Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ράλι στην Επιτήρηση – Ποιες μετοχές έχουν «απογειωθεί» και τι ακούγεται στην αγορά

Ράλι στην Επιτήρηση – Ποιες μετοχές έχουν «απογειωθεί» και τι ακούγεται στην αγορά
Η κατηγορία της Επιτήρησης έχει πάλι την τιμητική της και στο προσκήνιο κυκλοφορούν πάλι σενάρια που όπως και να το δεις έχουν ξαναπαίξει
Σχετικά Άρθρα
Όπως είναι λογικό κάθε bull market έχει και τις… παραφωνίες και στο ελληνικό χρηματιστήριο, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που θέλουν λόγω αδρεναλίνης να ποντάρουν σε μετοχές που έχουν περισσότερο κίνδυνο.
Το τελευταίο διάστημα, όπου και οι αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων έχουν ενισχυθεί, αλλά και η επενδυτική ψυχολογία «επιτρέπει» και λίγο παραπάνω ρίσκο, έχουν κυκλοφορήσει και πάλι σενάρια για μετοχές που οι ισολογισμοί τους αλλά και η κατηγορία που διαπραγματεύονται δείχνουν οικονομικά προβλήματα.
Η κατηγορία της Επιτήρησης έχει πάλι την τιμητική της και στο προσκήνιο κυκλοφορούν πάλι σενάρια που όπως και να το κάνεις έχουν ξαναπαίξει. «Αυτή τη φορά, είναι διαφορετικά» βέβαια λένε κάποιοι, αλλά και την προηγούμενη φορά, πάλι μας έλεγαν πως είναι διαφορετικά απαντάει η στήλη.
Σε κάθε περίπτωση, η στήλη τα παρουσιάζει και παράλληλα με την προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι επενδυτές, υπενθυμίζει και κάτι που λένε στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν και αυτήν την κατηγορία, ότι δηλαδή σε αυτές τις μετοχές αν ποντάρει κάποιος, βάζει ένα πολύ μικρό μέρος του διαθέσιμου χαρτοφυλακίου, γνωρίζοντας τον κίνδυνο που αναλαμβάνει.
Κοινά και προνόμια της Τρία Άλφα ενισχύονται στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Η κίνηση στο προνόμιο δικαιολογείται, καθώς θα μετατραπεί σε κοινό και η τιμή του κοινού είναι σημαντικά υψηλότερη, άρα πρέπει να κλείσει αυτή διαφορά.
Παράλληλα, όμως ενισχύεται και το κοινό, με τις φήμες να λένε και πάλι ότι πουλιέται η εταιρεία για να γίνει όχημα.
Η ΒΙΣ μετά την αύξηση που έγινε σε πολύ χαμηλή τιμή κινείται σημαντικά υψηλότερα (σχεδόν τέσσερις φορές πάνω) αν και έχει καταγράψει απώλειες σημαντικές.
Όμως έχει σηκώσει μεγάλους όγκους λόγω κάποιων πληροφοριών για πώληση που έχει επιβεβαιώσει η διοίκηση, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει και να γίνει γνωστό το τίμημα.
Η Επίλεκτος ενισχύεται άνω του 50% από την αρχή του έτους, μία μετοχή που κατά διαστήματα και όταν το επιτρέπει η αγορά κάνει κίνηση και σηκώνει όγκους σε υψηλότερα επίπεδα. Από τα 0,1250 ευρώ που ήταν στην αρχή του έτους είναι τώρα στα 0,1980 ευρώ.
Το προηγούμενο ράλι στη μετοχή είχε ξεκινήσει από τα 0,14 ευρώ περίπου και είχε φτάσει στα 0,36 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2021 αλλά μετά έχασε όλη την άνοδο
Η Sato κοντεύει να τριπλασιάσει την τιμή της από την αρχή του έτους και από τα 0,0240 ευρώ είναι σήμερα στα 0,0645 ευρώ.
Η Frigoglass έχει άνοδο πάνω από 50% από την αρχή του έτους μετά από μία ακόμα αναδιάρθρωση δανείων (ομολογιακό) και την απόκτηση επιπλέον χρηματοδότησης, αλλά δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές που φέρνει στα περιουσιακά στοιχεία.
Η Βιοτέρ έχει καλή άνοδο με τα σενάρια για διαγραφή δανείων να επιστρέφουν, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που πρέπει να κάνει.
Με δυνατή άνοδο και η ΚΡΕΚΑ που επίσης θέλει διαγραφή δανείων, ενώ κατά καιρούς ακούγεται και η πιθανότητα εισόδου επενδυτή.
Η Ιντραλότ έχει άνοδο 33% με την προοπτική εισόδου της θυγατρικής στο Nasdaq, μία κίνηση που όταν γίνει θα δώσει και την απαραίτητη υπεραξία στη θυγατρική, βελτιώνοντας τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης