Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Jumbo άνοδος με νέα υψηλά και εκτίναξη του τζίρου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Jumbo άνοδος με νέα υψηλά και εκτίναξη του τζίρου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζει ανοδικά τρελαίνοντας τους πάντες και ειδικά τους άχαρτους. Απίστευτο ράλι. Ούτε ανάσα δεν έχουν πάρει οι long. «Κορδόνι» η άνοδος και βέβαια τα κέρδη είναι μεγάλα. Βάζουμε στην τσέπη όσο ανεβαίνει ή ανεβάζουμε τα stop profit. Υπάρχουν πολλές μετοχές με ικανοποιητικές αποδόσεις πλέον και πιο δίκαιες τιμές. Επαναλαμβάνουμε πως η στήλη είναι ικανοποιημένη από την απόδοση μετοχών που έχει στις επιλογές της όπως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Motor Oil, Μυτιληναίος και προσθέτουμε και την Alpha Bank. Από μικρότερες είμαστε κοντά στο στόχο στην Τεχνική Ολυμπιακή, πλησιάζει η Λύκος και η ΕΚΤΕΡ.

Νέα υψηλά και πάλι η αγορά και με άνοδο 0,98% οι long κάνουν bulling στους σορτάκηδες! Ο τζίρος στα ύψη καθώς προσέγγισε τα 150 εκατ. ευρώ με τα πακέτα να είναι κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Σχεδόν 140 εκατ. ευρώ καθαρές συναλλαγές.

JUMBO: Χαρτάρα! Πλέον ξεπέρασε και τα 19 ευρώ με αφορμή το υψηλό έκτακτο μέρισμα των 1,155 ευρώ αλλά και την πορεία των εσόδων το Γενάρη. Θα υπάρξει και τακτικό άρα η μερισματική απόδοση παρά το σημερινό ράλι είναι κοντά στο 10%. Άκρως ικανοποιημένοι είμαστε από την πορεία της μετοχής, αν και βλέπουμε πως άλλες μετοχές έχουν ακόμα καλύτερη πορεία και επομένως μπορεί και αυτή να πάει πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Με υψηλό στα 19,49 ευρώ έκλεισε στα 19 ευρώ και στο +6,15%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Εδώ και μέρες είμαστε ικανοποιημένοι από την τιμή της αλλά φαινόταν πως το momentum θα την έσπρωχνε προς τα 5 ευρώ. Τώρα που είναι πολύ κοντά μπορούμε να ευχαριστήσουμε για την πορεία και να την αφαιρέσουμε από τις επιλογές μας. Πραγματικά τρομερή απόδοση και να θυμίσουμε πως η στήλη δεν παρακολουθούσε τράπεζες για χρόνια και τις ξαναέβαλε στις επιλογές της πριν από δύο χρόνια. Στα 4,84 ευρώ και στο +3,91%.

MIG: Ηρέμησαν τα πράγματα και δεν αποκλείουμε μετά και τα όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες να πιέστηκε η Πειραιώς και να ανακοίνωσε νωρίτερα τη δημόσια πρόταση. Έγινε μάζεμα πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης και θα περιμένουμε τις ανακοινώσεις, αλλά νομίζουμε πως η Πειραιώς δε χάνει. Ούτε ο κ.Ηλιόπουλος θα χάσει αν δει ότι δε βγαίνουν τα νούμερα και πουλήσει πριν λήξει η δημόσια πρόταση.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Και από εδώ είμαστε ευχαριστημένοι από τα κέρδη και θέλοντας να δείξουμε ότι πρέπει να βελτιώνεται η ρευστότητα, την αφαιρούμε και αυτήν από τις επιλογές μας. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Στα 12,30 ευρώ και στο -0,81%. Υπενθυμίζουμε πως στις 12 Οκτωβρίου που επικαιροποιήσαμε τις επιλογές μας και την βάλαμε σε αυτές ήταν στα 8,57 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έστω και για λίγο έκλεισε και σε νέα ιστορικά υψηλά. Άκρως ικανοποιημένοι και από τη δική του πορεία.

MOTOR OIL: Ομοίως…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τις τελευταίες ανακοινώσεις για αγορές ιδίων βλέπουμε μία διαφορά. Μάλλον δε θα κάνει άλλες. Ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι προάγγελος άλλων εξελίξεων. Στο +7,80% και στα 2,35 ευρώ με υψηλό όγκο. Αρκετά ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη.

FLEXOPACK: Στα 8,45 ευρώ και στο +5,62% αλλά με μικρό όγκο. Εκτίμησή μας είναι πως έπρεπε ήδη να είναι πάνω από τα 10 ευρώ.

AS COMPANY: Στα 2,28 ευρώ και στο +2,24%. Και εδώ θα έπρεπε να ήταν σημαντικά υψηλότερα η τιμή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 4,50 ευρώ αντί για 5,50 ευρώ που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι τώρα με βάση την κίνηση της αγοράς και την πορεία άλλων μετοχών.

REVOIL: Στο +5,17% και στα 1,4250 ευρώ με όγκο 60 χιλ. τεμάχια. Και εδώ τα νούμερα έπρεπε να είναι άλλα.

ΦΘΗΝΑ ΧΑΡΤΙΑ: Πολλά είναι ακόμη υποτιμημένα με βάση τα θεμελιώδη. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν. Χρειάζεται όμως λίγη προσοχή γιατί η αγορά μπορεί να δώσει διόρθωση και αυτά να δώσουν καλύτερες τιμές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης