Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η πρόταση της Thrinvest οδήγησε την Attica Bank στην πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση

Η πρόταση της Thrinvest οδήγησε την Attica Bank στην πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση
Η συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου είναι η πρώτη φάση του σχεδίου και σε επόμενο στάδιο το 2024 η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια
Σχετικά Άρθρα
Η πρόταση της Thrinvest, συμφερόντων Μπάκου, Εξάρχου, Καϋμενάκη να μπουν στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, οδήγησε τη μετοχή σε νέα ανοδική κίνηση.
Σήμερα ενισχύθηκε 12,35% στα 0,1046 ευρώ, με υψηλό ημέρας +16%. ενώ ήταν η πέμτπη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση με συνολική άνοδο 30,91%.
Ο όγκος των συναλλαγών ολοκληρώθηκε στα 1,65 εκατ. τεμάχια με την κεφαλαιοποίηση στα 156,4 εκατ. ευρώ..
Η συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου είναι η πρώτη φάση του σχεδίου και σε επόμενο στάδιο το 2024 η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια και την δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα αφού το νέο σχήμα θα διαθέτει 8 δισ. ενεργητικό.
Συγχωνευόμενες οι Attica bank με την Παγκρήτια το 2024 και απορροφόμενη την Παγκρήτια η νέα τράπεζα θα είναι εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο που είναι βασικός στόχος των εφοπλιστών καθώς ποντάρουν σε υπεραξίες.
Η Ellington υποστηρίζει ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank αλλά… υπάρχουν ερωτηματικά.
Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank της Thrinvest, συμφερόντων Μπάκου, Εξάρχου, Καϋμενάκη και η Ellington επίσης γνωστοποίησε ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις ώστε να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με ποσοστό 8,08% μέσω της RINOA.
Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της Attica Bank είναι
ΤXΣ 69,51%
ΤΜΕΔΕ 12,03%
ΕΦΚΑ 8,40%
RINOA – Ellington 8,08%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης