Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Έτοιμη για απογείωση η Ελλάδα λέει η Optima Bank- Θετική για το χρηματιστήριο, οι κορυφαίες επιλογές για το 2023

Έτοιμη για απογείωση η Ελλάδα λέει η Optima Bank- Θετική για το χρηματιστήριο, οι κορυφαίες επιλογές για το 2023
Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα ανοίξει το δρόμο για αναβάθμιση των τραπεζών αλλά και των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών όπως επίσης θα αναβαθμίσει και την αγορά σε ανεπτυγμένη
Σχετικά Άρθρα
Το Ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζει την ανοδική του πορεία το 2023, σημειώνει σε έκθεσή της για τη στρατηγική το 2023 η Optima Bank με τίτλο «Ελλάδα, έτοιμη για απογείωση», ξεπερνώντας σε απόδοση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ είναι ευθυγραμμισμένο με τα αντίστοιχα της Νότιας Ευρώπης.
Η Optima Bank διατηρεί τη bullish στάση της για τις ελληνικές μετοχές καθώς οι θετικοί καταλύτες υπερβαίνουν τους κινδύνους και οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές παρά το ράλι.
Ωστόσο, είναι επιφυλακτική μετά το πρόσφατο ράλι και περιμένει μεταβλητότητα μέχρι ή και μέσα στην περίοδο των εκλογών, λόγω της αβεβαιότητας για το χρόνο που θα γίνουν και του αποτελέσματος.
Η αστάθεια αυτή πιστεύει η Optima Bank πως θα δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα επενδυτικές ευκαιρίες.
Περιμένει πως η Ελλάδα θα λάβει επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές και στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.
Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα ανοίξει το δρόμο για αναβάθμιση των τραπεζών αλλά και των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών όπως επίσης θα αναβαθμίσει και την αγορά σε ανεπτυγμένη.
Έτσι παραμένει θετική για τον τραπεζικό και ενεργειακό κλάδο και για συγκεκριμένες μετοχές με αξία.
Οι κορυφαίες επιλογές για το 2023 είναι: Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 2,80 ευρώ, Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,48 ευρώ, Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 30,80 ευρώ, Motor Oil με τιμή στόχο τα 27,90 ευρώ, ΕΛΠΕ με τιμή στόχο τα 9,20 ευρώ, ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 17,10 ευρώ, και Jumbo με τιμή στόχο τα 22,70 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης