Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή κατοχύρωση κερδών λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή κατοχύρωση κερδών λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών δόθηκε από το χτύπημα με πύραυλο στην Πολωνία αν και από νωρίς έγινε ξεκάθαρο πως δεν προήλθε από τη Ρωσία, άρα δεν υπήρχε λόγος για εξάπλωση της κρίσης. Όμως οι επενδυτές κινήθηκαν πιο επιφυλακτικά και κατοχύρωσαν κέρδη, αυξάνοντας τα επίπεδα ρευστότητας. Θα λέγαμε πως μάλλον επειδή τα δικά μας κέρδη ήταν ανώτερα των άλλων δεικτών το τελευταίο διάστημα, είδαμε μια πιο έντονη υποχώρηση. Θα φανεί από τις επόμενες συνεδριάσεις αν έχει επηρεάσει και κάτι άλλο, όπως το πολιτικό ρίσκο στη χώρα.

Ο τζίρος δεν ήταν χαμηλός αφού ξεπεράσαμε τα 94 εκατ. ευρώ, μαζί με τα πακέτα. Ένα μεγάλο πακέτο λίγο κάτω από 2% έγινε στην ΕΥΔΑΠ. Συνολικά τα πακέτα ήταν περίπου 21 εκατ. ευρώ, άρα ο καθαρός τζίρος είναι βελτιωμένος. Ο Γ.Δ έκλεισε στις 887,09 μονάδες με απώλειες 1,86%. Και οι 25 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν απώλειες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΠΕΙΡ με τη μεγαλύτερη υποχώρηση 4,9% αφού είχε και τη μεγαλύτερη άνοδο το προηγούμενο διάστημα. Ακολούθησε η ΕΥΡΩΒ που και αυτή είχε καλύτερη άνοδο από τις άλλες συστημικές. Τη μικρότερη πτώση είχε η ΕΤΕ. Η ΑΛΦΑ έχασε 2,08%.

ΔΕΗ: Στο -3,90% και με υψηλό όγκο 844 χιλ. τεμαχίων. Έχει δώσει και αυτή σημαντική κίνηση.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Αν και διαβάζαμε στα σχόλια αναλυτών πως ήταν καλό το εννεάμηνο η μετοχή έχασε 3,21%.

ΟΠΑΠ: Διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης και την τιμή στόχο των 16 ευρώ η Piraeus Securities ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Λόγω του online περιμένει ισχυρό τρίτο τρίμηνο με τα EBITDA να ανέρχονται στα 190,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 109,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 10,3%. Για το σύνολο του έτους περιμένει EBITDA 719 εκατ. ευρώ πάνω από την εκτίμηση της διοίκησης για περίπου 700 εκατ. ευρώ. Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 34,4% έναντι του ιστορικού μέσου δεκαετίας EV/EBITDA που είναι 10 φορές. Στο -2,60% και στα 12,37 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έχουν βγει και κάποιοι με τις «ζωγραφιές» τους και λένε θα πέσει η μετοχή και δίνουν και ημερομηνίες. Πουλάνε και κάποιοι ξένοι και Έλληνες θεσμικοί για να τα πάρουν χαμηλότερα. Παίζουν και με μόχλευση κάποιοι άλλοι το short και νομίζουν ότι επειδή κάνουν ζωγραφιές θα βγουν. Νομίζουμε πως δεν παίζεται έτσι αυτή η μετοχή. Ειδικά όταν τα αποτελέσματα είναι τέτοια. Με απώλειες μόλις 0,24% σήμερα.

EPSILON NET: Με μεγάλο premium το deal με την Εθνική Τράπεζα, η οποία αγοράζει το 7,5% της εταιρείας στα 7,40 ευρώ, ήτοι στα ιστορικά υψηλά! Έχει επίσης option για άλλο ένα 7,5%. Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και έγιναν πολλά κομμάτια στα 6 ευρώ αλλά μαζεύτηκαν εύκολα. Προφανώς και η αγορά αναμένει τις επόμενες ανακοινώσεις και πως θα εξελιχθεί το deal, αφού το πελατολόγιο της εταιρείας πληροφορικής και τα μεγάλα έργα που αναμένονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αποτελούν δέλεαρ. Το ερώτημα της στήλης είναι αν αλλάζουν τακτική οι τράπεζες και από εκεί που πουλούσαν συμμετοχές για να επικεντρωθούν στο core business, τώρα θα αρχίσουν τις επενδύσεις;

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα πρώτα λεπτά έκανε 55 χιλ. τεμάχια και πήγε μέχρι τα 4,24 ευρώ και στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός και η τιμή της μετοχής. Έκλεισε με 79 χιλ. τεμάχια στα 4,13 ευρώ και στο -1,20%.

MEZZ: Συνέχισαν ανοδικά με τα καινούρια τα συνεχίζουν να τραβούν τα επενδυτικά βλέμματα. Μάλιστα η απόδοση που έχουν είναι εξαιρετική στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως πολλοί επενδυτές έχουν τοποθετηθεί εσχάτως, ρευστοποιώντας θέσεις σε άλλα μικρομεσαία. Το Sunrise στο +9,85%, το Galaxy στο +9,64%, το Cairo στο +5,27% και το Phoenix στο +0,42%.

UNIBIOS: Σε ομάδα επενδυτών οι μετοχές και ο όγκος σήμερα ήταν μεγάλος αφού ξεπέρασε τις 630 χιλ. τεμάχια. Αναμένουμε και εδώ τη συνέχεια γιατί μαθαίνουμε πως υπάρχει. Ο κ.Σβορώνος κατάφερε να εκπλήξει την αγορά. Εύγε…

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Εκτός από το μέρισμα που είχε γνωστοποιηθεί με τα αποτελέσματα χρήσης, ύψους 0,10 ευρώ, η γενική συνέλευση που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου έχει θέμα την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή. Πάλι εξαιρετική η απόδοση στους μετόχους.

FRIGOGLASS: Νέες μεγάλες πωλήσεις στη μετοχή και πάει από χαμηλό σε χαμηλό. Η πορεία επίσης του ομολόγου δημιουργεί ανησυχίες. Στις 32 μονάδες βάση και μάλλον προεξοφλεί κάποια εξέλιξη. Στο -5% η μετοχή και στα 0,0760 ευρώ.

INTRALOT: Στο -4% και στα 0,60 ευρώ.

ENTERSOFT: Στο -3,76% και στα 3,84 ευρώ στις τελικές δημοπρασίες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης