Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διατηρείται η μεταβλητότητα – Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διατηρείται η μεταβλητότητα – Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Περιμένουμε τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα σχόλια που θα κάνουν. Η εκτίμηση των αναλυτών είναι αύξηση 0,25% από τη FED και 0,50% από την ΕΚΤ. Το ΧΑ με δυνατά κέρδη από την αρχή του έτους αναμένεται να ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Κάποιοι αναλυτές, οι οποίοι εδώ και καιρό ήταν «ταύροι» συστήνουν τοποθετήσεις σε περίπτωση υποχώρησης. Από την άλλη και με βάση τις εκθέσεις μεγάλων χρηματιστηριακών που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως περιμένουν μεταβλητότητα μέχρι τις εκλογές και συστήνουν πιο συντηρητική στάση. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν ήπια ανοδικά. Ανάλογη έως και κάπως καλύτερη η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Οι τράπεζες και πάλι υψηλότερα. Καλός και ο τζίρος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει υψηλότερα η Eurobank μετά και την ανακοίνωση του fund Helikon ότι κατέχει πάνω από 5%. Πιο ψηλά και η Εθνική, η Πειραιώς και με μικρότερη άνοδο η Alpha Bank. Βλέποντας και τις αναλύσεις παρατηρούμε πως υπάρχει ακόμα discount έναντι των ευρωπαϊκών πλην της Eurobank που έχει πλέον ελάχιστο. Η ΠΕΙΡ ξεπέρασε τα 1,90 ευρώ.

ΔΕΗ: Με άνοδο 1,23% ξεκίνησε η μετοχή και υψηλό όγκο. Στα 7,39 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Προσέξτε τώρα διαφορά. Η Μυτιληναίος, ένας τεράστιος όμιλος με δεκάδες θυγατρικές έχει ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα και η Τιτάν που επίσης έχει αρκετές θυγατρικές έχει δώσει εικόνα. Η συγκεκριμένη που δεν έχει και καμία τρομερή δραστηριότητα ή κάποια σύνθετη δομή θα δημοσιεύσει στις 27 Απριλίου! Αν είναι δυνατόν…

ΟΤΕ: Χρειάζεται υπομονή. Φαίνεται πως ο κλάδος δεν είναι στο επίκεντρο και γι΄αυτό δε βλέπουμε κίνηση. Δεν είναι ο μόνος κλάδος. Οι επενδυτές έχουν εστιάσει αλλού. Θα έρθει και η σειρά του βέβαια. Άλλωστε με τέτοια θεμελιώδη ο κάτοχος μετοχών αισθάνεται ασφάλεια, αλλά βλέπει ράλι γύρω του και τον κάνει κάπως «ανήσυχο». Σταθεροποιητικά άνοιξε η μετοχή κα βγαίνουν πάλι πολλά χαρτιά εκεί κοντά στα 14,50 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Ούτε αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος αλλά προσφέρει σταθερή απόδοση κάθε χρόνο με βάση όσα έχει «εγγυηθεί» η διοίκηση για το μέρισμα. Στα 13,92 ευρώ και στο 1,02%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Βιάζονται πάλι οι αγοραστές. Προς το 1 ευρώ δείχνει πως θα πάει η μετοχή. Αναμένει ανακοινώσεις η αγορά. Στα 0,7880 ευρώ και στο +5,91% με υψηλό όγκο.

ΜΙΓ: Με καλή άνοδο και σήμερα και δείχνει διαθέσεις να αφήσει πίσω τα 0,05 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Με τιμές πάνω από 1,60 ευρώ αλλά χαμηλό όγκο.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζει ανοδικά, βοηθούμενη και από τις εξελίξεις στον κλάδο αλλά και από κάποιες φήμες ότι έχει μπει και αυτή στο στόχαστρο συγκεκριμένων αγοραστών, τις οποίες όμως δεν επιβεβαιώνουμε. Αντιθέτως, θα λέγαμε πως δεν επιθυμούν τέτοια συναλλαγή οι μέτοχοι. Με άλλον δεν ξέρουμε αν θα συνομιλούσαν. Προσπαθεί να πλησιάσει το 1 ευρώ.

ΛΥΚΟΣ: Στα 2,59 ευρώ και στο +5,71% με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης