Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μικρά κέρδη με ελάχιστο τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μικρά κέρδη με ελάχιστο τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλό το κλείσιμο τελικά και κοντά στα υψηλά ημέρας, βοήθησαν οι τελικές δημοπρασίες για μία ακόμη φορά. Ο τζίρος ανύπαρκτος και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα. Βρέθηκαν πάλι δυο-τρεις μετοχές που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας ή κοντά σε αυτό στέλνοντας το Γ.Δ. στις 916,48 μονάδες και στο +0,51%. Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ στο υψηλό ημέρας και κοντά σε αυτό Coca Cola και Εθνική.

EUROBANK EQUITES: Έχει ξαναδείξει ότι δε μασάει τα λόγια της και με μία νεότερη έκθεση δείχνει πως ενώ αναγνωρίζει τις καλύτερες προοπτικές της αγοράς μας πιστεύει ότι δε θα μείνει στο απυρόβλητο και έτσι ίσως εξασθενίσει το πρόσφατο ράλι ή οι προοπτικές περαιτέρω ανόδου. Διατηρεί την αμυντική της στάση και προτιμά ποιοτικές με μερισματική απόδοση μετοχές με ισχυρό λειτουργικό momentum όπως ΟΠΑΠ (15,9 ευρώ τιμή στόχος), Μυτιληναίος (25,6 ευρώ τιμή στόχος) και Jumbo (17,2 ευρώ τιμή στόχος). Από τις τράπεζες συνεχίζει να προτιμά την Εθνική.

FTSE 25: Βγήκε ο ΑΔΜΗΕ και μπήκε η Autohellas. Και η πρώτη στο πρώτο μισό της συνεδρίασης είχε κάνει 150 χιλ. τεμάχια όγκο και η δεύτερη 3 χιλ. τεμάχια. Βάζουμε τα δαχτυλάκια μας και βγάζουμε μόνοι τα ματάκια μας… Δε λέμε, φυσικά και το αξίζει, αλλά δεν έχει εμπορευσιμότητα. Και μετά μας λένε στελέχη της αγοράς δεν μπορούμε να προτείνουμε μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης γιατί δεν κάνουν όγκο.

ΕΧΑΕ: Έχουν περάσει κάποιοι μήνες από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο κ.Κοντόπουλος. Το τελευταίο διάστημα οφείλουμε να πούμε πως δεν ακούμε και τα καλύτερα. Δεν ξέρουμε αν έχει να κάνει με την κίνηση να φέρει remote members που δεν άρεσε στους χρηματιστές, αλλά για παράδειγμα στο συνέδριο του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου, δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΕΥΔΑΠ: Τέλος στις νέες διανομές έβαλε σήμερα η διοίκηση σε ενημέρωση που είχε προγραμματίσει σε δημοσιογράφους. Αρνητική εξέλιξη και φαίνεται πως η κυβέρνηση και η διοίκηση λόγω των εκλογών παγώνουν τις προοπτικές της εταιρείας. Μάλιστα με ανακοίνωσή της η εταιρεία είχε πει παλαιότερα πως «επεξεργάζεται τη διανομή και το ύψος ενός επιπλέον μερίσματος από τα κέρδη παρελθουσών χρήσεων». Κρίμα… Έκλεισε στο υψηλό ημέρας με «μαστίγωμα» στις τελικές δημοπρασίες και στα 6,69 ευρώ (+1,98%).

ATTICA GROUP: Νέο limit up. Ούτε το 1999 τέτοια. Βέβαια εδώ η είδηση το δικαιολογεί και ελπίζουμε να ισχύσουν τα προβλεπόμενα. Ακολουθεί και η ΑΝΕΚ, καθώς όσοι πιστεύουν στο deal και δεν μπορούν να αγοράσουν Attica, αγοράζουν ΑΝΕΚ αφού υπάρχει σχέση ανταλλαγής. Στα 1,4850 ευρώ με υψηλό όγκο σήμερα 146 χιλ. τεμαχίων. Η ΑΝΕΚ Στο +5,71% με περισσότερα από 1,4 εκατ. τεμάχια.

MEDICON: Έχει συσσωρεύσει για μεγάλο διάστημα και κινείται ανοδικά προσπαθώντας να σπάσει τη συσσώρευση. Αν το πετύχει μπορεί να δούμε καλές αποδόσεις. Άλλωστε τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά. Στα 3,37 ευρώ και στο +5,97%.

INFORM LYKOS: Δοκίμασε τιμές κοντά στα 2 ευρώ σήμερα και με υψηλό όγκο. Βγαίνουν κομμάτια, αλλά υπάρχουν τοποθετήσεις από επενδυτές που πιστεύουν στο deal και τη διασυνοριακή συγχώνευση. Στα 1,96 ευρώ και στο +7,69% με 58 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Τους χτύπησε ο Covid αμέσως μετά τη την ανακοίνωση της αύξησης και πάει για αναβολή η ενημέρωση που είχε προγραμματίσει για 21 Δεκεμβρίου η εταιρεία. Τα μεγαλοστελέχη ανακοίνωσαν καλές αγορές μετοχών μέσα από τα αδιάθετα. Στα 0,4220 ευρώ και στο +6,03%

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Αν και μαζεύτηκαν κάποια κομμάτια που βγήκαν δε μπόρεσε να περιορίσει τις απώλειες. Στα 1,48 ευρώ και στο -4,52%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Με λίγα κομμάτια η πτώση.

SPACE ΗELLAS: Νέες απώλειες 4,58% με όγκο περίπου 30 χιλ. τεμάχια. Στα 32,2 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 5 ευρώ η τιμή της μετοχής.

CENERGY: Στα 3,05 ευρώ και στο -3,02% με 111 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης