Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αυτές οι μετοχές ετοιμάζονται για πολύ αρνητικό finish το 2022 – Οι λόγοι της πτώσης έως και 80%

Αυτές οι μετοχές ετοιμάζονται για πολύ αρνητικό finish το 2022 – Οι λόγοι της πτώσης έως και 80%
Αρκετές επηρεάστηκαν από το αυξημένο ενεργειακό κόστος, τις τιμές των πρώτων υλών κ.α. αλλά κάποιες επιμέρους ειδήσεις που αφορούσαν συγκεκριμένες μετοχές καθόρισαν την πορεία τους
Σχετικά Άρθρα
Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για το τέλος μίας χρηματιστηριακής χρονιάς που είχε υψηλή μεταβλητότητα και στιγματίστηκε από τον υψηλό πληθωρισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.
Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης κινείται οριακά υψηλότερα από την αρχή του έτους για περίπου 15 μετοχές η χρονιά είναι εξαιρετικά αρνητική με απώλειες από 30% έως και 80%.
Αρκετές επηρεάστηκαν από το αυξημένο ενεργειακό κόστος, τις τιμές των πρώτων υλών κ.α. αλλά κάποιες επιμέρους ειδήσεις που αφορούσαν συγκεκριμένες μετοχές καθόρισαν την πορεία τους.
Κορυφαίες απώλειες 80% καταγράφει μέχρι στιγμής η Lavipharm, λόγω της αύξησης κεφαλαίου η οποία είναι σε εξέλιξη.
Οι δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η Frigoglass, με τον πόλεμο αλλά και την πυρκαγιά στη Ρουμανία δημιούργησαν ανάγκη για νέα κεφάλαια ανακοινώθηκε χθες η αναδιάρθρωση του ομολογιακού.
Η μετοχή κατέγραψε χθες άνοδο 20% περιορίζοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 46,5%.
Η απώλεια της έκτασης στα Τουρκοβούνια έχει δώσει πτώση 49% στη μετοχή της Κέκροψ, ενώ η Τράπεζα Αττικής με τις μεγάλες ζημιές και τις συνεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου χάνει 44%.
Τα Πλαστικά Θράκης χάνουν 43% καθώς τα κέρδη από τα προϊόντα αντιμετώπισης της πανδημίας έχουν μειωθεί, αλλά η ανάπτυξη από τις άλλες δραστηριότητες παραμένει ισχυρή.
Η Medicon υποχωρεί 37% αν και τα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει είναι πολύ καλά.
Η Premia λόγω αποχώρησης επενδυτών και ανησυχιών για την πορεία των ακινήτων έχει υποχωρήσει 37% και ίσως και σε ελκυστικά πλέον επίπεδα.
Απώλειες 35% καταγράφει η Intrakat, λόγω της μη κατάθεσης δημόσιας πρότασης, της αύξησης κεφαλαίου και των αρνητικών αποτελεσμάτων.
Οι επενδυτές της Space είχαν ποντάρει πολλά στο διαγωνισμό για τις ταυτότητες ο οποίος ακυρώθηκε. Έτσι η μετοχή έχει απώλειες 34%.
Τα μεγέθη της Ικτίνος δεν είναι καλά και παρά την καθημερινή στήριξη από τους insiders ο τίτλος χάνει 31%. Σημειώνεται πάντως πως οι αγορές από insiders έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν βοηθήσει λίγο τη μετοχή.
Η ΔΕΗ χάνει 31%, και με το ίδιο ποσοστό υποχωρεί και η Κρι-Κρι η οποία επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Απώλειες 30% έχει η Intralot, η οποία παρά την αύξηση κεφαλαίου τα ίδια κεφάλαια παραμένουν έντονα αρνητικά.
Sato, Επίλεκτος και Τζιρακιάν καταγράφουν επίσης μεγάλες απώλειες αλλά οι όγκοι συναλλαγών δεν είναι μεγάλοι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης