Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πρόβα επενδυτικής βαθμίδας – Πάρτι σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πρόβα επενδυτικής βαθμίδας – Πάρτι σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μία πρόγευση από αυτό που μπορούμε να δούμε στο Χ.Α. όταν θα λάβει την επενδυτική βαθμίδα η χώρα πήραμε σήμερα. Η εγχώρια αγορά βοηθούμενη από τη χθεσινή κίνηση στη Wall Street, από το καλό κλίμα στην Ευρώπη αλλά και από τις αναφορές για επενδυτική βαθμίδα ξέσπασε, ξεπερνώντας τις 920 μονάδες. Η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες θα μπορούσε να μειωθεί και συνολικά να δούμε μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Εντυπωσιακή η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων με το ελληνικό δεκαετές να υποχωρεί στο 3,87%.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Στουρνάρα σε γερμανική εφημερίδα για επενδυτική βαθμίδα και πληθωρισμό. Άλλωστε η γνώμη του κεντρικού τραπεζίτη και κορυφαίου καθηγητή οικονομικών επιστημών μετράει. Τρομερό το ημερήσιο γράφημα του Γενικού Δείκτη. Όλο και πιο ψηλά με το πέρασμα της ώρας. Μόνο στις τελικές δημοπρασίες έχασε λίγο έδαφος λόγω της πορείας των ξένων αγορών. Τράπεζες και διυλιστήρια ξεχώρισαν και ακολούθησαν και αρκετά ακόμα βαριά χαρτιά. Καλός και ο τζίρος. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, δεν είμαστε άπληστοι…

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Απίστευτη πορεία! 100% βέβαια δικαιολογημένη λόγω αποτελεσμάτων και μερισματικών αποδόσεων. Έχουν σπάσει τα κοντέρ, ειδικά η Motor Oil με κέρδη πάνω από 40% από την αρχή του έτους χωρίς να υπολογιστούν τα μερίσματα. Στα 20 ευρώ σήμερα και στο +3,90% με όγκο 338 χιλ. τεμάχια. Στα 7,21 ευρώ και στο +1,98% τα ΕΛΠΕ με όγκο 170 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Eurobank καθώς πλέον απέχει ελάχιστα από το υψηλό που έχει γράψει φέτος. Οι άλλες έχουν μεγαλύτερη απόσταση. Πολύ δυνατή κίνηση και από την Alpha Bank, αλλά και την Εθνική που χθες είχε κλείσει στο υψηλό ημέρας. Υστέρησε κάπως η Πειραιώς και έκλεισε με απώλειες αφού είχε δυνατό πωλητή στα 1,40 ευρώ. Στο +3,51% η ΑΛΦΑ, στο +2,06% η ΕΥΡΩΒ και στο +1,86% η ΕΤΕ.

ΟΤΕ: Τρομερός και σήμερα ο όγκος των συναλλαγών. Απίστευτη «σκούπα». Έπιασε τα 15 ευρώ ενδοσυνεδριακά αλλά έκλεισε στα 14,86 ευρώ με άνοδο 0,75% και 1,57 εκατ. τεμάχια όγκο.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (απάντηση): Δεν είναι η πρώτη φορά που μία μετοχή εισέρχεται στον MSCI και στο rebalancing υποχωρεί. Αν είναι δυνατόν να έχει κάποιος παράπονο από την πορεία αυτής της μετοχής στο Χ.Α. τα τελευταία χρόνια. Όλοι οι μέτοχοι έχουν κέρδος.

QUEST: Είχε κάνει μία συσσώρευση στα 4 ευρώ και τώρα και μετά τη δημοσίευση του εννεαμήνου κινείται υψηλότερα. Έγραψε υψηλό στα 4,88 ευρώ αλλά έκλεισε στα 4,7950 ευρώ με οριακή άνοδο.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Όσες εταιρείες έχουν swap και έχουν κλειδώσει επιτόκιο δανείων αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις να γράψουν έκτακτα κέρδη.

ENTERSOFT: Ωραία και η δική της διαγραμματική κίνηση. Πάλι αντέδρασε καθώς έπιασε τα 3,30 ευρώ και πάει προς τα 4 ευρώ.

INTRACOM: Εδώ ίσως πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα και να περιμένουμε τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Νομίζουμε πως θα δείξουν ότι η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή. Υπάρχει αποτίμηση των ακινήτων αλλά και η όποια δραστηριότητα της έχει μείνει. Το κυριότερο όμως είναι ότι υπάρχουν τα κεφάλαια από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Κάποιοι αναλυτές, φίλοι της στήλης, τοποθετούν το ύψος του καθαρού ταμείου πάνω από 2,5 ευρώ ανά μετοχή. Αν όντως είναι σωστή η εκτίμησή τους θα πρέπει να δούμε δυνατή κίνηση από τη μετοχή.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ. Στα 1,17 ευρώ υπενθυμίζουμε η τιμή διάθεσης.

INTRALOT (απάντηση): Για να βγει με τα ετήσια από την επιτήρηση θα πρέπει μέσα στο Δεκέμβρη να αλλάξει την αποτίμηση της θυγατρικής. Με την είσοδο στο Nasdaq θα γινόταν, αλλά πάει πίσω. Δεν ξέρουμε αν έχει άλλο τρόπο. Είπε ότι εξετάζει διάφορα η διοίκηση αλλά δεν είπε ότι στα ετήσια θα έχει γίνει θετική. Η μετοχή σήμερα κινήθηκε καλά και βγήκαν αγοραστές στα χαμηλά. Τέτοιες πάντως εντολές (και στις δύο πλευρές) και τέτοιοι όγκοι δεν είναι από μικρούς επενδυτές.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ο σύζυγος της Αναστασίας Χαΐδά, έχει αγοράσει στις τελευταίες συνεδριάσεις 705 χιλ. μετοχές.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Βγήκαν πάλι αγοραστές αλλά πήραν όσα ζητούσαν. Κατάφεραν πάντως να κλείσουν με νέα άνοδο τη μετοχή. Στα 0,3220 ευρώ και στο +6,62%

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης