Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Πάγο» στο έκτακτο μέρισμα έβαλε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ – Η εικόνα της μετοχής

tags :
«Πάγο» στο έκτακτο μέρισμα έβαλε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ – Η εικόνα της μετοχής
Η διοίκηση επανέλαβε το επενδυτικό πλάνο που είναι ύψους 1,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2030
Σχετικά Άρθρα
Η κακή πορεία της μετοχής τους τελευταίους μήνες δικαιολογήθηκε χθες από την αναφορά της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ αναφορικά με το έκτακτο μέρισμα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Χάρη Σαχίνη να απαντά σε σχετικό ερώτημα πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι.
Πέρα από το τακτικό μέρισμα είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία για ένα έκτακτο και μάλιστα μεγάλο.
Μία φημολογία που είχε φέρει τη μετοχή στα 8 ευρώ, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.
Ωστόσο, η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι αναφορές για «λεηλάτηση των αποθεματικών» είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και το τακτικό να πάει πίσω.
Την 1η Σεπτεμβρίου και αφού είχαν φουντώσει οι φήμες και σε συνέχεια της γενικής συνέλευσης η διοίκηση είχε σε επιστολή της αναφέρει πως «επεξεργάζεται τη διανομή και το ύψος ενός επιπλέον μερίσματος από τα κέρδη παρελθουσών χρήσεων λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις, το μέγεθος των επενδύσεων, την αβεβαιότητα αναφορικά με την εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου και άλλες τεχνικοοικονομικές και νομικές παραμέτρους.
Η ολοκλήρωση της ανάλυησης στην οποία θα βασιστεί η απόφαση προσδιορίζεται χρονικά στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου».
Όμως ο καιρός περνούσε και καμία απόφαση δεν είχε δημοσιευτεί.
Η μετοχή στο μεσοδιάστημα υποχωρούσε από τα 8 ευρώ στα 6,69 ευρώ (χθες) δείχνοντας πως οι εξελίξεις μάλλον θα είναι διαφορετικές.
Χρειάστηκε να γίνει ερώτηση σε ενημέρωση που πραγματοποίησε η ΕΥΔΑΠ χθες από δημοσιογράφο προκειμένου να γίνει γνωστή η απόφαση που είχε ληφθεί.
Σε άλλα νέα η διοίκηση επανέλαβε το επενδυτικό πλάνο που είναι ύψους 1,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 με κάποιους πάντως να αναρωτιούνται αν μπορεί να υλοποιήσει τέτοιο πλάνο όταν οι ετήσιες επενδύσεις είναι σημαντικά χαμηλότερες.
Το 2023 ετοιμάζει 45 εκατ. ευρώ επενδύσεις από 15 εκατ. ευρώ που είναι τώρα.
Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ αφορούν έργα στην Ανατολική Αττική και 400 εκατ. ευρώ έργα μετασχηματισμού. Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ θα γίνουν για έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και για τη μείωση των διαρροών.
Άλλα 250 εκατ. ευρώ θα πάνε σε επενδύσεις για νέες δραστηριότητες που θα μεγαλώνουν την δυνατότητα της εταιρείας.
ΕΥΔΑΠ.jpg
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης