Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικά υψηλότερα μετά τη χθεσινή πτώση – Καλός ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικά υψηλότερα μετά τη χθεσινή πτώση – Καλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο. Οι επενδυτές τη μία μέρα ανησυχούν για την παγκόσμια οικονομία και για το ύψος των επιτοκίων και την άλλη εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι. Αυτοί την ερμηνεία δίνουν τουλάχιστον αναλυτές και οι συνάδελφοι στα ξένα δίκτυα. Το Χ.Α. ακολουθεί στο ξεκίνημα και επιστρέφει πάνω από τις 970 μονάδες και θα λέγαμε πάλι με καλές συναλλαγές. Τα βαριά χαρτιά που έχουν ξεχωρίσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις βρίσκονται στο ξεκίνημα στο επίκεντρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η επίσκεψη του επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία δεν περιείχε αυστηρές συστάσεις στους τραπεζίτες. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν γυρίσει πλέον σελίδα και οι επενδυτές βλέπουν πως σε όρους p/e είναι φθηνές και φυσικά πλέον δεν υπάρχει ο κίνδυνος αύξησης κεφαλαίου, αφού και τα κόκκινα έχουν μειωθεί και ανάπτυξη έχουν. Με την αύξηση και των επιτοκίων δανείζουν ακριβότερα, ενώ τα επιτόκια των καταθέσεων είναι μηδενικά. Βλέπουν επίσης οι επενδυτές μέρισμα από τη Eurobank και ίσως και από την Εθνική φέτος. Η Πειραιώς ξεχωρίζει και πάλι και ακολουθούν οι άλλες συστημικές. Συνεχίζεται η άνοδος και στην Αττικής.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αφήνει πίσω του τα 2 ευρώ και κινείται με άνοδο 2%.

ΟΠΑΠ: Η ολοκλήρωση της πώλησης της Betano θα δώσει έκτακτα κέρδη 63,7 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα του 2022. Η Piraeus Securities αύξησε την τιμή στόχο στα 16,80 ευρώ από 16 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Σημειώνει πως η περαιτέρω επέκταση στο online με την προσθήκη κι άλλων παιχνιδιών το 2023 αλλά και η έναρξη του Eurojackpot το 2024 θα ωφελήσουν τον Οργανισμό. Με 17% discount η μετοχή έναντι του μέσου όρου δεκαετίας σε όρους EV/EBITDA.

AEGEAN: Τοποθετήσεις από το βασικό μέτοχο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Με άνοδο ξεκίνησε σήμερα βάζοντας σιγά-σιγά στο στόχαστρο τα 6 ευρώ.

ΟΛΠ: Καλή εικόνα στις τελευταίες μέρες αν και χθες στο τέλος πιέστηκε. Στα 17 ευρώ άνοιξε σήμερα.

MOTOR OIL: Δυνατό σήμερα το ξεκίνημα. Έγιναν αρκετές αγορές ιδίων μετοχών χθες. Στα 22,50 ευρώ.

CENERGY: Είχε ενημερώσει στην τελευταία τηλεδιάσκεψη πως εξέταζε ένα επενδυτικό πρόγραμμα για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Το ανακοίνωσε χθες και είναι ύψους 80 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά στήνει άλλη μία γραμμή παραγωγής στην έκταση στην Κόρινθο. Η ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση αυτή. Το εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων θα επεκταθεί και αγοράστηκαν και κάποιες όμορες ιδιοκτησίες. Επενδύει επίσης και στην αποθήκευση. Ανοδικό και εδώ το ξεκίνημα.

ΒΙΣ: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου και η εταιρεία άντλησε 2,48 εκατ. ευρώ. Ο βασικός μέτοχος έχει εξαιρετικά υψηλή συμμετοχή. Περιμένουμε μετά την είσοδο των νέων μετοχών να ανακοινωθεί το ακριβές ύψος.

FOURLIS: Ξεχωρίζει από τις πτωτικές. Στα 3,43 ευρώ με απώλειες 1,72% και υψηλό όγκο 28 χιλ. τεμαχίων. Τα περισσότερα έγιναν στο άνοιγμα στα 3,40 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Και εδώ υποχωρεί με όγκο η μετοχή. Στα 3,4450 ευρώ και στο -0,72% με 25 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πάλι με απώλειες άνοιξε και με μικρό όγκο. Στο -0,35% βέβαια και όχι όπως τις χθεσινές. Χθες έδωσε την εντύπωση πως ήξεραν κάποιοι τις πωλήσεις που θα γίνουν και την έσπρωξαν χαμηλότερα ώστε να μαζέψουν τα κομμάτια. Για να δούμε αν θα μπορέσει σήμερα να βγάλει αντίδραση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης