Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική κίνηση από τράπεζες – Προς τις 910 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική κίνηση από τράπεζες – Προς τις 910 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά τη σημαντική πτώση χθες στη Wall Street οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπιες απώλειες. Έτσι η εγχώρια αγορά άνοιξε με άνοδο και με επιλεγμένα και πάλι βαριά χαρτιά στο επίκεντρο. Δεν αποκλείεται να δούμε διαφορετικές αποφάσεις από τις κεντρικές τράπεζες και κάπως έτσι να ερμηνεύεται η διαφορετική κίνηση.

Επιλεκτικά στις βιομηχανικές εταιρείες βλέπουμε πως πηγαίνουν οι επενδυτές στα πρώτα λεπτά. Δεν αποκλείεται πάντως μεταβλητότητα και με το βλέμμα πάντα να παραμένει στις αγορές του εξωτερικού. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ ξεχωρίζουν λίγο στα πρώτα λεπτά. Ο τζίρος χαμηλός αν αφαιρέσουμε και δύο πακετάκια που έγιναν στα ΕΛΠΕ. Στις τράπεζες έχουμε και πάλι κάποιες πιέσεις.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Συνεχίζει ανοδικά και προς τα 20 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν και άνοιξαν με απώλειες, στη συνέχεια περιόρισαν τις απώλειες και κάποιες γύρισαν υψηλότερα και οδηγούν τώρα την αγορά. Η Paulson & CO ανακοίνωσε πως το ποσοστό που κατέχει στην ΑΛΦΑ μειώθηκε λίγο κάτω από 5%. Η ΠΕΙΡ έχει την καλύτερη πορεία.

JUMBO: Παραμένει πέριξ των 15 ευρώ. Δε λέει να ξεκολλήσει.

ΕΛΠΕ: Έκανε δύο πακέτα στο ξεκίνημα των συναλλαγών όχι πάνω από 150 χιλ. τεμάχια συνολικά. Σε τιμές όμως πάνω από την τιμή των 7,13 ευρώ που βρίσκεται η μετοχή. Συγκεκριμένα το ένα το έκανε στα 7,44 ευρώ και το άλλο στα 7,43 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Το τρίτο τρίμηνο ήταν σταθεροποιητικό αλλά η τελική γραμμή ενισχύθηκε σημαντικά λόγω συναλλαγματικών διαφορών. Τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου στα 79,1 εκατ. ευρώ από 66,1 εκατ. ευρώ. Ακόμα και τα έκτακτα να αφαιρέσουμε η αποτίμηση των 756 εκατ. ευρώ δείχνει ότι η μετοχή είναι τσάμπα. Άλλες είναι στον FTSE 25 και δε βγάζουν τόσα κέρδη ούτε στο σύνολο της χρήσης, αλλά παίζουν με μεγαλύτερες αποτιμήσεις. Βέβαια, αν οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση της συγκεκριμένης, είχαν περισσότερη διάθεση να ασχοληθούν με το Χ.Α τα 1,5 δισ. ευρώ αποτίμηση θα μπορούσαν να τα έχουν εύκολα. Το ταμείο και οι επενδύσεις ανέρχονταν στο τέλος του εννεαμήνου στα 661,5 εκατ. ευρώ. Τα αυξημένα κόστη έχουν επηρεάσει και συνεχίζουν να επηρεάζουν το μικτό και στο τέταρτο τρίμηνο. Νέες αυξήσεις στις πρώτες ύλες αναμένει το 2023.

ΑΕΕΑΠ: Η μέρα τους ήταν χθες καθώς πολλές ανακοίνωσαν αγορές ακινήτων. Η BriQ αγόρασε όμορα οικόπεδα στον Ασπρόπυργο, στον Ασπρόπυργο αγόρασε και η Trastor και στο Κρυονέρι η Premia.

ΜΙΚΡΑ ΧΑΡΤΙΑ: Άνοιξε με 1 τεμάχιο στο +4,44% η CPI, με 1 τεμάχιο και η Έλαστρον στο +2,18%. Με 7 τεμάχια η ΑΛΟΥΜΥΛ στο +3% κ.α. Τα ίδια έχουμε κάθε μέρα. Κόφτε τα ρετάλια να τελειώνουμε με αυτές τις κινήσεις…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης