Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Καλπάζει η Μυτιληναίος – Νέα ιστορικά υψηλά και αποτίμηση 3,2 δισ. ευρώ

Καλπάζει η Μυτιληναίος – Νέα ιστορικά υψηλά και αποτίμηση 3,2 δισ. ευρώ
Χθες η Alpha Finance αύξησε την τιμή στόχο στα 31,40 ευρώ από 20,12 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς και σημειώνοντας την ισχυρή δυναμική των μεγεθών μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η μετοχή της Μυτιληναίος, έχοντας ξεπεράσει τα 22 ευρώ και με την αποτίμηση να αγγίζει τα 3,2 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η μετοχή έκλεισε στα 22,20 ευρώ με άνοδο 3,64% και όγκο 555 χιλ. τεμάχια, λόγω των ισχυρών προοπτικών ανάπτυξης που επισημαίνουν οι αναλυτές αλλά και της προσδοκίας εισόδου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Χθες η Alpha Finance αύξησε την τιμή στόχο στα 31,40 ευρώ από 20,12 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς και σημειώνοντας την ισχυρή δυναμική των μεγεθών μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Η νέα δομή της εταιρείας Mytilineos Energy & Metals, εξελίσσεται για να δημιουργήσει αξία από την προοπτική της ενεργειακής μετάβασης, πρωτοπορώντας παράλληλα σε πρακτικές ESG, ως η μοναδική ελληνική εταιρεία που εντάχθηκε πρόσφατα στον δείκτη Dow Jones Sustainability Index EΑmerging Markets. O μετασχηματισμός, άλλωστε, σε δύο βασικούς πυλώνες, την Ενέργεια και τα Μέταλλα, 
θα οδηγήσει στην αποκρυστάλλωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και προοπτικών αυτών. Επιπλέον, η δημιουργία δύο νέων θυγατρικών, μέσω διπλής απόσχισης, της METKA και της M. Παραχωρήσεις, στοχεύει στη μελλοντική ανάπτυξη στον τομέα των Υποδομών/ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων, όπου η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα αποτελέσει τον επόμενο ισχυρό πόλο ανάπτυξης, παρέχοντας εναλλακτικές ροές εσόδων και κερδοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης