Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τη βοήθεια των ξένων κινείται εκ νέου ανοδικά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τη βοήθεια των ξένων κινείται εκ νέου ανοδικά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δείχνει διαθέσεις για να δώσει μία αντίδραση μετά την πτώση των τελευταίων 2 ημερών. Δύσκολα θα συνεχίσει το σερί των 6 ανοδικών εβδομάδων εκτός και αν πάνε δυνατά πάνω τα ξένα. Ο τζίρος χαμηλός και προβλέπονται επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών που τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα, ή θα δώσουν ενημέρωση για το τρίτο τρίμηνο αν προτιμάτε.

Στις 886 μονάδες μετά τα πρώτα λεπτά ο Γ.Δ. και με άνοδο 0,35%. Βοηθούν και οι αγορές της Ευρώπης. Ο τζίρος λίγο πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ αλλά οι 800 χιλ. ευρώ έχουν γίνει στην ΑΛΦΑ. Δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν πολλές μετοχές που το ξεκίνημά τους να είναι αξιόλογο προς σχολιασμό. Λίγο η ΔΕΗ κάνει μία κίνηση και η Jumbo. Με χαμηλό όγκο ενισχύεται 2% η Viohalco. Λήγουν παράγωγα σήμερα, αλλά δεν περιμένουμε κάτι το συνταρακτικό.

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: Να έχετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας ανοικτά και να διαβάζετε με κριτική σκοπιά ό,τι κυκλοφορεί.. Δε θα σας πει κανείς τι πρέπει να κάνετε ή τι πρέπει να κάνει μία εταιρεία ή ένας μέτοχος. Ο καθένας αποφασίζει ο ίδιος τι θα κάνει τα λεφτά του.

CENERGY: Δυνατά τα αποτελέσματα και κοντά ή και λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις. Η καθαρή κερδοφορία στο εννεάμηνο αυξήθηκε 44% και στα 44,1 εκατ. ευρώ με την Optima Bank να περιμένει 40,8 εκατ. ευρώ. Δυνατές οι προοπτικές λόγω του ανεκτέλεστου που ανήλθε σε νέο ύψος ρεκόρ. Κάπως πιέστηκαν τα περιθώρια, αλλά μάλλον αναμενόμενη η εξέλιξη και αυξήθηκε το κόστος δανεισμού λόγω των υψηλότερων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης. Κινείται προσεκτικά η διοίκηση και κοιτάζει τα κόστη κάνοντας κάποιες απαραίτητες επενδύσεις.

Ακόμα σε συζητήσεις για το εργοστάσιο στις ΗΠΑ. Δεν έχουμε όλη τη λογιστική κατάσταση για να βλέπαμε πως επηρέασε το υψηλό κεφάλαιο κίνησης το δανεισμό, τις ταμειακές ροές κ.α. Στο +3% και στα 3,17 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με όγκο 27 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγάζει μία μικρή αντίδραση ο δείκτης. ΕΤΕ και ΠΕΙΡ με τη μεγαλύτερη άνοδο αλλά όχι πάνω 1% και ακολουθεί η ΕΥΡΩΒ. Τελευταία και καταϊδρωμένη συνεχίζει να υποαποδίδει η ΑΛΦΑ.

ΔΕΗ: Στο +1% και στα 6,4450 ευρώ με όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έχει μείνει αρκετά πίσω. Προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να πάει προς τα 1,50 ευρώ και σήμερα δείχνει πως μπορεί να τα ξεπεράσει. Καλός ο όγκος στο ξεκίνημα.

ΑΔΜΗΕ: Για να δούμε αν σήμερα μπορεί να συνεχίσει την κίνηση που είχε πάει να δώσει πριν δυο μέρες. Στο +0,35% και στα 1,7260 ευρώ.

JUMBO: Σχετικά υψηλός ο όγκος στη μετοχή και μαζί με την ΑΛΦΑ, δίνουν την αίσθηση ότι ο συνολικός τζίρος στο Χ.Α. είναι αυξημένος. Έχει κάνει 1 εκατ. ευρώ μετά από σχεδόν 17 λεπτά συνεδρίασης.

ΓΕΒΚΑ: Δεν προβάλλεται όπως άλλες, δε στέλνει non paper σε δημοσιογράφους, δεν την καλύπτουν αναλυτές και έτσι περνάει απαρατήρητη. Τα μεγέθη της κάνουν αστεία την αποτίμηση. Αδάνειστη, με χαμηλό p/bv, μονοψήφιο p/e και γενικά έχει μία διάρθρωση που θα ζήλευαν πολλές μεγάλες. Δε βάζουμε το σενάριο να αυξήσει τα μεγέθη της μέσα από εξαγορές που μπορεί να κάνει λόγω μηδενικής μόχλευσης. Άνοιξε με μόλις 20 τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πρέπει να σημειώσουμε πως ο Κωνσταντίνος Στέγγος παρεμβαίνει τακτικά όταν βλέπει πωλητή στη μετοχή και είναι από τους λίγους insiders που αγοράζουν. Χθες για παράδειγμα αγόρασε 15.000 μετοχές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Με 10 τεμάχια εδώ το άνοιγμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης