Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ενόχληση στον ΟΤΕ για την πορεία της μετοχής αλλά και για τα σενάρια εξόδου από το Χρηματιστήριο

Ενόχληση στον ΟΤΕ για την πορεία της μετοχής αλλά και για τα σενάρια εξόδου από το Χρηματιστήριο
Παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση της εταιρείας ή του βασικού μετόχου
Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλό επίπεδο φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ενόχληση στον ΟΤΕ για την πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως για τα σενάρια που κάνουν λόγο για έξοδο της μετοχής από το Χ.Α. και πώληση από τη Deutsche Telekom.
Μάλιστα πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν σημειώνουν συγκρούσεις αλλά και αποχωρήσεις.
Ωστόσο, τα σενάρια περί πώλησης της Deutsche Telekom ή δημόσιας πρότασης, αν και είναι τακτικά το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει επίσημη θέση από το βασικό μέτοχο, αλλά ούτε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να έχει μπει στον κόπο να αποστείλει σχετικό ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση με το Χρηματιστήριο να κινείται προς τις 1.000 μονάδες και να επικρατεί αισιοδοξία για επενδυτική βαθμίδα, η μετοχή του ΟΤΕ παραμένει αμέτοχη και κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Μάλιστα από όταν ξεκίνησε η αντίδραση της αγοράς, από τα χαμηλά που έγραψε τέλη Σεπτέμβρη 2022 μέχρι σήμερα, η μετοχή του ΟΤΕ δεν έχει ακολουθήσει.
Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται από 30/9 κατά 24% και ο ΟΤΕ είναι με οριακές απώλειες 1%.
Η Deutsche Telekom λόγω του προγράμματος επιβράβευσης των μετόχων που εφαρμόζει η διοίκηση, μέσα από αγορές ιδίων μετοχών που στη συνέχεια διαγράφει, είναι η μεγάλη ωφελημένη αφού αύξησε το ποσοστό της στο 50,86%.
Άγνωστες όμως παραμένουν οι προθέσεις της.
Κάποιες πληροφορίες στην αγορά αναφέρουν πως ίσως αποεπενδύσει από τον ΟΤΕ λόγω ενός γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού και άλλες πληροφορίες λένε πως δεν έχει λόγο να αφήσει ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο, το οποίο έχει εξαιρετικές ελεύθερες ταμειακές ροές και παρά τις επενδύσεις και το πρόγραμμα επιβράβευσης έχει μικρό δανεισμό.
Όμως και οι αναλυτές φαίνεται πως δεν εντοπίζουν κάποιο καταλύτη στον κλάδο και δεν έχουν προχωρήσει στη δημοσίευση εκθέσεων.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση βλέπουμε εκθέσεις για τον τραπεζικό κλάδο με τους αναλυτές να αναβαθμίζουν τις μετοχές των συστημικών τραπεζών, αλλά στον ΟΤΕ οι αναλύσεις είναι ελάχιστες.
Όσοι βέβαια αναλυτές την παρακολουθούν είχαν δώσει τιμή στόχο σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα.
Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο ο όμιλος είχε πωλήσεις αυξημένες κατά 4,4% και στα 2,570 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 424,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 15,7%.
Η διοίκηση είχε διατηρήσει την εκτίμηση για ελεύθερες ταμειακές ροές 600 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένες επενδύσεις 640 εκατ. ευρώ.
Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός ήταν στα 769 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης