Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τη φόρα του Γενάρη – Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά στο επίκεντρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τη φόρα του Γενάρη – Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρούσα και σήμερα η μεταβλητότητα, αλλά οι επιλεκτικές τοποθετήσεις ήταν σημαντικές. Πάλι πήγε στο υψηλό ημέρας ο γενικός δείκτης πριν τις τελικές δημοπρασίες αλλά έκλεισε λίγο πιο κάτω. Η Eurobank Equities πήρε τη σκυτάλη και δημοσίευσε τις εκτιμήσεις της για το 2023, οι οποίες είναι καλές αν και αυτή βλέπει πως βραχυπρόθεσμα πρέπει οι επενδυτές να υιοθετήσουν μία πιο συντηρητική στάση.

Με τράπεζες πήγαμε και πάλι και βοήθησαν Coca Cola και ΔΕΗ. Καλή εικόνα από ΕΥΔΑΠ και Aegean. Στον αντίποδα, Viohalco, Σαράντης, Quest, Ελλάκτωρ και Jumbo υστέρησαν. Ο Γ.Δ. στο +0,43% με υψηλό τζίρο 106 εκατ. ευρώ και τιμή 1.027,25 μονάδες. Σημαντικό και σήμερα το ενδιαφέρον για επιλεγμένα μικρομεσαία όπως Αλουμύλ, Κλουκίνας-Λάππας, Λύκος, Medicon, MIG και μερικές ακόμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν και έχουν καταγράψει ράλι, πάλι έναντι των ευρωπαϊκών αγορών έχουν σημαντικό discount σε όρους p/e και p/tbv, αλλά υστερούν σε αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων. Τρομερή κίνηση ξανά από Eurobank και Alpha Bank, με αποτέλεσμα ο δείκτης να γυρίσει στα επίπεδα Ιανουαρίου 2020. Στα 1.28 ευρώ η ΑΛΦΑ με άνοδο 2,94% και στα 1,2855 ευρώ η ΕΥΡΩΒ με άνοδο 3,67%. Η ΕΤΕ στα 4,4330 ευρώ και στο +2% που ήταν και υψηλό ημέρας. Διόρθωση για ΠΕΙΡ.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Σημαντική η αποκλιμάκωση και η χώρα μας έχει σημαντικά χαμηλότερο πληθωρισμό έναντι του ποσοστού της Ευρωζώνης. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο στην Ελλάδα ήταν στο 7,2% και στο 8,5% στην Ευρωζώνη (προκαταρκτικά στοιχεία). Όμως τα τρόφιμα και η γενικότερη κατηγορία σημείωσε νέα αύξηση. Εκ του αποτελέσματος, το καλάθι του Άδωνι Γεωργιάδη δεν έχει αποτέλεσμα. Λογικό… Από την άλλη η εκτίμηση της στήλης είναι πως επειδή και οι ανατιμήσεις καθυστέρησαν και άρχισαν να γίνονται τμηματικά και αφού υπήρχε σημαντική αύξηση του πληθωρισμού, έτσι πιστεύουμε πως θα υπάρχει και χρονική υστέρηση στις μειώσεις τιμών, οι οποίες είναι πλέον επιβεβλημένες.

ΔΕΗ: Με σημαντική ανάκαμψη η μετοχή από τα χαμηλά που είχε γράψει λίγο καιρό πριν. Στα 7,40 ευρώ και στο +1,37%. Οι δημοσκοπήσεις νομίζουμε πως παίζουν το ρόλο τους.

AEGEAN: Όταν τρέχει ολόκληρο χρηματιστήριο, όταν ο τουρισμός έχει πάει μπάλα και περιμένεις άλλη μία καλή χρονιά, βάζεις πίσω τις όποιες ανησυχίες για τη μετοχή λόγω μετοχών που μπορεί να πάρει το κράτος και μέρισμα. Έχει δώσει καλή κίνηση και προσπάθησε να δώσει συνέχεια σήμερα, αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο 0,15%.

OTE: Νέες απώλειες 0,41% και με υψηλό όγκο και πάλι.

ΕΧΑΕ: Σχεδόν σε υψηλό ενός έτους η μετοχή και ξαναείδε τα 4 ευρώ ενδοσυνεδριακά. Τώρα ο CEO, θα πρέπει λίγο να δει το κομμάτι της επικοινωνίας. Τέτοια χάλια δεν έχουμε ξαναδεί. Να πληρώνει αδρά ο όμιλος και επικοινωνία να μην υπάρχει. Άλλοι μας βομβαρδίζουν με δελτία τύπου και ο όμιλος της ΕΧΑΕ δεν κάνει ούτε τα στοιχειώδη… Εκτός και αν έχουν στόχο να γίνουν δημόσιο παλαιάς κοπής…

ΕΥΔΑΠ: Κάτι πάει να γίνει, αλλά θέλει ακόμα δουλειά…

MIG: Δείχνει να θέλει να αφήσει πίσω της τα 0,05 ευρώ και να κινηθεί υψηλότερα. Έρχεται και η κρίσιμη γενική συνέλευση της 6ης Φεβρουαρίου που θα πάρει απόφαση για την πώληση της Attica Group αλλά και το reverse split, ενώ θέλουμε να δούμε αν θα υπάρξει και κάποια ενημέρωση από τη διοίκηση για τα σχέδια από ‘δω και πέρα. Στα 0,0558 ευρώ και στο +8,35%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στο +9,36% και στα 2,3950 ευρώ με υψηλό όγκο 167 χιλ. τεμάχια.

DIMAND: Με απώλειες 4,44% λόγω και των πακέτων που έγιναν χθες και είχαν υψηλό discount. Στα 12,90 ευρώ η μετοχή.

FRIGOGLASS: Στο -7,41% και στα 0,10 ευρώ. Στο τέλος έμειναν στην πλευρά των πωλητών πάνω από 2 εκατ. τεμάχια προς πώληση. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης