Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξανά ανοδικά αλλά πάντα επιλεκτικά – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξανά ανοδικά αλλά πάντα επιλεκτικά – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κάπως καλύτερο το άνοιγμα του γερμανικού δείκτη έναντι των άλλων ευρωπαϊκών που μάλλον κινούνται με διαθέσεις συσσώρευσης και πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Ήπια ανοδικά άνοιξε και η εγχώρια αγορά αλλά με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Είναι ενδεικτικό πως στα πρώτα λεπτά περί τις 35 μετοχές είχαν κάνει πράξη. ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς δείχνουν μία κάπως καλύτερη εικόνα.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων τις τελευταίες μέρες. Το ελληνικό δεκαετές που πριν λίγες μέρες ήταν στο 5% τώρα είναι στο 4,217%, το γερμανικό που προσέγγιζε το 2,5% είναι τώρα στο 1,954% και το αμερικάνικο που είχε δει τιμές πάνω από 4% τώρα είναι λίγο κάτω από το 3,7%. Πρόκειται για θετική εξέλιξη φυσικά.

ΔΕΗ: Στις 22 Νοεμβρίου τα δικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Με άνοδο 1,09% η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΟΠΑΠ: Όσο πλησιάζει ο καιρός για το μουντιάλ, τόσο θα αρχίσουν να τη θυμούνται. Κρίσιμο το εννεάμηνο για να δούμε αν θα πιάσει την εκτίμηση της διοίκησης με κάποιους αναλυτές να αναφέρουν πως λόγω και του μουντιάλ περιμένουν να ξεπεραστεί. Θυμίζουμε η εκτίμηση είναι για περίπου 700 εκατ. ευρώ EBITDA. Κοντά στο +1% η μετοχή και στα 12,49 ευρώ.

LAMDA: Αργοκίνητο καράβι. Δεν λέει να ξεκολλήσει. Προφανώς και θα πρέπει να δούμε πρόοδο στα έργα στο Ελληνικό.

ΑΔΜΗΕ: Χθες λόγω της γενικότερης εικόνας δεν μπορούσε να ξεχωρίσει. Για να δούμε αν σήμερα θα δώσει κάποια συνέχεια στην προχθεσινή κίνηση. Με άνοδο άνω του 1% και δυνατούς αγοραστές έχει ξεκινήσει πάντως.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάλι η Πειραιώς ξεχωρίζει και ακολουθεί η Eurobank.

CENERGY: Η συγκεκριμένη δημοσιεύει σήμερα εννεάμηνο. Η Optima Bank περιμένει πωλήσεις αυξημένες κατά 37,7% και στα 1,055 δισ. ευρώ, προσαρμοσμένα EBITDA (χωρίς την επίδραση της αποτίμησης των μετάλλων) 88,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 8% έναντι του περσινού διαστήματος, ενώ περιμένει 20,5 εκατ. ευρώ και 22 εκατ. ευρώ αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα αντίστοιχα. Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 40,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η αποτίμηση ανέρχεται στα 595 εκατ. ευρώ. Στο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 18,4 εκατ. ευρώ από 11,5 εκατ. ευρώ και EBITDA 49 εκατ. ευρώ από 38,8 εκατ. ευρώ.

EPSILON NET (απάντηση): Η στήλη και την εποχή που κατέγραφαν ράλι οι εταιρείες του κλάδου, θεωρούσε τις αποτιμήσεις υψηλές. Επομένως θεωρούμε ακριβή την αγορά της Εθνικής αφού γίνεται στα ιστορικά υψηλά. Δεν ξέρουμε τι οφέλη μπορεί να έχει από αυτή τη συνεργασία, αλλά αγοράζει μειοψηφικό ποσοστό, δεν αναλαμβάνει τον έλεγχο για να δικαιολογήσουμε ένα τέτοιο premium. Προφανώς και ξέρουν καλύτερα, αυτοί που κάνουν το deal.

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ (απάντηση): Δεν είναι λίγες οι αναφορές της στήλης για το ποιες μετοχές έχουν πάει το δείκτη στις 900 μονάδες. Δεν είναι λίγες οι αναφορές μας για ποιες μετοχές έχουν μείνει ακούνητες. Προφανώς και όταν λέμε «επιλεκτικές τοποθετήσεις» σημαίνει πως οι λίγοι επενδυτές που υπάρχουν στο Χ.Α. πάνε σε συγκεκριμένες μετοχές. Προφανώς όμως η κίνηση από 790 μονάδες στις 900 μονάδες και μετά πτώση, σημαίνει κατοχύρωση κερδών.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γράφονται πολλά για τα κινέζικα λεωφορεία και την προσφυγή της. Η στήλη εξακολουθεί να πιστεύει πως και χωρίς αυτά πάλι τα θεμελιώδη δικαιολογούν υψηλότερη αποτίμηση. Αν βέβαια αποκτήσει τζίρο και από αυτά μέσω του διαγωνισμού, ανοίγει άλλες πόρτες…

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με τέτοιο εννεάμηνο και δεν μπορεί να φύγει πάνω από τα 2,25 ευρώ. Πάει, ξαναγυρνάει χαμηλότερα κ.ο.κ. Νομίζουμε πως έχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης εσόδων και κερδών στο μέλλον λόγω του τουρισμού. Στα 66 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης