Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με χαμηλό τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με χαμηλό τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίστηκε η υποχώρηση χωρίς όμως να δημιουργεί ανησυχίες. Έκατσε και ο τζίρος που χθες ήταν κάπως ανεβασμένος. Αν δεν είχαμε τα 13,9 εκατ. ευρώ σε πακέτα ο καθαρός θα ήταν στα 44 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε να πούμε πως είδαμε αξιόλογη πίεση σε κάποια μετοχή. Λογικές οι κινήσεις κατοχύρωσης σε εκείνα τα βαριά χαρτιά που είχαν δώσει καλή άνοδο. Οι 880 μονάδες κράτησαν και κλείσαμε στις 883,28 μονάδες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Θα έρθουν σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και νομίζουμε πως θα επιβεβαιωθεί η φθήνια της αγοράς. Αυτή που μπορεί να μη φαίνεται σε 5-10 βαριά χαρτιά που παίζουν οι ξένοι και δίνουν πόντους στο Γενικό Δείκτη, αλλά στις επιμέρους αποτιμήσεις και ειδικά στα μικρομεσαία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν το λες και μικρό το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε η Τράπεζα Πειραιώς (8,5%). Η Εθνική δανείστηκε μια μέρα νωρίτερα με 7,25%. Απώλειες 0,73% για τον τραπεζικό δείκτη. Υποχώρησαν ΕΤΕ και ΑΛΦΑ πάνω από 1% και οριακά η Πειραιώς. Οριακή άνοδο η Eurobank.

LAMDA: Σκέτη απογοήτευση είναι στο ταμπλό. Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Προφανώς και οι επενδυτές περιμένουν έργα. Στα 5,7650 ευρώ και στο -1,03% με χαμηλό στα 5,68 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Σκεφτείτε πως έκανε ράλι την τελευταία μέρα ανόδου της αγοράς. Μετά άρχισε να πέφτει ο Γ.Δ. Τρομερό timing, τι να πούμε… Στο -1,60% και στα 1,72 ευρώ.

JUMBO: Με μικρή άνοδο 0,49% το κλείσιμο της μετοχής. Στα 14,50 ευρώ. Αυτά τα 15 ευρώ δε λέει να τα ξεπεράσει.

ΕΥΔΑΠ: Περιμένουμε την απόφαση της διοίκησης για την έκτακτη διανομή. Έτσι νομίζουμε πως είχε πει η ίδια, δηλαδή πως μεταξύ Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα αποφάσιζε. Για να δούμε. Δεν περιμένουμε πάντως καλό εννεάμηνο και θα θέλαμε να δούμε αναλυτικά εδώ τις γραμμές, γιατί μπορεί να μην είναι μόνο το ενεργειακό που επηρεάζει την κερδοφορία. Στα 7,03 ευρώ και στο -0,99%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με λίγα κομμάτια προσπάθησαν να την πιέσουν σήμερα και πήγε μέχρι τα 3,9750 ευρώ (-3,75%). Στις τελικές δημοπρασίες μπήκε εντολή 5.000 τεμαχίων για αγορά στα 4,12 ευρώ και έκλεισε τελικά στα 4,09 ευρώ και στο -0,97%. Όλα αυτά με 40 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Συνεχίστηκαν και σήμερα τα πακέτα στη μετοχή, όπως άλλωστε γράψαμε από χθες. Δύο έγιναν σήμερα (100 χιλ. τεμαχίων και 50 χιλ. τεμαχίων) στην τιμή των 0,67 ευρώ έκαστο. Στα 0,6720 ευρώ και στο +1,05%.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Αρκετές φορές έχουμε γράψει πως πολλοί έχουν τη συγκεκριμένη μετοχή με αρνητικό κόστος κτήσης. Δίνει μερίσματα και επιστροφές επί σειρά ετών και μάλιστα από όταν η τιμή της μετοχής ήταν κάτω από 1 ευρώ. Για κάντε την πρόσθεση. Κατά τα λοιπά κάποιοι λένε δεν κάνει κομμάτια, άρα δεν αξίζει να επενδύσει κάποιος. Διαφορά φιλοσοφίας στο πως επενδύουμε.

FRIGOGLASS: Πώληση 11.720 μετοχών από insider. Ούτε 1.000 ευρώ δεν κατάφερε να μαζέψει. Συνεχίζει να μας προβληματίζει η πορεία της μετοχής, αλλά κυρίως η πορεία του ομολόγου.

ΜΕΖΖ: Πτώση σήμερα ειδικά για Phoenix Vega και Cairo. Τα άλλα υποχώρησαν με μικρό ποσοστό.

ΓΕΒΚΑ: Δημοσίευσε ενημέρωση για το εννεάμηνο. Στα 4,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων από 3,3 εκατ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο είχε περίπου τα ίδια νούμερα με το περσινό. Σημειώνουμε πως η αποτίμηση είναι κάτω από 30 εκατ. ευρώ.

ENTERSOFT: Καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή και ενισχύθηκε 2,86% με περίπου 28 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Έκανε και πακετάκι το πρωί. Στα 2,10 ευρώ και στο +2,44%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Κάνει το πρωί κάποια κομμάτια και μετά τίποτα. Στα 0,50 ευρώ και στο +2,04% με 25 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης