Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ασταμάτητοι οι αγοραστές! Στο limit up η MIG

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ασταμάτητοι οι αγοραστές! Στο limit up η MIG
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι εποπτικές αρχές οφείλουν να διασφαλίζουν την ισότητα στην πρόσβαση της ενημέρωσης. Αναφερόμαστε φυσικά σε αυτά που μπορούν και οφείλουν να ανακοινώνονται. Χθες έγινε ανακοίνωση για πακέτα στη MIG που δημιουργούν υποχρέωση δημόσιας πρότασης. Έπρεπε να έχει ανακοινωθεί τίμημα. Η άποψή μας είναι αυτή. Όλοι αυτό κάνουν ή σχεδόν όλοι.

Με νέα άνοδο ξεκίνησε και σήμερα η συνεδρίαση καθώς είναι καλό και το κλίμα στην Ευρώπη. Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της FED, ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα, καθώς αφαιρούν ρίσκο. Το ΧΑ προσεγγίζει τις 1.050 μονάδες με δύναμη και από τις επιχειρηματικές συμφωνίες. Χαμός και σήμερα στη MIG με τεράστια εντολή αγοράς. Έχουμε MSCI αύριο βράδυ και ίσως οι ελληνικές μετοχές από 9 να γίνουν 11. Μακάρι

ΜΙG: Στις συναλλαγές εκτός κύκλου (ΟΤC) φαίνεται ότι η Πειραιώς αγόρασε τις μετοχές που είχε η εταιρεία πλαστικών στα 0,1650 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα η μετοχή άνοιξε στα 0,1668 ευρώ και με εντολή αγοράς 95 εκατ. τεμαχίων. Αν συνεχίζει η Πειραιώς τις αγορές αλλάζει και η τιμή δημόσιας πρότασης. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ανακοινώσεις. Χρειάζεται προσοχή. Μαθαίνουμε επίσης πως ο μέτοχος μειοψηφίας δεν έχει παραιτηθεί. Αντιθέτως, κάποιες πηγές λένε πως μπορεί να ενισχύει τη θέση του! Στο +30% η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδική η ΑΛΦΑ, η ΕΥΡΩΒ και φυσικά η ΠΕΙΡ. Πάνω από τα 2 ευρώ η τελευταία. Τρομερή κίνηση!

ΕΧΑΕ: Εδώ αγαπητοί το ερώτημα προς τον νέο CEO είναι αν θέλει να διατηρήσει όλα όσα γίνονται εδώ και δεκαετίες ή θα αποφασίσει να τα αλλάξει. Θα συνεχίσει δηλαδή η εταιρική επικοινωνία να έχει αυτά τα χάλια ή μήπως θα επιχειρήσει να την εκσυγχρονίσει. Αυτό που έγινε με τη ΒΙΣ και αποκαλύπτουμε τις λεπτομέρειες σήμερα (διαβάστε σχετικό θέμα στην κατηγορία Χρηματιστήριο) θα μπορούσε εύκολα να είχε αποτραπεί. Δεν ξέρουμε αν είναι άγνοια διαχείρισης κάποιων θεμάτων, αδιαφορία ή και αλαζονεία. Η ΕΧΑΕ είναι κατά την άποψή μας θεσμός και πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι.

CENTRIC: Με μεγάλο όγκο στο άνοιγμα και άνοδο 5%. Δικαιολογεί καλύτερη αποτίμηση, αρκεί κάποιοι να το δεχθούν και να την αφήσουν να πάει.

INTRACOM: Πάνω από τα 2 ευρώ η μετοχή και ακόμα είναι κάτω από το ρευστό που είχε δημοσιεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: «Έχει η Fidelity το 10% της Ολυμπιακής Τεχνικής». Όχι δεν το έχει. Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση αδιαφορίας της ΕΧΑΕ, η οποία συνεχίζει να αναγράφει το συγκεκριμένο μέτοχο που έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια και αν και της έχει ζητηθεί να το αφαιρέσει από τον ιστότοπό της (Helex.gr), όπως και σε άλλες περιπτώσεις δεν το έχει κάνει. Περισσότερη ασφάλεια για την ενημέρωσή σας προσφέρει ο ετήσιος ισολογισμός κάθε εισηγμένης, ο οποίος αναγράφει τους βασικούς μετόχους. Επίσης στην Κλουκίνας-Λάππας το Small Cap World Fund δεν έχει 5% της εταιρείας. Έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια και η ΕΧΑΕ δεν το έχει αφαιρέσει.

UNIBIOS (απάντηση): Τώρα μας μεταφέρετε διάφορα που δεν κατανοούμε ακριβώς τι θέλετε να εξηγήσουμε και επιπλέον νομίζουμε πως είναι τα αυτονόητα. Όταν η διοίκηση μας είπε «όταν βγήκε το πρόγραμμα» δεν εννοούσε προχθές. Εννοούσε το 2019. Τότε λοιπόν είχε η μετοχή κάτω από 0,30 ευρώ. Σήμερα οι δικαιούχοι θα λάβουν μετοχές με 0,30 ευρώ και η τιμή στο ταμπλό είναι διπλάσια. Μας λέτε να σταματήσει την εισαγωγή ο πρόεδρος του Χ.Α. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Τι να σχολιάσουμε σε αυτό;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης