Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό άνοιγμα με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό άνοιγμα με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ψύχραιμα άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, παρά τις ανησυχίες των αναλυτών λόγω του πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία και σκότωσε δύο ανθρώπους. Φαίνεται πως ο πύραυλος έφυγε από την Ουκρανία και όχι από τη Ρωσία, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Ωστόσο, στο ΧΑ λόγω των σημαντικών κερδών που έχουν δημιουργηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις μόνο 1 έχει κλείσει με απώλειες ο Γενικός Δείκτης.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης άνοιξε με μικρές απώλειες και στις 900 μονάδες. Ξεχωρίζει η πτώση της ΑΛΦΑ και της ΕΥΡΩΒ και το γεγονός πως μόνο η ΤΙΤΑΝ κινείται με άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στο υπόλοιπο ταμπλό δεν περνάνε απαρατήρητα τα 55 χιλ. τεμάχια που έκανε η ΠΛΑΘ με τους αγοραστές να σκουπίζουν την προσφορά.

FTSE 25: Δεν μπορεί να μην πέσει περισσότερο από τις άλλες συστημικές η ΑΛΦΑ. Μη χαλάσει την παράδοση… Υποχωρεί και η ΕΥΡΩΒ αλλά με μικρό όγκο. Η ΕΤΕ επίσης με μικρές απώλειες και περιορισμένες συναλλαγές. Συνολικά μάλλον έχουμε εικόνα συσσώρευσης και στάση αναμονής. Δεν υπάρχουν πολλά να γραφτούν στα πρώτα λεπτά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Οδηγός μας εδώ και χρόνια και με βάση αυτά και μόνο διαμορφώνουμε τις επιλογές μας. Η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει από τις εισηγμένες να ενημερώσουν για το τρίτο τρίμηνο, μας βοηθάει και φυσικά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Μακάρι να ήταν μόνιμη αυτή η υποχρέωση, αφού όπως έχουμε ξαναγράψει δεν στοιχίζει στις εταιρείες. Έτσι και αλλιώς ξέρουν, απλά στέλνουν ένα email και χαλάνε λίγο χρόνο για να συντάξουν το δελτίο τύπου. Σιγά την ταλαιπωρία.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ενημέρωσε χθες για την πορεία του εννεαμήνου. Πωλήσεις 327,3 εκατ. ευρώ από 297,6 εκατ. ευρώ, EBITDA 35,48 εκατ. ευρώ από 38,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων 25,59 εκατ. ευρώ από 29,06 εκατ. ευρώ. Καλά χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές παρά τις πιέσεις στα κόστη. Το κρίσιμο τρίμηνο βέβαια είναι το τέταρτο λόγω Χριστουγέννων

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με κουπόνι 7,25% δανείστηκε η Εθνική Τράπεζα.

PREMIA: Καλό το εννέαμηνο με έσοδα 10,5 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ λόγω νέων ακινήτων που πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της. Μετά το εννέαμηνο έχει προσθέσει ακίνητα της Μπουτάρης και το Athens Heart. Τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 5,1 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ και τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη στα 9,1 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ. Έχει κέρδη από αναπροσαρμογή ακινήτων 6,5 εκατ. ευρώ. Στα 1,55 ευρώ η εσωτερική λογιστική αξία ανά μετοχή.

CPI: Συνεχίζονται οι πωλήσεις από insider.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με το ξεκίνημα μαζεύτηκαν 55 χιλ. τεμάχια μέχρι τα 4,24 ευρώ. Προφανώς παραπέμπει η κίνηση μαζέματος σε συνεννόηση αφού από τις εντολές που υπάρχουν μετά τις πράξεις αυτές δε φαίνεται κάποιος μεγάλος πωλητής.

REDS: Με όγκο 108 χιλ. τεμάχια και με εντολή αγοράς στα 2,48 ευρώ ύψους 3,6 εκατ. τεμαχίων. Προφανώς συνεχίζεται η διαδικασία αγοράς αν και έχει ολοκληρωθεί η δημόσια πρόταση και έχει ανακοινωθεί από το βασικό μέτοχο πως δεν επιθυμεί να φύγει από το Χ.Α. η εταιρεία.

MIG: Με όγκο άνοιξε η μετοχή και γρήγορα έκανε 425 χιλ. τεμάχια. Πάει για την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

ΕΚΤΕΡ: Με λίγα κομμάτια στο -2,10% και στα 1,40 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης