Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Πλαστικά Θράκης – Η εκτίμηση της διοίκησης και των αναλυτών

Μια ματιά στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Πλαστικά Θράκης – Η εκτίμηση της διοίκησης και των αναλυτών
Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 260,3 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι σημαντικά χαμηλότερη και στα 177,5 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών που παρακολουθούν τη μετοχή είναι τα κέρδη της Πλαστικά Θράκης, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο σε προσαρμοσμένο επίπεδο, καθώς το τρίτο τρίμηνο έχει και σημαντικά χρηματοοικονομικά έσοδα (5 εκατ. ευρώ) που επηρέασαν θετικά την τελική γραμμή.
Λόγω της εποχικότητας του τελευταίου τριμήνου που είναι το πιο χαμηλό, η διοίκηση αναφέρει πως ίσως υπάρχει μικρή απόκλιση έναντι της εκτίμησης που έχει δώσει για κέρδη προ φόρων 25 εκατ. ευρώ από την παραδοσιακή δραστηριότητα, αλλά συνολικά τα κέρδη προ φόρων θα είναι ανώτερα των εκτιμήσεων.
Τα κέρδη προ φόρων από παραδοσιακές δραστηριότητες στο εννεάμηνο ήταν 22,3 εκατ. ευρώ και από πωλήσεις προϊόντων προσωπικής προστασίας 5,3 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equities, η οποία παρακολουθεί τη μετοχή περίμενε κέρδη προ φόρων 27,7 εκατ. ευρώ και από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο 23 εκατ. ευρώ.
Τα δημοσιευμένα κέρδη προ φόρων (μαζί με τα έκτακτα χρηματοοικονομικά έσοδα) διαμορφώθηκαν στα 32,18 εκατ. ευρώ από 80,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 60%.
Η μείωση ήταν αναμενόμενη καθώς η περσινή χρήση λόγω της πανδημίας έδωσε εντυπωσιακά κέρδη από μάσκες.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 26,4 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να υποχωρούν 7,5% και στα 316 εκατ. ευρώ (313 εκατ. ευρώ περίμενε η Eurobank Equities).
Παράλληλα ομαλά προχωράει η υλοποίηση του έκτακτου επενδυτικού πλάνου που για το 2022 ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.
Λόγω αύξησης απαιτήσεων, αποθεμάτων, επενδύσεων και μείωσης υποχρεώσεων προς τρίτους ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 25,6 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 260,3 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι σημαντικά χαμηλότερη και στα 177,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης