Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με χαμηλό τζίρο – Σε λίγες μετοχές τα βλέμματα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με χαμηλό τζίρο – Σε λίγες μετοχές τα βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση περίμεναν οι αναλυτές, καθώς έχουμε σημαντικές εξελίξεις αυτήν την εβδομάδα, επομένως μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν αποφάσεις θα υπάρχει μία στάση αναμονής. Είδαμε σήμερα μία συσσώρευση και με αρκετά χαμηλές συναλλαγές. Από την άλλη λόγω δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων θα περιμέναμε κάποιο παραπάνω ενδιαφέρον σε συγκεκριμένες μετοχές, αλλά δεν είδαμε… Είδαμε ένα -30% στην Αττικής, λόγω ΑΜΚ, το οποίο μάλλον είναι λογικό.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Συνεχίζει να έχει μεγάλο αγοραστή και να ξεχωρίζει μεταξύ των συστημικών για να μην πούμε και έναντι των περισσοτέρων μετοχών του FTSE 25. Στο +3,01% και στα 1,3855 ευρώ με τη δεύτερη καλύτερη σε απόδοση μετοχή του FTSE 25 να είναι στο +0,49%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πτωτικός από νωρίς και δεν μπόρεσε να βελτιώσει την εικόνα του. Στα 6,50 ευρώ και στο -2,84%.

JUMBO: Με απώλειες και αυτή 1,85%

ΑΔΜΗΕ: Πτωτική και η συγκεκριμένη μετοχή κατά 1,64%.

FOURLIS: Δυνατή κίνηση σήμερα η μετοχή και πήγε κοντά στα 3,20 ευρώ για να κλείσει στα 3,1350 ευρώ με άνοδο 4,15%.

INTRACOM: Η αποτίμηση είναι κάτω από το καθαρό ταμείο. Μάλλον δεν έχουμε άλλη τέτοια περίπτωση στο Χρηματιστήριο. Έχει ακίνητα 55 εκατ. ευρώ και την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει μείνει. Προφανώς και θα πρέπει να δούμε επιχειρηματικό σχέδιο, αλλά και μόνο το άθροισμα των περιουσιακών στοιχείων δείχνει πως η μετοχή πρέπει σημαντικά υψηλότερα. Θα περιμέναμε καλύτερη κίνηση αλλά η μετοχή έκλεισε με οριακή άνοδο 0,12%.

MODA BAGNO: Ρεκόρ τζίρου από το εστιατόριο στη Μύκονο, αλλά και μεγάλη αύξηση πωλήσεων από τη βασική δραστηριότητα. Στο +43% συνολικά η αύξηση τζίρου και στα 20,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα πουλήθηκε ακίνητο που είχε με leasing και προέκυψε ζημιά απομείωσης. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,2 εκατ. ευρώ από 1,74 εκατ. ευρώ παρά την απομείωση ύψους 730 χιλ. ευρώ στη μητρική και 1,02 εκατ. ευρώ στον όμιλο. Δηλαδή τα καθαρά ήταν 3 εκατ. ευρώ και κάτι. Επιπλέον είναι και υψηλός ο φόρος εισοδήματος. Η αποτίμηση είναι 12 εκατ. ευρώ. Τι να λέμε τώρα βρε παιδιά! Στα 0,6760 ευρώ και στο +5,63%.

ΜΑΘΙΟΣ: Φτωχά τα αποτελέσματα.

ΜΙG: Συνεχίζει την ανοδική της κίνηση και σήμερα κατέγραψε άλλη μία δυνατή άνοδο. Δεν ξέρουμε αν δικαιολογείται γιατί πλέον δεν έχει και πολλά περιουσιακά στοιχεία και έτσι όπως τα βλέπει η στήλη, δε φτάνουν για να καλύψουν τα δάνεια. Αν γίνει βέβαια ένα βαθύ κούρεμα ίσως βελτιωθεί η κατάσταση. Προς το παρόν τη σχολιάζουμε καθαρά λόγω κίνησης χωρίς να εντοπίζουμε άλλο λόγο…

ATTICA BANΚ: Την κίνηση που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό την έκανε τώρα, λόγω της επίσημης ανακοίνωσης της αύξησης. Τόσα τσάμπα χαρτιά και κάποιοι ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη… Στο -29,78% και στα 0,0632 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Θα επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε και στο εξάμηνο. Ότι δηλαδή με τέτοιες συνθήκες είναι θετικό που έβγαλε έστω και λίγα κέρδη. Η τάση διατηρήθηκε και στο εννεάμηνο αλλά θα ξεκινήσουμε από άλλο σημείο. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 11,3 εκατ. ευρώ με τα δάνεια στα 5,9 εκατ. ευρώ, άρα έχουμε αρνητικό καθαρό δανεισμό 5,4 εκατ. ευρώ την ώρα που άλλες κατασκευαστικές πουλάνε ασημικά για να μειώσουν δάνεια. Έχει ανεκτέλεστο 100 εκατ. ευρώ με αποτίμηση 15 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 24% και στα 12,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στις 283 χιλ. ευρώ από 933 χιλ. ευρώ.

LAVIPHARM: Μπαίνει στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου.

ΕΛΤΟΝ: Θα περιμέναμε έστω και μία μικρή συνέχεια της κίνησης της περασμένης Παρασκευής, λόγω αποτελεσμάτων, αλλά έκλεισε με μικρές απώλειες.

GALAXY MEZZ: Καλή κίνηση σήμερα και με άνοδο 7,42%.

INTRALOT: Στο +6% και στα 0,53 ευρώ με όγκο κάτω από 200 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης