλιξη λένε και κάποια στελέχη της αγοράς για να αποφορτιστούν λίγο και οι ταλαντωτές που έχουν «τσιτώσει». Στις 1.082 μονάδες με απώλειες λίγο μικρότερες από 1% και νομίζουμε πως και σήμερα ο τζίρος θα είναι χαμηλός. Εννοείται πως το ανοδικό σενάριο δε χαλάει και φυσικά δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις που θα μειώσουν τις απώλειες.

BLUE CHIPS: Στα πρώτα λεπτά μόνο η Aegean και η Coca Cola κινούνται με άνοδο και αυτή οριακή. Αμετάβλητη η Autohellas, ο ΟΛΠ και η Σαράντης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς που έχει κάνει και το μεγαλύτερο ράλι, καταγράφει σήμερα τις μεγαλύτερες απώλειες και πάνω από 2%. Καλή υποχώρηση και από Alpha Bank και μικρότερες απώλειες οι δύο άλλες συστημικές. Η Αττικής με ήπια άνοδο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Συνεχίζει να έχει χαμηλή απόδοση και στην πτώση είναι πρώτη. Με μικό όγκο άνοιξε στο -1,60% και στα 1,84 ευρώ. Κανονικά με όσα έχουμε δει θα έπρεπε να είχε ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 2 ευρώ.

CENERGY: Διαψεύδεται οι πληροφορίες μας για placement, αν και όχι επίσημα. Μέσω διαρροών όπως βλέπουμε σε άλλα sites. Να ξέρετε πάντως πως οι ξένοι δεν είναι «κουτάβια» να τους φορτώσουμε ψηλά τα χαρτιά. Μία μετοχή για να πάει πάνω, πρέπει ο ξένος να έχει μία θέση χαμηλά και να χτίσει μία μεγαλύτερη υψηλότερα. Η εταιρεία έχει τεράστιο ανεκτέλεστο έργων, έχει χτίσει ένα εκπληκτικό όνομα και τις αναθέτουν συνέχεια νέα έργα, ενώ πλέον είναι σε θέση να κάνει και επιλογή έργων και να παίρνει αυτά που έχουν καλύτερα περιθώρια. Μη ξεχνάτε πως υπάρχει αναβρασμός για τις ΑΠΕ, αλλά και ο κλάδος των σωλήνων ανακάμπτει. Με απώλειες 1% το ξεκίνημα της μετοχής.

ΑΔΜΗΕ: Με όγκο 11 χιλ. τεμάχια υποχωρεί αλλά κάτω από 1%. Δεν κατάφερε το προηγούμενο διάστημα να ξεπεράσει τα 2 ευρώ και να αποκτήσει μία απόσταση ασφαλείας και τώρα είναι στα 1,9480 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως η ΡΑΕ έχει βελτιώσει κάποιους όρους έχει δεχθεί κάποια έξοδα, αλλά δεν έχει αλλάξει το WACC, κάτι που θέλει η διοίκηση της εταιρείας.

PREMIA PROPERTIES: Ανακοίνωσε μία πολύ δυνατή συμφωνία με Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα και το βασικό της μέτοχο Sterner Stenhus Greece και αποκτά το ακίνητο αλλά και την επιχείρηση ΙΟΛΗ. Το φυσικό μεταλλικό νερό έχει δυνατό όνομα στην αγορά. Δεν μας έδωσε πάντως πληροφορίες για το τίμημα η εταιρεία. Με απώλειες 1,59% και στα 1,24 ευρώ και όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Έχει… ηρεμήσει η μετοχή και δείχνει να χτίζει βάση πέριξ των 0,45 ευρώ. Καλή μας φαίνεται αυτή η εξέλιξη καθώς δίνει και χρόνο προκειμένου να δούμε τα αποτελέσματα χρήσης και τις κινήσεις της διοίκησης μετά την αύξηση κεφαλαίου.

MIG: Με άνοδο 2,13% και στα 0,24 ευρώ δηλαδή σημαντικά πάνω από την αναθεωρημένη τιμή της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς.

ΕΧΑΕ: Ξεκίνησε με δυνατό όγκο η μετοχή και πάνω από 30 χιλ. τεμάχια, ενώ έχει απώλειες 1,41% με την τιμή να είναι στα 4,20 ευρώ. Θα έπρεπε και εδώ να είχε βρεθεί σε άλλα επίπεδα.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Στα 0,2540 ευρώ και από την αρχή του έτους έχει καλή άνοδο, ενώ δικαιολογεί με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

UNIBIOS: Με δυνατό αγοραστή στα 0,70 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης