Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση, με ελάχιστες συναλλαγές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση, με ελάχιστες συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε σε μία κίνηση που εξέπληξε αλλάζοντας την πολιτική της αναφορικά με το επιτρεπόμενο ύψος αύξησης των μακροπρόθεσμων επιτοκίων. Οι αγορές της Ευρώπης υποχωρούν στο άνοιγμα λόγω των εξελίξεων. Χάνει περίπου 1% ο DAΧ και κάτι παραπάνω ο CAC 40. Με λίγο μικρότερες απώλειες το δικό μας ξεκίνημα και εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις στα πρώτα λεπτά. Μετά από 10 λεπτά συναλλαγών ο τζίρος είναι κάτω από 800 χιλ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τρομερά νέα έχει βγάλει η εταιρεία και συνεχώς βρίσκεται στο επίκεντρο. Και στο ταμπλό όμως έχει αναρριχηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, βελτιώνοντας την αποτίμηση. Εταιρικός μετασχηματισμός, αναβάθμιση από S&P, νέα έργα αλλά πιο λίγο καιρό πριν ένταξη στον MSCI. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, είναι από τους επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν στο Χρηματιστήριο εδώ και χρόνια. Και έχουμε την εντύπωση πως σύντομα θα έχουμε και άλλα νέα, όπως για παράδειγμα η ένταξη σε άλλη αγορά. Με οριακές απώλειες στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απώλειες στα πρώτα λεπτά αλλά απουσιάζει ο τζίρος. Η Εθνική υποχωρεί 2,69% με όγκο κάτω από 9 χιλ. τεμάχια. Η Πειραιώς έχει κάνει 33 χιλ. τεμάχια και χάνει 2,04%. Μικρότερες απώλειες για τις δύο άλλες συστημικές.

ΕΥΔΑΠ: Γνωρίζουμε καλά πως όταν παρακολουθούμε «κρατικόχαρτα» πολλές φορές οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι και πολιτικές. Προφανώς και οι αντιδράσεις προ λίγων μηνών από το ΣΥΡΙΖΑ, θορύβησαν την Κυβέρνηση και μάλλον αποφασίστηκε να κάνει πίσω στο έκτακτο μέρισμα. Η ΕΥΔΑΠ δεν προχωράει σε αύξηση τιμολογίων το 2023. Άλλη μία απόφαση πολιτική προφανώς που σημαίνει ότι δεν μπορεί να μετακυλίσει το αυξημένο κόστος στον καταναλωτή όπως έχουν κάνει όλες οι άλλες εταιρείες του Χ.Α. Με απώλειες 1,79% και χαμηλό όγκο άνοιξε η μετοχή.

ΔΥΙΛΙΣΗ: Αθροιστικά ΕΛΠΕ και Motor Oil θα πληρώσουν περίπου 650 εκατ. ευρώ έκτακτο φόρο σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πληρωθεί προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2023. Ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως δεν επηρεάζει ο φόρος τις μακροπρόθεσμες προοπτικές αλλά σίγουρα θα επηρεάσει το μέρισμα του 2023 και τις επενδύσεις.

ΔΕΗ: Υπό πίεση και η συγκεκριμένη με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στις συζητήσεις για την απόκτηση της ENEL Romania, αλλά και στο τίμημα που για κάποιους μάλλον είναι υψηλό, βάσει των πληροφοριών.

AEGEAN: Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση προσπαθεί να ξεχωρίσει και να περάσει πάνω από τα 5,30 ευρώ. Στα 5,29 ευρώ και στο +0,57% με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια.

ATTIKA: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική κίνηση και πέμπτο limit up. Πάλι με μεγάλο όγκο ανεκτέλεστο στους αγοραστές.

PREMIA: Με όγκο 50 χιλ. τεμάχια και στο +2,26% ξεκίνησε η μετοχή. Στα 1,13 ευρώ. Έχει πιεστεί σημαντικά και μας είχε τραβήξει την προσοχή πριν κάποιες εβδομάδες σε τιμές λίγο χαμηλότερες από τις τρέχουσες. Περιμένουμε να δούμε αν θα βγάλει μία κίνηση μετά την πτώση των προηγούμενων μηνών. Ήταν στα 1,80 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο και έφτασε λίγο πάνω από 1 ευρώ πριν λίγες μέρες.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με καλό όγκο άνοιξε η μετοχή, αλλά υπάρχει πωλητής στα 0,60 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Παραμένει κοντά στα 0,50 ευρώ η μετοχή αν και τα αποτελέσματα του εννεαμήνου δεν ήταν καλά. Έχουν βοηθήσει οι αγορές από insiders.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης