Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αποκάλυψη! Στα 0,165 ευρώ ανά μετοχή ή 4,95 ευρώ έγιναν τα πακέτα στη MIG – Ο πίνακας των εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών

Αποκάλυψη! Στα 0,165 ευρώ ανά μετοχή ή 4,95 ευρώ έγιναν τα πακέτα στη MIG – Ο πίνακας των εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών
Με τη δημόσια πρόταση η Πειραιώς «κλειδώνει» το deal για τη διάθεση της Attica Group και βελτιώνει το ύψος των κόκκινων δανείων της
Όλη η αγορά έψαχνε χθες την τιμή που έγιναν τα πακέτα στη MIG, αφού η τιμή αγοράς των μετοχών που πήρε η Πειραιώς από την εταιρεία πλαστικών είναι και τιμή δημόσιας πρότασης (εκτός και αν οι αγορές συνεχιστούν και υψηλότερα).
Στην ανακοίνωση δεν αναφερόταν τιμή, αλλά μόνο ότι δημιουργεί υποχρέωση δημόσιας πρότασης.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχει δημοσιεύσει το site της ΕΧΑΕ, ο επίσημος δικτυακός τόπος η τιμή των πακέτων έγινε στα 0,1650 ευρώ ανά μετοχή ή 4,95 ευρώ μετά το reverse split.
Σήμερα η μετοχή στην προσυνεδρίαση έχει μεγάλη εντολή αγοράς 99 εκατ. τεμαχίων στο +30% που η τιμή είναι τα 0,1668 ευρώ. Αν η Πειραιώς αγοράσει σήμερα μετοχές αλλάζει και η τιμή της δημόσιας πρότασης και θα είναι η τιμή που έχει αγοράσει υψηλότερα. 
Από την άλλη, υπάρχουν πληροφορίες ότι αγοράζει και η πλευρά του μετόχου μειοψηφίας, ήτοι του κ.Ηλιόπουλου.
Πρέπει να σημειώσουμε πως δεν ήταν και τόσο εύκολο να ανιχνευτούν οι συναλλαγές OTC αφού η κατηγορία δε φαίνεται πλέον όπως παλιά στον ιστότοπο.
Χθες η μετοχή έκλεισε στα 0,1284 ευρώ ανά μετοχή με άνοδο 30% ενώ από την αρχή του έτους έχει άνοδο 143%.
Επιπλέον η μετοχή έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή.
Με τη δημόσια πρόταση η Πειραιώς «κλειδώνει» το deal για τη διάθεση της Attica Group και βελτιώνει το ύψος των κόκκινων δανείων της.
PEIR.jpg


Ρολοπακ: Αποσυρθήκαμε από τη MIG, η επένδυσή μας απέδωσε τα δέοντα

«H επένδυσή μας απέδωσε τα δέοντα, με αποτέλεσμα να αποφασίσαμε την απόσυρσή μας», αναφέρει η Ρολοπακ σε ανακοίνωσή της, στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μηδένισε τη συμμετοχή της στη MIG.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η Εταιρεία μας, Βιομηχανία Πλαστικών Ρολοπακ Α.Β.Ε.Ε., με έδρα τις Αχαρνές Αττικής, με μακροχρόνια παρουσία στον χώρο των πλαστικών σάκων απορριμμάτων, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής και χονδρικής πώλησης της επικράτειας, καθώς παράγει για λογαριασμό της το άκρως επιτυχημένο Brand EL-EF, όπως επίσης και πλήθος προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, για λογαριασμό συνεργαζόμενων Super Market.
Πέραν της βασικής μας δραστηριότητας - όπως περιγράφεται παραπάνω -, μέσω του δικτύου συνδεδεμένων εταιρειών μας (Ro Estate One, Ro Estate Two, Ro Estate Three), δραστηριοποιούμαστε ενεργά, όλα αυτά τα χρόνια με την αγορά Real Estate και επενδυτικών χρηματοοικονομικών προϊόντων.
Με αυτά τα δεδομένα, θέλουμε να διευκρινίσουμε πως η τοποθέτησή μας στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας Marfin Invetment Group χτίστηκε σταδιακά από το 2012 μέχρι και πρόσφατα, για λόγους αμιγώς επενδυτικούς.
Προς αποφυγήν λοιπών σεναρίων και παραπλανητικών πληροφοριών που κυκλοφορούν στα μέσα τις τελευταίες ώρες, τα οποία δε συμβάλουν στη σωστή πληροφόρηση των επενδυτών, διευκρινίζουμε το εξής:
Εξετάζοντας τα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην αγορά, κρίναμε πως η επένδυσή μας απέδωσε τα δέοντα, με αποτέλεσμα να αποφασίσαμε την απόσυρσή μας από την εν λόγω επένδυση».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης