Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Intrakat: Τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στην ΑΜΚ – Τα επόμενα βήματα

tags :
Intrakat: Τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στην ΑΜΚ – Τα επόμενα βήματα
Στις 25 Ιανουαρίου λήγει η περίοδος προεγγραφής και άσκησης των δικαιωμάτων και στις 30 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί το ύψος της κάλυψης
Σήμερα (20/1) ήταν η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της Intrakat για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία θα εκδώσει 85,47 εκατ. μετοχές με αναλογία 1,138782 νέες για κάθε 1 παλιά με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ.
Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης θα αντληθούν 100 εκατ. ευρώ με τις δαπάνες έκδοσης να αναμένονται στο 1 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία θα διαθέσει τα 50 εκατ. ευρώ για κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης και τα υπόλοιπα ε επενδύσεις στους τομείς που δραστηριοποιείται.
Συναφώς σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση της Εταιρίας, στο πλαίσιο εκπόνησης του νέου στρατηγικού πλάνου, σχεδιάζει να ενισχύσει τις δραστηριότητές της, αναζητώντας κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες και, προς το σκοπό αυτό, είναι κρίσιμο η Εταιρία να διαθέτει επαρκή ίδια χρηματοδότηση ώστε να τις υλοποιήσει εγκαίρως και επωφελώς για αυτήν. Επειδή αυτές οι επενδύσεις δεν έχουν προσδιορισθεί πλήρως ακόμα ούτε η Εταιρία έχει άλλως αναλάβει σχετική ισχυρή δέσμευση κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου, η Εταιρία θα αποστείλει τις πληροφορίες που απαιτούνται από τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα κατά το χρόνο πραγματοποίησης των οικείων επενδύσεων, όπως προβλέπεται από το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο.
Οι βασικοί μέτοχοι έχουν δηλώσει ότι θα καλύψουν το ποσοστό που τους αναλογεί και πιο αναλυτικά η Winex έχει δηλώσει πως εκτός από το ποσό που της αναλογεί θα καλύψει ακόμα 15 εκατ. ευρώ αν μείνουν αδιάθετα.
Συνολικά οι βασικοί μέτοχοι με τις δηλώσεις τους όπως αναγράφονται στο ενημερωτικό (Winex, Castelano, Blue Silk και Intracom) θα καλύψουν τα 85 εκατ. ευρώ περίπου σύμφωνα με εκτιμήσεις.
Οι πληροφορίες από την έναρξη της αύξησης έκαναν λόγο πως η διαδικασία προχωράει πολύ καλά και αναμένεται να καλυφθεί.
Στις 25 Ιανουαρίου λήγει η περίοδος προεγγραφής και άσκησης των δικαιωμάτων και στις 30 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί το ύψος της κάλυψης.
Οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στις 2 Φεβρουαρίου και αν έχει καλυφθεί πλήρως η αύξηση ο νέος αριθμός μετοχών θα ανέρχεται στα 160,523 εκατ. μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης